Η ΚΥΡΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η “πολυσυζητημένη” δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου * δεν επιβεβαίωσε παρά το επίπεδό της ως πολιτικού, βυθίζοντας ανθρώπους που, εν απογνώσει διατελούντες, “τολμούν” να νοσταλγήσουν εποχές ΣΥΡΙΖΑ …σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση.
Η διαχείρισή της από τα κυβερνητικά στελέχη ήταν η αναμενόμενη : “ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην ανωμαλία”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την κανονικότητα”.
Αλλά υπάρχει κάτι
στοιχειώδες, που ακόμα και η κυρία Αχτσιόγλου παρέλειψε να συμπεριλάβει στην ανταπάντησή της : στην …μη κανονικότητα ποντάρει κατ’ αρχήν η ίδια η κυβέρνηση. Είναι η επίκληση ενός ανύπαρκτου κινδύνου, η μετατροπή σε κανόνα μιας “κατάστασης εξαίρεσης” που της δίνει το δικαίωμα να εξαρθρώνει, μεθοδικά και με το νόμο, τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
Να υποθέσει κανείς ότι κοτζάμ προβεβλημένο στέλεχος της Αριστεράς, δεν έχει διαβάσει λίγο
…Αγκάμπεν;

* “Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Οδηγεί στον ατομικισμό, για αυτό η κυβέρνηση επενδύει πάρα πολύ στην ατομική ευθύνη όλο αυτό τον καιρό. Η ατομικότητα τελικά βοηθά την άκρα δεξιά στο αφήγημά της”…


5
(Visited 199 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar May 10, 2021 at 11:04 am

    Δεν πολυκατάλαβα τι εννοούσε η ποιήτρια, but whatever. Στην παρούσα κατάσταση εξάλλου είναι αδύνατο για οποιοδήποτε κράτος με τα κυβικά της Ελλάδας να μη συμμορφωθεί με την παγκόσμια κατηγορική προσταγή έστω και στα λόγια. Δεν ήξερα εντωμεταξύ για την “άτυχη” κατάληξη των αφρικανών ηγετών που αναφέρει στο βιντεάκι του ο Πετράκος. Αναρωτιέμαι αν τελικά έχει κάποια σχέση με την όλη φάση και το διαζύγιο της Μελίντας με το Βασιλάκη..

    Reply
    1. Oannes May 10, 2021 at 11:28 am

      Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχει που θεωρείται και …εκρηκτική γυναίκα or something [προσωπικά την προτιμώ με μάσκα]
      …Για τους ηγέτες, κι εγώ που κάτι είχε πάρει το μάτι μου, ειδικά για τον συμπθέστατο Μαγκουφούλι της Τανζανίας [είχα γράψει γι’ αυτόν τότε], …δεν πρόλαβα να ασχοληθώ.
      Επί του διαζυγίου επίσης έχω αναρωτηθεί. Ως γνωστόν τέτοιου είδους συμπτώσεις σπανίως, αν ποτέ, είναι συμπτώσεις. Ποιος χωρίζει στα 65 του μετά από 27 χρόνια γάμου;
      Θα μπορούσε να αφορά κάποια εξασφάλιση αποποίησης ευθυνών του …Foundation, μέσω παραθυρακίων που οι “very expensive lawyers” του ζεύγους έχουν ξετρυπώσει.
      Θα μπρούσε και να αφορά κάποιο είδος αναβάθμισης του ελέγχου, με τα εργαλεία που ήδη διαθέτουν να πολλαπλασιάζονται …δια αποσχίσεως.

      Reply
  2. stcigar May 10, 2021 at 2:24 pm

    Να σου πω μου ψιλοαρέσουν οι μαύροι κύκλοι στα μάτια νεαρών γυναικών (goth απωθημένα?) οπότε συμφωνώ με την παρατήρησή σου περί της χρήσης μάσκας από την εν λόγω κυρία. Εντωμεταξύ με την καλοκαιρινή χαλάρωση των μέτρων θαρχίσουν κάποια στιγμή και οι ανάλογες κρούσεις για “έξω”, “διακοπές”, “κοινωνικότητα” και τα σχετικά. Εγώ πάλι έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις αδιάλλακτες απόψεις μου και δεν θα με πιστεύει κανένας έτσι και αρχίσω ξαφνικά δικαιολογίες του τύπου “μα πού να τρέχουμε τώρα με τόσα κρούσματα”, “δε βλέπεις τι γίνεται στην Ινδία καλοκαιριάτικα” κλπ. Άδικη μοίρα..

    Reply
    1. Oannes May 10, 2021 at 5:29 pm

      Εντάξει από ένα είδος obsession με τα Lilith-like creatures όλοι έχουν περάσει. Ως προς τη συγκεκριμένη πάντως δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά ο “τυχερός θνητός” ακούει στο όνομα Τζανακόπουλος – ομολογουμένως, μια και μπήκαμε σε mode κουτσομπόλας, ακόμα και η Αχτσιόγλου, κάτι καλύτερο άξιζε από “αυτό” 🙂
      Ευτυχώς η δική μας κοινωνικότητα έχει υποβληθεί προ πολλού σε υπερσυρρίκνωση, ως εκ τούτου δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. Αλλά και οι περισσότεροι φίλοι μου “αρνητές” είναι.
      Η πλάκα είναι, τώρα το συνειδητοποιώ, ότι τον τίτλο “αρνητές” μας τον έχουν φορέσει με το ζόρι οι αληθινοί αρνητές, του διαλόγου, οι θιασώτες του “σκάσε και κολύμπα”. Το μόνο που …αρνιόμαστε εμείς είναι ακριβώς το “σκάσε και κολύμπα”.

      Reply
  3. stcigar May 10, 2021 at 6:34 pm

    Είναι αλλόκοτο πραγματικά και δεν μπορείς να βρεις και το δίκιο σου.. Να σε παρουσιάζουν ως αρνητή, εξτρεμιστή κλπ τη στιγμή που εσύ προσπαθείς απλώς να μείνεις εκεί που ήσουνα πάντα, ενώ αυτοί το έχουν τραβήξει από τα μαλλιά where no sane man has gone before!

    Reply

Leave a Reply