Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ

Έχει νόημα να ασχολείσαι με τα αναγραφόμενα σε ένα mainstream μέσο, όσο και με τις δραστηριότητες μιας εγκληματικής οργάνωσης : αποκλειστικά και μόνο αν αφορούν εσένα και την κοινότητά σου.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα απόσπασμα [screen shot] από “ρεπορτάζ” του υπόνομου παραπληροφόρησης
in.gr :

Αυτό βεβαίως που δεν πρόκειται να διαβάσεις σε κατά παραγγελίαν κείμενα όπως αυτό είναι το “παράπλευρο” αποτέλεσμα της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη : μείωση των κυμάτων ψύχους και, ως εκ τούτου των θανάτων από αυτά. Είναι σημαντικό; βεβαίως και είναι. Γιατί, επί παραδείγματι, περισσότεροι από 100.000 ανθρώπους πεθαίνουν κάθε χρόνο από το κρύο * στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και η αναλογία είναι περισσότεροι από σαράντα θανάτους λόγω κρύου για κάθε έναν λόγω ζέστης. Αντίστοιχα μοτίβα ισχύουν ακόμα και για χώρες που δεν φημίζονται για τον σκληρό χειμώνα τους : στην Ινδία πχ., η αναλογία θανάτων από κρύο και θανάτων από ζέστη είναι 7 προς 1. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1.700.000 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από το κρύο κάθε χρόνο και 300.000 από τη ζέστη.
Μια μελέτη στο γνωστό επιστημονικό περιοδικό Lancet [από αυτές που δεν τυγχάνουν προβολής ως μη εξυπηρετικές του “αφηγήματος”] αναφέρει ότι οι θάνατοι από το κρύο που έχει αποτρέψει η η κλιματική αλλαγή τις τελευταίες δεκαετίες είναι πολύ περισσότεροι από τους επιπλέον που έχει, λόγω ζέστης, προκαλέσει. Σύμφωνα με το πόρισμα της μελέτης, η κλιματική αλλαγή …σώζει 100.000 ζωές μέσο όρο το χρόνο.
Το ποσοστό των θερμών ημερών έχει αυξηθεί από το 1960. Παρόλα αυτά ο αριθμός των θανάτων απ’ τη ζέστη
μετριάζεται στον “ανεπτυγμένο” κόσμο χάρη στην τεχνολογία και, αυτό που χρειάζεται ο “αναπτυσσόμενος” είναι πρόσβαση στα ίδια μέσα ώστε να μειώσει δραστικά τους δικούς του θανάτους. Όμως η αντιμετώπιση του κρύου είναι τελείως διαφορετική, βλ. πολύ πιο ακριβή υπόθεση : απαιτεί θέρμανση στα σπίτια για κάποιους μήνες το χρόνο. Και η προοπτική που διαγράφεται από τις σκληρές πολιτικές των ανανεώσιμων είναι μια κατακόρυφη άνοδος του ήδη υψηλού κόστους θέρμανσης.
Η άνοδος αυτή αναμένεται να κάνει παντού, ιδίως στον τρίτο κόσμο, ακόμα περισσότερους τους θανάτους απ’ το κρύο.

* Είναι το κρύο που αυξάνει την αρτηριακή πίεση, και τους θανάτους από εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακές προσβολές και αναπνευστικές παθήσεις.

6
(Visited 160 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar July 17, 2023 at 10:48 am

    Σαν το άλλο το προχτεσινό που έλεγε ότι “πρασινίζουν” οι ωκεανοί, ότι δηλαδή αυξάνεται η χλωρίδα τους, πράγμα λέει που κανονικά είναι καλό – επειδή όμως οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, πρέπει οπωσδήποτε να είναι κακό. Τί σχέση έχει τώρα η κλιματική αλλαγή με το υποτιθέμενο πρασίνισμα των θαλασσών, ένας θεός ξέρει, αλλά κι έτσι να είναι, πρέπει λέει επαγρυπνούμε, προφανώς γιατί θα γεμίσουν οι θάλασσες με ζωή και η ατμόσφαιρα με οξυγόνο. Το χειρότερο είναι ότι με όλες αυτές τις ανοησίες καταλήγουμε να παίρνουμε την “κλιματική αλλαγή” σαν κάτι δεδομένο.

