Τα σοβαρότερα απ’ τα σχέδια για το μέλλον, υφαίνονται συνήθως εν κρυπτώ, στη σκιά γεγονότων ήσσονος σημασίας τα οποία κρατούν τον κόσμο σε άσκοπη εγρήγορση.
Η Αμυντική Υπηρεσία Επιχειρήσεων Προηγμένης Έρευνας [DARPA, πρώην ARPA, υπεύθυνη για το ξεκίνημα, στα ’60s, της έρευνας που θα οδηγούσε στο Ίντερνετ] είναι στο τελικό στάδιο δημιουργίας ενός software, με την ικανότητα να επισημαίνει και να χαρακτηρίζει …αυτόματα ως “πλαστές”, δημοσιεύσεις στα social media. Σκοπός, η πρόληψη ευρείας κλίμακας …επιχειρήσεων παραπληροφόρησης.
https://www.infowars.com/pentagon-launches-new-program-to-fight-viral-internet-content/
Η διατύπωση της Υπηρεσίας είναι: a new program to fight polarizing viral content before it spreads…
Παρατηρεί κανείς την ενδιαφέρουσα εξίσωση “πλαστό” = “πολωτικό”. Σημαίνει ότι, ειδήσεις / σχόλια / μιμίδια που αντιβαίνουν στην επίσημη αφήγηση, διαγράφονται ως “fake”, ώστε να αποφευχθεί η …πόλωση που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν…
Το [πανταχού παρόν] πρόγραμμα της DARPA, θα σκανάρει ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο, αξιολογώντας το fake περιεχόμενο και σταματώντας τη διάδοσή του πριν γίνει viral. Η διαδικασία λέγεται …“νοηματικός εγκληματολογικός έλεγχος” [semantic forensics] και συνίσταται στο τρέξιμο του περιεχομένου μέσα από μυριάδες αλγορίθμων, προς εντοπισμό …αντιφάσεων.
Να εννοούν “αντιφάσεων” του περιεχομένου ως προς τον εαυτό του; μπα, δύσκολο – η λεπτοφυία που απαιτείται για τον εντοπισμό τους, σε πλήθος περιπτώσεων, απουσιάζει από το μενού των αλγορίθμων…
Μάλλον “αντίφαση” εννοούν ασυμφωνία προς “άλλα” περιεχόμενα. Και “άλλα” περιεχόμενα δεν μπορούν παρά να είναι εκείνα της επίσημης αφήγησης.
Πέρα από τα ανωτέρω, το πρόγραμμα θα προσδιορίζει: πηγές προέλευσης των μιμιδίων, …βλαπτικές προθέσεις πίσω από αυτά και … αποτελέσματα που θα είχε τυχόν διάδοσή τους…
Και η πολυφωνία; η δημοκρατία; οι κοινωνικές αντιδράσεις;
Δεν θα στοιχημάτιζα ότι θα υπάρξουν τέτοιες. Στα καίριας, στρατηγικής σημασίας θέματα, η “επίσημη αφήγηση” είναι διπολική: το σύστημα δεν επιλέγει μόνο τους υπηρέτες, αλλά και τους επικριτές του. Τα περισσότερα διλήμματα που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση είναι του τύπου ΠΑΟ – Ολυμπιακός, Beatles – Stones, Republicans – Democrats, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ [πόσο αηδιαστική ήταν η κόντρα αυτών των δύο στο άθλημα στου poilitically correctness, με αφορμή το περιστατικό Γιάνναρου / Hampay;]
Οι μόνες που θα επηρεαστούν είναι οι εναλλακτικές φωνές, που αποτελούν έτσι κι αλλιώς μειοψηφία…
Σκοπός του νέου προγράμματος είναι η συρρίκνωση της μειοψηφίας στο υποατομικό επίπεδο.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.