ΚΑΝΑΔΑΣ : ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ

Όπως έχουμε ξαναπεί, ένας από τους λόγους που ασχολούμαστε με την αμερικάνικη ειδησεογραφία είναι ότι είναι πιο ενδιαφέρουσα από την εγχώρια [όπως και η μουσική, ας πούμε…]. Άλλος, πιο σημαντικός, είναι ότι τα τεκταινόμενα επί αμερικανικού εδάφους αποτελούν εικόνες από το προσεχές μας μέλλον.
Υπάρχει μια χώρα που τα τεκταινόμενα επί του δικού της εδάφους, αποτελούν εικόνα από το …αμερικάνικο μέλλον.
Αυτή είναι ο
Καναδάς.
Η αξιοσημείωτη [άξια “κλινικής μελέτης”] πολιτική προσωπικότητα
Justin Trudeau, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη μαζική δολοφονία στο σχολείο του Τέξας [!], όπου δράστης χρησιμοποίησε ημι-αυτόματο όπλο [απομίμηση στρατιωτικού] παρουσίασε χτες νόμο στη Βουλή που απαγορεύει την αγορά, πώληση, μεταφορά και εισαγωγή πιστολιών [handguns] ανά την επικράτεια.
“Εκτός από περιπτώσεις που αφορούν αθλητικούς και κυνηγετικούς σκοπούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι Καναδοί να κουβαλάνε όπλα στις καθημερινές τους δραστηριότητες”, δήλωσε.
Αυτά ως προς το πιθανό μέλλον της οπλοφορίας στις ΗΠΑ. Επί τη ευκαιρία, θυμάται κανείς τι είχε προαναγγελθεί ως επόμενη κίνηση / κλιμάκωση μετά την κατάληψη της
Οττάβα από τους νταλικέρηδες;
Είχε προαναγγελθεί, για τις αρχές Μαρτίου, η αμερικανική απάντηση: ένα τεράστιο κονβόι από νταλίκες που ξεκινώντας από την Καλιφόρνια θα διέσχιζαν την Αμερική με προορισμό την
Ουάσινγκτον.
Μεσολάβησε η είσοδος στην Ουκρανία του Βλάντιμιρ Πούτιν. Κίνηση που ο Ρώσος πρόεδρος “εκβιάστηκε” κυριολεκτικά να κάνει.

4
(Visited 161 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. stcigar June 2, 2022 at 10:10 am

    Απότι κατάλαβα πάντως από το λίγο που το έψαξα (γιατί σαν είδηση ακούγεται κάπως περίεργη) τα πολεμικά όπλα είναι από δεκαετίες απαγορευμένα στον Καναδά όπως και σε όλες ουσιαστικά τις χώρες του κόσμου εκτός από τις ΗΠΑ. Προφανώς πρόκειται για κάποιο λεκτικό πυροτέχνημα του ανεκδιήγητου Τριντό, κάτι του στυλ “κηρύσσουμε την παράνομη οπλοφορία περαιτέρω παράνομη”.

    Reply
    1. Oannes June 2, 2022 at 11:54 am

      Αυτά που είναι απαγορευμένα (unlike what’ s happening in the US) είναι τα αυτόματα και τα ημιαυτόματα. Τα handguns ήταν απλώς περιορισμένα. Τώρα το ον θέλει να τα απαγορεύσει – period. Πρέπει να πω ότι δεν είμαι εναντίον της οπλοφορίας. Για self defence που λένε. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαι στο έλεος του κάθε καριόλη που την είδε να μπουκάρει σπίτι μου. Και η εναλλακτική να είναι …περισσότερες περιπολίες από τα παιδιά της Δίας. Για να μη μιλήσουμε για την ανταπόκριση της “Άμεσης” Δράσης στο τηλέφωνο.

      Reply
      1. stcigar June 2, 2022 at 12:31 pm

        Βασικά η οπλοφορία με την ευρύτερη έννοια επιτρέπεται παντού διά της πλαγίας οδού των κυνηγετικών αδειών. Αδειες που λέει ο λόγος δηλαδή, αφού με τα ξαδέρφια μου στο χωριό για παράδειγμα πυροβολούσαμε από τα 11. Πιστόλια κλπ είναι περιορισμένα επίσης παντού σε σημαίνοντα υποτίθεται πρόσωπα και τα σχετικά. Ο Τριντό ζητάει απλώς ψυχιατρική επανεξέταση (βλ. κοροϊδία) των ήδη εχόντων, τουτέστιν μια τρύπα στο νερό, στο βαθμό φυσικά που κατάλαβα τις αερολογίες του. Δεν ξέρω αν θα έπαιρνα όπλο για τον εαυτό μου αν ήμουν Αμερικανός πολίτης. Τα πολεμικά τουφέκια και περίστροφα (που είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω συστηματικά στο στρατό) είναι απίστευτα δύσχρηστα σε κοντινές αποστάσεις και πρακτικώς άχρηστα σε μακρινές για όσους δεν έχουν επαγγελματική στρατιωτική εκπαίδευση σε πραγμστικές συνθήκες. Μιλάμε απολύτως καμία σχέση με αυτά που βλέπουμε στο σινεμά. Το γιατί επιτρέπονται στην Αμερική αποτελεί για μένα μυστήριο. Η μόνη αμυντική χρήση που μπορώ να φανταστώ είναι για εκφοβισμό – που όταν απευθύνεται σε άλλον ένοπλο ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