    Reply
    1. Oannes July 17, 2023 at 11:25 am

      Κάθε άλλο παρά το έχω ξεχάσει το προχτεσινό, είναι προς διερεύνησιν. Γενικά πάντως απ’ όσο έχω ασχοληθεί [όχι και λίγο], από όλα όσα καταλογίζουν στην “κλιματική αλλαγή”, άλλα είναι …θετικά, και άλλα απλώς ψέμματα. Ούτως ή άλλως, η ανθρώπινη συμμετοχή σ’ αυτήν είναι όχι εύκολα μετρήσιμη και, όπως όλα δείχνουν, αμελητέα. Αμελητέα φυσικά θα είναι και η απόπειρα επηρεασμού της με γελοιότητες τύπου “αιολική ενέργεια” – λίαν προσοδοφόρες βέβαια για κάποιους, κυρίως Κινέζους. Οι οποίοι κατά τ’ άλλα …fossil fuels και ξερό ψωμί. Και μόνο αυτό φτάνει για να δώσει μια εικόνα του κόσμου σήμερα, και του ποια είναι η αληθινή υπερδύναμη.
      Η καλή προαίρεση των “διαλλακτικών” climate alarmists εξαντλείται στο περίφημο : “αφείστε μας να προσπαθήσουμε. Αν κάνουμε εμείς λάθος, επιστρέφουμε στην προτεραία κατάσταση. Αν κάνετε εσείς λάθος …χαθήκαμε”. Αυτό είναι το μόνο επιχείρημά τους, όπως και με τον Covid, όπως και με όλα. Μιλάμε για τη “δικτατορία του συναισθήματος” σε όλα τα επίπεδα.

      Reply
      1. stcigar July 17, 2023 at 12:01 pm

        Βασικά οι τύποι αφήνουν σιωπηλά να εννοηθεί ότι, όσο αυξάνονται οι εκπομπές θερμοκηπίου, τόσο ανεβαίνει και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και ότι συνεπώς αργά ή γρήγορα η Γη θα γίνει μια πύρινη κόλαση σαν την Αφροδίτη (τη λάβρα της οποίας αποδίδουν – surprise – και πάλι σε φαινόμενο θερμοκηπίου). Όσο μπορώ να καταλάβω, πρακτικά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία μόνιμη αύξηση της θερμοκρασίας ούτε φυσική ούτε ανθρωπογενής. Δεν ξέρουμε καν αν βρισκόμαστε στο τέλος μιας εποχής παγετώνων ή στην αρχή μιας επόμενης. Αν όμως το καταναλωτικό/τεχνολογικό πρότυπο ζωής διαδοθεί στο σύνολο του ανθρώπινου πληθυσμού – κάτι που φαίνεται πλέον αναπόφευκτο – οι συνέπειες για το περιβάλλον δεν θα είναι καθόλου αμελητέες. Άλλο να βρωμίζουν τον πλανήτη ένα δισεκατομμύριο κακομαθημένοι και άλλο δεκαπέντε δισεκατομμύρια λιγούρηδες.

        Reply
        1. Oannes July 17, 2023 at 6:53 pm

          Λογικό ακούγεται αυτό το τελευταίο, αλλά και πάλι τα υπάρχοντα στοιχεία μόνο πανικό και εσχατολογίες δεν δικαιολογούν. Φοβάμαι [όσο βαρύγδουπο κι αν ακουστεί αυτό] ότι η υπόθεση αφορά σε “Ασθένεια προς Θάνατον”, ενός πολιτισμού που έχει μπει σε διαδικασία αυτοκαταστροφής / αντίστροφης μέτρησης. Ο “πολίτης” …καίγεται να παρακολουθήσει το τέλος του κόσμου σε μια οθόνη. Χωρίς να σκέφτεται καν ότι η οθόνη τις “συγκεκριμένες” στιγμές δεν θα είναι διαθέσιμη.

