…ΚΑΝΕΙ COMEBACK, Η ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ

Το “πράσινο φως” δίνει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην κολχικίνη, γνωστό και φτηνό καρδιολογικό φάρμακο, ωστε να μπει στο πρωτόκολλο των θεραπειών για τον κορωνοϊό. Αυτό, μετά από αποτέλεσμα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα. Η μελέτη έδειξε ότι η χορήγησή της μειώνει κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης.
Θα χορηγείται σε ασθενείς εκτός νοσσοκομείου, άνω των 60 ετών, θετικούς σε μοριακό τεστ, ανεξάρτητα αν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης σε ασθενείς από 18 έως 60, με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό άνω του 38 για 48 ώρες.
Το “μυστικό” [παντού πρέπει να υπάρχει κι από ένα] πίσω από την χαρμόσυνη είδηση; η κολχικίνη θα χορηγείται στο εξής
με συνταγή γιατρού… αντίθετα απ’ ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα.
Πώς το ξέρω; ανήκω σ’ εκείνους που έχουν φροντίσει να προμηθευτούν κολχικίνη “από αμνημονεύτων”. Ο λόγος, άρθρα όπως το κατωτέρω της
27/3/20 [https://www.aftodioikisi.gr/ygeia/kolchikini-elliniki-lysi-stin-antimetopisi-toy-koronoioy/] που είχα διαβάσει γι’ αυτήν, τον ίδιο πάνω κάτω καιρό που έπαιζε η απάτη των media περί “επικίνδυνης” και “αναποτελεσματικής” χλωροκίνης. Η οποία, παρομοίως, εξαφανίσθηκε από τα φαρμακεία, για να ξεκινήσει να χορηγείται μόνο με συνταγή ιατρού και στη συνέχεια να εξαφανιστεί – period.

2
(Visited 153 times, 1 visits today)

Leave a Reply