“ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ”

Η ταχύτητα παρασκευής των νέας τεχνολογίας εμβολίων [ = νεο-εγκριθείσας υπό “εκτακτες συνθήκες”] δεν εμποδίζει το ευρωπαϊκό κοινό να αισθάνεται “οργή”, σύμφωνα με τον Τύπο, για την καθυστερημένη άφιξή τους. Οι πρώτες δόσεις διοχετεύονται σε ενοίκους γηροκομείων, ξεκινώντας …από εκείνους που η άνοια εμποδίζει να αντεπεξέλθουν στο social distancing [The Guardian]. Το σχόλιο της πιο ηλικιωμένης, ίσως, αρνήτριας του εμβολίου, της θείας μου, 87 χρόνων – ζωή να’χει: “το κάνουν σ’ αυτούς γιατί έτσι κι αλλιώς δεν τους νοιάζει κι αν θα τους ξεκάνουν”.
Η επιλογή της ημερομηνίας για κάποιον με τον κατάλληλο […“συνωμοσιολογικό”] εγκέφαλο, είναι εύλογη : η άφιξη του εμβολίου δεν θα μπορούσε να αντιστρέψει την …ακύρωση της εορταστικής περιόδου και την
οικονομική / κοινωνική ζημιά που συνεπάγεται. Έπρεπε όμως να συμβεί στη διάρκειά της, ώστε να αποτελέσει δώρο εξ ουρανού, κλέβοντας κάτι απ’ την ελπίδα που οι μέρες αντιπροσωπεύουν. Προ εβδομάδος, ο τηλε-ειδικός το είπε ανερυθρίαστα: “το δώρο για τον κόσμο, αυτές τις γιορτές θα είναι το εμβόλιο”.
Στην τηλεόραση, φαρδειά – πλατειά η λεζάντα: “Ιστορική μέρα, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα”, ενώ η ενημέρωση της πλασιέ εμβολίων – ρεπόρτερ βρίσκεται σε εξέλιξη: “παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός του μεταλλαγμένου στελέχους στου ιού και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Νότια Κορέα. Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα απαγορεύοντας τα ταξίδια,
αλλά το νέο στέλεχος ταξιδεύει πολύ γρήγορα…”
“Μα και στην Αγγλία από τη Νότιο Αφρική πήγε.
Στο σύγχρονο κόσμο δεν μπορείς να περιορίσεις τη διάδοση του ιού”, αποφαίνεται η κούκλα εγγαστρίμυθου σε ρόλο anchorman.

Κάτω, σειρά πικάντικων φωτό από τον εμβολιασμό [;] του κυρίου Πρωθυπουργού – παρέμβαση, αλιευμένη απ΄το Twitter.

3
(Visited 60 times, 1 visits today)

Leave a Reply