        Reply
        1. stcigar June 2, 2022 at 3:11 pm

          Κάπου είναι και υποκρισία πάντως να κατηγορούμε τα έθιμα των Αμερικανών αντί να κοιτάμε και λίγο τα δικά μας. Γιατί μπορεί μεν τα κυνηγετικά να μη βολεύουν για τυφλές μαζικές δολοφονίες, για να σκοτώσεις όμως το γείτονά σου μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους. Αμφιβάλλω αν στην Αμερική έχουν γίνει αναλογικά περισσότερες δολοφονίες με πολεμικά όπλα σε σχέση με αυτές που έχουν γίνει εδώ με κυνηγετικά. Θυμάμαι μικρός που πήγαινα στο γειτονικό ζαχαροπλαστείο μετά το σχολείο για να πάρω το γάλα της ημέρας, μέχρι που ένα μεσημέρι δεν βρήκα το ζαχαροπλάστη και στη μέση του μαγαζιού υπήρχε μια τεράστια βαθυκόκκινη λίμνη από αίμα. Με κάποιον είχαν διαφωνήσει έμαθα για τα λεφτά και ο τύπος επέστρεψε σε λίγο με μια καραμπίνα και τον καθάρισε. Κάπως έτσι καταλαβαίνουν οι περισσότεροι την αυτοάμυνα, κι όμως κανείς δεν απαγορεύει την οπλοφορία με την α’ ή τη β’ μορφή. Φαντάζομαι ότι μαζί με την πορνεία και τα ναρκωτικά η εξουσία θεωρεί τις δολοφονίες ως απαραίτητη βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής έντασης και ως εκ τούτου προϋπόθεση της δικής της αυτοσυντήρησης.

          Reply
          1. Oannes June 2, 2022 at 5:23 pm

            Μπορεί να ισχύει ως προς την πορνεία και τα ναρκωτικά αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτή η περίπτωση με τα όπλα. Και αν έτσι καταλάβαιναν οι περισσότεροι την αυτοάμυνα, θα είχαμε πενήντα δολοφονίες την ημέρα με καραμπίνες στο Ellada μόνο. Εκτός κι αν γίνονται και δεν το παίρνω χαμπάρι – όλα είναι πιθανά…
            Πάντως υπό συνθήκες “έξαρσης εγκληματικότητας” και με δεδομένο ότι οι εγκληματίες δεν περιμένουν την άδεια του κράτους για να οπλοφορήσουν, καλό είναι ο “νοικοκυραίος” να έχει τουλάχιστον μια κυνηγετική καραμπινούλα για ώρα ανάγκης.
            Το λέω γιατί το άπιαστο μέχρι στιγμής όνειρό μας είναι να κατοικήσουμε εκτός αστικού τοπίου [“την Γαλάτειαν και μιαν καλύβην”], τουτέστιν έκθετοι σε απρόβλεπτους κινδύνους.

            Reply
            1. stcigar June 2, 2022 at 7:18 pm

              Ίσως να μη γίνονται πενήντα δολοφονίες την ημέρα, όμως η αναλογία επιθετικής/αμυντικής χρήσης του προσωπικού οπλισμού έχει σχεδόν μηδενικό παρονομαστή. Βασικά δεν έχω ακούσει ποτέ για επιτυχημένη αμυντική χρήση – στο βαθμό που υπάρχει τέτοιο πράγμα – πολεμικού όπλου ή καραμπίνας από ιδιώτη, ενώ γνωρίζω άπειρες περιπτώσεις δολοφονιών ή δυστυχημάτων. Στην εξοχή πάντως μπορεί και να χρειαστεί, αν μη τι άλλο για λύκους και αρκούδες. Κατά τάλλα τα σκυλιά είναι κατά τη γνώμη μου πολύ αποτελεσματικότερο μέσο αποτροπής επίδοξων εισβολέων.

              Reply
              1. Oannes June 2, 2022 at 9:31 pm

                Αν είναι heavy duty, δυο-τρία τουλάχιστον και φυσικά καλοεκπαιδευμένα μπορεί. Αλλά και αυτό δεν είναι εξασφάλιση. Μ’ ένα λαχταριστό μπιφτέκι και τον εκπαιδευμένο σκύλο ακόμα μπορείς να τον παρακάμψεις. Γνωστών μου το σπίτι με δυο γιγαντιαία τσομπανόσκυλα για φύλακες διερρήχθη, με τους σκύλους σε ρόλο τροχονόμου – οι οποίοι σε άλλες περιστάσεις, επισκεπτών κλπ., έχουν ορμήξει στο ψαχνό. Εικάζεται ότι τους φίλεψαν τροφή με “ναρκωτικές ουσίες”.

                Reply
  2. Sue Dreamwalker June 2, 2022 at 8:32 pm

    Yep there is theme going on at the moment.. Throw a few horrible shootings out there and then use as excuse to take peoples guns away and you conquer them easier… Taking more freedoms and rights away…
    These puppets will be exposed though… Its coming Oannes… You can see the cracks beginning to break ..

    The criminals will always have their hands on guns… But the people have a right to defend themselves.. And I live in the UK where guns are almost none existent… But I believe guns can also be a big deterrent especially against a government who is seeking to take Sovereignty away from its people..

    Wishing you well my friend.. <3

    Reply
    1. Oannes June 2, 2022 at 10:04 pm

      Maybe I’m not THAT optimistic about the final outcome [I’m trying though…] but otherwise I agree with you 100%!

      Reply
      1. Sue Dreamwalker June 2, 2022 at 11:05 pm

        What we think is what we create. So I’m creating.. I feel lots of hidden truths about ready to emerge.
        The first dominoes are about to fall… Hold faith.

        Reply

Leave a Reply