ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ : ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ

Όταν “πολιτικά” βουβάλια τύπου Βερναρδάκη, Κεραμέως, συγκρούονται, τα παιδιά είναι τα βατράχια που πληρώνουν. Μαζί τους, η λογική και η ευαισθησία.
Ο κύριος Βερναρδάκης ορθά επιτίθεται στην κυρία Κεραμέως, υπό την έννοια ότι είναι άξια επίθεσης. Για τα απίστευτα μέτρα που με υπογραφή της έχουν πέσει στα παιδικά κεφάλια [μάσκες, social distancing, …εμβολιασμός] και τα οποία, πέρα από άλλα προβλήματα, παράγουν γενιές
διαταραγμένων ανθρώπων – τα αποτελέσματα θα φανούν όταν θα είναι αργά για να αναζητηθούν ευθύνες.
Ο κύριος Βερναρδάκης δεν έχει πρόβλημα μ’ όλα αυτά, μένοντας στα ήσσονος σημασίας ζητήματα της μικροπολιτικής ατζέντας του.
Πάνω απ’ όλα, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου, σαν ενσάρκωση του Διαβόλου, μια γυναίκα που, ούτε καταδικασμένη είναι, ούτε καν έχει καθίσει σε εδώλιο κατηγορουμένου – η μόνη καταδίκη εναντίον της είναι εκείνη του
διαδικτυακού όχλου.

Η κυρία Κεραμέως δεν έχει κάτι να ζηλέψει απ’ τον κύριο Βερναρδάκη :
Αφενός δεν βρίσκει να πει τίποτα για την Πισπιρίγκου, εκφράζοντας απλώς οργή για την παρομοίωση.
Αφετέρου, έχοντας ήδη διαπράξει αυτό το αίσχος, βγάζει τον
…μισογυνισμό απ’ το καπέλο της, δίχως περαιτέρω διευκρινίσεις.
Αν κάτι με παραξενεύει, είναι το πώς η εκτυφλωτική χυδαιότητα αυτού του φαινομένου [ο επιτιθέμενος σε γυναίκα είναι εξ ορισμού …μισογύνης] δεν γίνεται αυτομάτως αντιληπτή
στους πάντες. Ίσως να φταίει η …εκτυφλωτικότητά του.
Γιατί τα χρόνια περνάνε, η τακτική εφαρμόζεται ήδη από τα ‘70s, κι αυτό που βιώνουμε στις μέρες μας είναι η εξελιγμένη,
“επιστημονική” βερσιόν της : ο [αυθαίρετος συχνά] αυτοπροσδιορισμός κάποιου βάσει μιας ιδιότητάς του, καθιστά κάθε επίθεση εναντίον του …ρατσιστική, τουτέστιν, επίθεση σε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται με την ίδια ιδιότητα.

3
(Visited 98 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar July 14, 2022 at 6:42 pm

    Σαν πολύ να υπερθεματίζει τελευταία στη μαλακία ο Σύριζα. Μαύρο και πολύ του πέφτει μου φαίνεται κι αυτουνού.

    Reply
    1. Oannes July 14, 2022 at 7:28 pm

      Δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψη μου ειδικά σήμερα (είμαι ..off duty ένεκα υποχρεώσεων) αλλά γενικά με τον ΣΥΡΙΖΑ η μαλακία πάει σύννεφο. Ούτε εμένα πάει το χέρι μου να τους ψηφίσω, άσε που ως προς Τούρκους και μεταναστευτικό είναι ακόμα χειρότεροι απ’ τον Κούλη.

      Reply
      1. stcigar July 14, 2022 at 7:45 pm

        Βασικά και μόνο που ζητάνε το κεφάλι του Λιγνάδη και της Πισπιρίγκου επί πίνακι για να πουλήσουν ηθικό πλεονέκτημα, μου αρκεί. Και ποιοι δηλαδή, αυτοί που αποφυλάκισαν ένεκα συνωστισμού το μισό υπόκοσμο της Μέσης Ανατολής.

        Reply
    2. Oannes July 14, 2022 at 7:48 pm

      Τώρα είδα τα του Λιγνάδη και της επίθεσης Ηλιόπουλου στον Κούγια. Το μόνο στο οποίο δεν θα αναφερθούν φυσικά τα μίντια είναι η άνεση με την οποία ο Κ. τους εκμηδένισε. Ο Ηλιόπουλος μπάη δε ουέη είναι …ο χειρότερος άνθρωπος.

      Reply
      1. stcigar July 14, 2022 at 7:58 pm

        Δεν ξέρω ρε φίλε, άμα βλέπω αποδεδειγμένα διεφθαρμένους ανθρώπους να το παίζουν προστάτες της ηθικής.. κάτι παθαίνω. Και το παθαίνω συχνά.

        Reply
        1. Oannes July 14, 2022 at 10:19 pm

          Σε καταλαβαίνω απολυτα. Κι αυτό με τον Λιγνάδη έχει πάρει διαστάσεις καθολικής παράκρουσης. Αναρωτιέμαι πόσες εκατοντάδες [γιατί για χιλιάδες χλωμό το βλέπω] άνθρωποι στην Ελλάδα δεν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με “τον παιδοβιαστή που αφέθηκε ελεύθερος”.
          Βρίσκομαι σε φάση υπερ-θανάσιμης πλήξης με τα τεκταινόμενα. Και μόνο η αναθέρμανση και καλά του ιού με μάσκες, εμβόλια, και αντε πάλι απ’ την αρχή, με Φάουτσι και …Τσιόδρα – μου είπαν ότι επανεμφανίσθηκε σήμερα [και αυτό να έχει προκύψει, όλως τυχαίως, μετά τους ξεσηκωμούς] …όλα αυτά “κάπου” με ξεπερνάνε. Υποθέτω θα μου περάσει.

          Reply

Leave a Reply