Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΟ 5G!

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ελβετία, μια από τις πρωτοπόρες χώρες παγκόσμια στην προώθηση της τεχολογίας 5G, βάζει φραγμό στη χρήση της, λόγω ανησυχιών για θέματα υγείας.
Μόνο τον προηγούμενο χρόνο, η χώρα έκτισε περισσότερες από 2.000 κεραίες για την αναβάθμιση του δικτύου της. Ωστόσο, ένα γράμμα που στάλθηκε στις κυβερνήσεις των καντονιών από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, στο τέλος του Ιανουαρίου, είχε σαν αποτέλεσμα την ανάκληση λειτουργίας των πύργων 5G. Ταυτόχρονα,  ο Ελβετικός Ιατρικός Σύλλογος συμβουλεύει προσοχή στο θέμα του 5G, λέγοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πολύ πιο αυστηρά νομικά πρωτόκολλα από τα τρέχοντα. Αυτό, γιατί υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα αυτή η τεχνολογία να προκαλεί βλάβες στο νευρικό σύστημα ή ακόμα και καρκίνους.
Δεν έχει γίνει ακόμα ούτε μια μεγάλη μελέτη για τα αποτελέσματα της τεχνολογίας 5G στην ανθρώπινη υγεία. Κι αυτό ενώ υπάρχει ήδη πληθώρα μελετών που δείχνουν ότι ακόμα και η τρέχουσα τεχνολογία WiFi  είναι  επιβλαβής – για παράδειγμα, μειώνει την κινητικότητα και τον χρόνο ζωής του ανδρικού σπέρματος.
Οι μελέτες αγνοούνται συστηματικά από κυβερνήσεις και media [ας θυμηθούμε τη χυδαιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ως …επιστροφή στο Μεσαίωνα, η άρνηση του Δήμου Καλαμάτας να μετατρέψει την πόλη σε πειραματικό εργαστήριο]. Η Μεγάλη Βρετανία, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, απαγόρευσε μια δημοσίευση που προειδοποιούσε για τους κινδύνους που σχετίζονται μ’ αυτήν την τεχνολογία.

[Για περισσότερα, βλ. post 5G ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ]

2
(Visited 254 times, 1 visits today)

Leave a Reply