          Reply
          1. stcigar July 17, 2023 at 7:04 pm

            Κι εγώ αυτό πιστεύω. Βασικά η όποια “υπερθέρμανση” του πλανήτη θα είναι τότε το μικρότερο πρόβλημα.

            Reply
            1. stcigar July 17, 2023 at 9:25 pm

              To γελοίο είναι ότι, όταν το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” εφαρμόζεται σε παρκαρισμένα στον ήλιο αυτοκίνητα ή ακόμα καλύτερα σε πραγματικά θερμοκήπια, ποτέ δεν αποδίδει πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα και 50 το καλοκαίρι. Και μιλάμε για σχεδόν αεροστεγώς κλειστά συστήματα, πόσο μάλλον για τη γη που μπάζει από παντού και η επίδραση του “φαινομένου του θερμοκηπίου” είναι πρακτικώς αμελητέα υπό οιεσδήποτε συνθήκες.

              Reply
              1. Oannes July 18, 2023 at 7:27 am

                Για όποιον έχει παρακολουθήσει την υπόθεση Global Warming ενδιαφερόμενος για κάτι περισσότερο απ’ το να μηρυκάζει, εδώ γίνονται πράματα και θάματα : είχα γράψει ένα μεγάλο κείμενο στον ΗΧΟ για το περίφημο Climategate – 2009, το οποίο εννοείται ότι κουκουλώθηκε από τους fact checkers της εποχής, πρωτοστατούντων των media, και αναρωτιέμαι πόσοι το αντιλήφθηκαν / θυμούνται σήμερα : η διαρροή μεγάλου αριθμού emails ανάμεσα σε διάσημους του χώρου είχε αποκαλύψει τις μεθόδους τους για τη διαστρέβλωση στοιχείων προς δημιουργία ακραία ζοφερών εικόνων. Λίγο μετά οι ίδιοι τύποι είχαν συλληφθεί ξανά κλέπτοντες οπώρας : όπως έγινε αντιληπτό από τρίτους και, στη συνέχεια εξ ανάγκης παραδεκτό από την NOOA [National Oceanic and Atmospheric Administration], οι θερμοκρασιακές μετρήσεις ενός δορυφόρου της απέκλιναν κατά 10-15 βαθμούς [προς τα πάνω εννοείται] από την πραγματικότητα. Τα στοιχεία, μετά από δημόσια απολογία, διαγράφηκαν από τα αρχεία του οργσνισμού. Οι επιστήμονες – climate alarmists συνέχισαν να τα επικαλούνται…
                Μιλάμε για φτωχοπρόδρομους, στην υπηρεσία γκάνγκστερς τύπου Al Gore και John Kerry – ενδιάμεσων των really big guys. Αυτό στο οποίο ποντάρουν, όχι άδικα, είναι ότι στο πλαίσιο του “ζήσε τη στιγμή”, τα πάντα ξεθωριάζουν και εν τέλει εξαφανίζονται. Το “ό,τι να ’ναι” βαφτίζεται επιστημονικό επιχείρημα, αρκεί να υποστηρίζεται από το κατάλληλο “πάθος”.
                Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο τα δισ. που καθαρίζουν κάποιοι από φορολογίες,”αποτυπώματα” και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αφορά κυρίως, guess what, το project της …Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Που …μόνο αυτή μπορεί να διαχειριστεί οικουμενικής εμβέλειας κρίσεις όπως η Υγειονομική [WHO], η Οικονομική [Global CBDC] και βέβαια η Κλιματική [με τη συνεργασία όλων των ακτιβιζόντων minions του Soros].

                Reply

Leave a Reply