Η ΝΕΑ “ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ” ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ!

Οι σαλτιμπάγκοι των media φρόντισαν κιόλας να διαδώσουν το ανεπίσημο όνομα της νέας υποπαραλλαγής που ξεκίνησε, όχι απ’ την Κίνα, αλλά απ’ τις ΗΠΑ. Το όνομα είναι Kraken, εκ του γνωστού υποβρύχιου τέρατος. Η ανεπισιμότητα αφορά στην …αβεβαιότητα περί το αν θα περάσει στη μάζα των guinea pigs – “citizens of the free world”.
Το σενάριο είναι δοκιμασμένο : ίχνος αναφοράς σε θνητότητες και επικινδυνότητες. Παίζουμε με ραγδαία διάδοση/εκρηκτική εξάπλωση, και αριθμούς “κρουσμάτων”. Αλλά και με αυξημένη
διαφυγή απ’ τα αντισώματα των υπαρχόντων εμβολίων, αυτό εκδικητικά στοχεύοντας τους “αρνητές” της 4ης, εκτός κι αν είναι η 5η, δόσης. Περίπου δηλ. …όλους.

Τα παραπάνω, τουρλού τουρλού με τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη : «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση ή θνησιμότητα» και «μπορεί κάποια στιγμή να τελειώσουμε με την πανδημία, αλλά ο ιός θα μείνει και θα κυκλοφορεί, όπως και άλλοι αναπνευστικοί ιοί. Φαίνεται πως όλες οι μεταλλάξεις πηγαίνουν προς τις πιο μεταδοτικές αλλά όχι τόσο σοβαρές».
Φωνή στοιχειώδους λογικής κι από τον κύριο
Μαγιορκίνη : «Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κάτι δραματικό, ούτε καν την έξαρση που είδαμε μέσα στο καλοκαίρι, η οποία ήταν πλήρως διαχειρίσιμη. Θεωρώ, με τα στοιχεία που έχουμε, ότι δεν θα μεταβληθεί η υγειονομική κατάσταση της χώρας για τους επόμενους έναν με δύο μήνες».
Αυτά ασφαλώς
δεν κρίθηκαν κατάλληλα για να δώσουν τον τόνο του όλου ρεπορτάζ. Πώς θα μπορούσαν, όταν υπήρχε …η διαφυγή απ’ τα εμβόλια, το Kraken, και η εκρηκτική εξάπλωση.

5
(Visited 86 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar January 6, 2023 at 9:37 pm

    Δεν τους βλέπω πάντως με πολύ διάθεση για μέτρα και ιστορίες. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν υπήρχαν τόσες ιώσεις μαζεμένες. Ειδικά τα παιδιά το έχουν ξεφτιλίσει, αρρωσταίνουν ξανά και ξανά. Είμαι σίγουρος ότι το έχουν καταλάβει ότι τα σκάτωσαν τόσο με την “πανδημία” όσο και με το ουκρανικό. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν θα τα ξανασκατώσουν.

    Reply
    1. Oannes January 7, 2023 at 10:08 am

      Ως προς τα μέτρα, μη ξεχνάμε και την προεκλογική περίοδο, η οποία επιβάλλει “αυτοσυγκράτηση” στους κυβερνώντες. Παράμετρος που προκαλεί ηδονοθηρικού τύπου περιέργεια για το πώς θα αντιδράσει επ’ αυτού το Τρίο Στούτζες [Τσίπρας, Βαρουφάκης, Ανδρουλάκης]. Θα πρέπει να έχουν περιπέσει σε βαθειά αναρώτηση.
      Υποθέτω η νέα έξαρση αφορά εντολές των κ.κ. Μπουρλά, Γκέιτς etc. : εκ των συμφωνιών – “μαμούθ” Moderna και Pfizer, με κυβερνήσεις τύπου Αγγλίας, Αυστραλίας και Καναδά περί παραγωγής εκατοντάδων εκατομμυρίων εμβολίων, αβίαστα προκύπτει ότι τα ερπετά δεν έχουν σχέδια να μας αφήσουν ήσυχους. Ούτε στο άμεσο μέλλον, ούτε στο απώτερο. Αυτό έλειπε άλλωστε.

