ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ

Η περιγραφή του στιγμιότυπου από τη μαχόμενη ρεπόρτερ στην τεθλιμένη anchorwoman, είναι τελείως παραπλανητική. Αν έριξε κάπου την ευθύνη ο εν λόγω Σφακιανάκης (άγνωστός μου και αδιάφορος κατά τ’ άλλα) είναι τα σόσιαλ μίντια, και η παρά φύσιν τάση που “εκμαιεύουν” απ’ το χρήστη, εξωτερίκευσης των μύχιων σκέψεων – αισθημάτων του σε αγνώστους.
Αλλά κι αυτό ακόμα αποτελεί δική μου ελεύθερη μετάφραση όσων είπε ο άνθρωπος του Θεού. Η (“αδιανόητη”…) φράση με την οποία η “δημοσιογράφος” τον
ενοχοποιεί είναι η ακόλουθη : “η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω. Ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής”. Βλέπει κάποιος πουθενά …απόδοση ευθυνών;
Τα παραπάνω σημαίνουν, για όποιον διατηρεί μια υποψία του λογικού εαυτού του, ότι η “καρατόμηση” έγινε όχι για κάτι που ειπώθηκε, αλλά για την κατά παραγγελίαν
υστερία που προκάλεσε στα human bots του Twitter, και τους πολιτικούς που τα εκπροσωπούν στο Κυνοβούλιο.
Για τον …Περιφερειάρχη Αττικής
Νίκο Χαρδαλιά τι να πει κανείς…Αν υπήρχε Υπουργός Πολιτισμού στη χώρα, θα είχε εισηγηθεί την παύση του, για λόγους αισθητικής και μόνο.

5
(Visited 80 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

  1. stcigar April 4, 2024 at 4:11 pm

    Αυτό που πραγματικά scares the hell out of me μετά το 2020 δεν είναι τόσο η πολιτικοποίηση των πάντων όσο το γεγονός ότι ως μέσο η τελευταία χρησιμοποιεί την απροκάλυπτη απεμπόληση της λογικής. Δεν είναι απλά ο δρόμος για τον ολοκληρωτικό εξανδραποδισμό, είναι η οδός της απωλείας. Και είναι μονόδρομος.

    Reply
    1. Oannes April 4, 2024 at 5:44 pm

      Κι εμένα το ίδιο. Όταν το πρωτοσυνειδητοποίησα, συνειδητοποίησα σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και το για τι είδους ερπετά μιλάμε. Οι τύποι αποδομούν την κοινή λογική step by step. Και φυσικά τη γλώσσα. Το φαινόμενο του auto correct των κινητών (πρόδρομος του …chatGPT) είναι ό,τι πιο διαβρωτικό έχει υπάρξει : παρεμβαίνει στην επικοινωνία με το έτσι θέλω, και με σκοπό να συρρικνώσει το λεξιλόγιό σου στα μέτρα του απίστευτα μικρού δικού του. Θυμάμαι κάτι συγκινητικά άρθρα – λίβελους ατόμων όπως ο Ελύτης στα early ’80s όταν είχε βγει το μονοτονικό. Φαντάζομαι αυτό τον άνθρωπο να έρχεται σε επαφή με το auto correct της κινητής τηλεφωνίας. Και ακαριαία να αυτοκτονεί.

      Reply
      1. stcigar April 4, 2024 at 7:38 pm

        Καλά το συγκεκριμένο σύστημα χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση από το χρήστη, αλλιώς μπορεί να προκύψουν και χοντρές παρεξηγήσεις. Δεν είναι σύμπτωση που οι περισσότεροι χωρισμοί στα ζευγάρια γίνονται σήμερα μέσω μηνυμάτων.

        Reply
        1. Oannes April 4, 2024 at 8:32 pm

          …Ο λόγος για τον οποίο κάνει τόσα λάθη δεν είναι μόνο ο αξιοθρήνητος τρόπος λειτουργίας του. Είναι και το ότι αγνοεί τις μισές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ένας άνθρωπος στοιχειωδώς εγγράμματος.

          Reply

Leave a Reply