ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ

Δεν έχω δει ασφαλώς, ούτε και πρόκειται, λεπτό από μια σειρά που, συν τοις άλλοις, έχει πρωταγωνιστή τον πιο αηδιαστικό Έλληνα, Σπύρο – “στην υγειά μας ρε παιδιά” – Παπαδόπουλο.
Από το τσουνάμι διαδικτυακής άνοιας όμως που έχει σηκώσει [θιθύραμβοι, tweets etc] προκύπτουν δυο
πρόχειρα συμπεράσματα :
1. Η περίοδος της παιδοκολακείας [εκθρέψασα μεταξύ άλλων το πολύκλαυστο μπούλινγκ
*] τελειώνει άδοξα, όπως είχε παρατηρήσει και ο stcigar σε πρόσφατο σχόλιό του. Όποιος αψηφά τις διατάξεις, έχει λαμβάνειν, no matter what.
2. Η
ρουφιανιά προωθείται απροσχημάτιστα ως κώδικας συμπεριφοράς του ψηφιακού λαπά – πολίτη, ανεξαρτήτως θέματος. Αυτό, εκ μέρους ενος κράτους που διεκδικεί την αποκλειστικότητα …και στο μπούλινγκ.

* Δεν νομίζω να έχει περάσει μια εβδομάδα, για να μην πω μέρα, στα χρόνια του Δημοτικού τουλάχιστον, που να μην παίξω ξύλο, “σοβαρό” ή της πλάκας στην αυλή του σχολείου. Όχι γιατί μου έκανε κάποιος μπούλινγκ, αλλά γιατί …έτσι είναι τα πράγματα σ’ αυτή την ηλικία.
Οι τύποι επιχειρούν να σβήσουν και να ξαναγράψουν το
DNA του ανθρώπου.

3
(Visited 221 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

  1. stcigar September 14, 2022 at 11:39 am

    Μωρέ κάτι ξέρω εγώ και βλέπω μόνο shopping star τα μεσημέρια με το φαΐ..

    Reply
  2. stcigar September 14, 2022 at 2:17 pm

    Σύμφωνα πάντως με τον τρέχοντα ορισμό της κακοποίησης, δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην μπορεί να θεωρηθεί θύμα και θύτης εκ περιτροπής.

    Reply
    1. Oannes September 14, 2022 at 4:31 pm

      Αυτό ακριβώς εννοώ. Διόλου τυχαία, το θέμα συνδέεται άμεσα με τη μητέρα όλων των ιατρικών απατών, την “ψυχιατρική”. Σύμφωνα με την οποία, πλέον, όλες οι καταστάσεις απ’ τις οποίες περνάει ένας άνθρωπος στη διάρκεια του βίου του, “ορίζονται” ως …ψυχικές διαταραχές. Με το απαραίτητο χαπάκι για κάθε μία, να μη ξεχνιόμαστε.
      Στην Αμερική μπουκώνουν με Ritalin και …Prozak 10χρονα παιδιά. Ούτε και θέλω να σκέφτομαι με τι θα είχα “διαγνωσθεί” ο ίδιος [υπερκινητικότητα, έλλειψη προσοχής, αντικοινωνική συμπεριφορά, you name it] έτσι και υπήρχε “παιδοψυχίατρος” τω καιρώ εκείνω στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

      Reply
      1. stcigar September 15, 2022 at 1:38 am

        Εγώ να δεις κι όχι μόνο στο σχολείο. But I know better now.

        Reply

Leave a Reply