      Reply
      1. stcigar January 7, 2023 at 10:34 am

        Σίγουρα είναι και η προεκλογική, αλλά το ίδιο γίνεται και στο “εξωτερικό” (ελληνικός όρος για τη “Δύση”) που καθορίζει ως γνωστόν τις ελληνικές “αποφάσεις”. Δεδομένου πάντως ότι την απότομη άνοδο των ιώσεων την είχα foreseen against all odds ήδη προ διετίας με το σκεπτικό της καταστροφικής επίδρασης της μάσκας και των εμβολίων στο ανοσοποιητικό και στις μεταλλάξεις αντίστοιχα, λέω να επιμείνω στην άποψη αυτή και τώρα που επιβεβαιώθηκε. Αν δεν επιμείνουν και αυτοί στις μάσκες και τα εμβόλια, το πιθανότερο είναι ότι το φαινόμενο θα ξεφουσκώσει μέσα στην επόμενη διετία.

        Reply
        1. Oannes January 7, 2023 at 11:58 am

          Όντως, ως προς την [αξιοθαύμαστη ιδίως για “μη ειδικό”] πρόβλεψη. Ξέρω κι εγώ παιδάκια, εμβολιασμένα, μονίμως κρυολογημένα και άρρωστα. Αλλά και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, εμβολιασμένους επίσης, που κολάνε με το παραμικρό. Ενας απ’ αυτούς αναρωτιόταν την προηγούμενη βδομάδα “πού το κόλλησε” δεδομένου του ότι η μόνη φορά που βγήκε απ’ το σπίτι ήταν για να πάει “ένα λεπτό να ρίξει ένα ξυστό”. Παρεμπιπτόντως, ηλικίας 80+, με καρκίνο και μεγάλα καρδιολογικά προβλήματα [έμφραγμα – εγχείριση ανοιχτής καρδιάς], σε τρεις μέρες με super δόσεις C, D, Zinc, ήταν περδίκι.
          Ως προς τα εμβόλια πάντως δεν το βλέπω οι τύποι να υποχωρούνε – μιλάμε για απίστευτα deals τα οποία “βλέπουν” σε βάθος χρόνου. Δεν έχει βρεθεί ακόμα, υποθέτω, “περπατησιά” με τα ερπετά του energy sector και ένας λειτουργικός συνδυασμός [as in προϋπολογισμός] των δυο “εφιαλτών της ανθρωπότητας” : ιώσεων και climate change. Αλλά θα βρεθεί πού θα πάει.

          Reply
          1. stcigar January 7, 2023 at 12:15 pm

            Βασικά δε θυμάμαι να συνάντησα κανένα τώρα στις γιορτές που να μην είχε κολλήσει κι από κάτι. Στους περισσότερους μάλιστα έμεινε κουσούρι για κανά μήνα και βάλε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν σίγουρα τα παιδιά. Η βαφτιστήρα μου που πηγαίνει πρώτη δημοτικού κόλλησε φέτος έξι (!) φορές, όλες με υψηλό πυρετό, παρασύροντας κάθε τόσο και τους γονείς της. Η ξεδιάντροπη εξήγηση της παιδιάτρου που την είχε πιέσει να εμβολιαστεί για κορωνοϊό ήταν ότι πέρασε δυο χρόνια κλεισμένη στο σπίτι. Έτσι απλά, λες και την έκλεισα στο σπίτι εγώ για παράδειγμα. Ελπίζω μόνο να μην τους προκάλεσαν μόνιμη βλάβη στο ανοσοποιητικό, έτσι πως βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη. Αν συνεχίσουν πάντως με μάσκες και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, την πουτσίσαμε για τα καλά.

            Reply

Leave a Reply