Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ”

 

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην ιστορία του “Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας”, θα δει ότι, από τότε που πρωτοαποκλήθηκε έτσι, δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τις υποθέσεις των εχθρών της χώρας. Η πρώτη φορά που μίλησαν για αυτοδιάθεση Μακεδονίας και Θράκης δεν ήταν στο πλαίσιο του Εμφύλιου, αλλά …το 1924, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Βουλγαρίας και της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο περιοδικό “Κομμουνιστική Επιθεώρηση”, τεύχος 2, Φεβρουάριος ’24, αναγράφεται: “την Ελληνική Μακεδονία την διοικεί η ελληνική μειοψηφία κυριαρχούσα επί των άλλων εθνοτήτων. Εφαρμόζεται ο βίαιος εξελληνισμός της Μακεδονιας και το ίδιο ισχύει και για την Θράκη”.
Ενώ στο τεύχος 10 του ίδιου έτους [Οκτώβριος]: “οι Μακεδόνες εργάτες και αγρότες θα απαλλαγούν από την επιρροή της κυρίαρχης μπουρζουαζίας των Βαλκανικών χωρών, υπολογίζοντας στην υποστήριξη της ΕΣΣΔ”.
Λίγο μετά, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ρίχτηκε το σύνθημα: “Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!”
Ανάμεσα στους διαφωνούντες που [φυσικά…] περιθωριοποιήθηκαν, ήταν ο τότε γενικός γραμματέας του κόμματος Θ. Αποστολίδης και ο μαρξιστής ιστορικός Γιάνης Κορδάτος [φωτό]. Ο οποίος, μετά από χρόνια, στον Ριζοσπάστη της 25ης Φεβρουαρίου του 1927, γράφει:
“Το σύνθημα αυτό ήταν το άκρον άωτον του παραλογισμού. Χωρίς να υπάρχει το ελάχιστο εθνικιστικό κίνημα στην Ελληνική Μακεδονία από όπου από πολύ καιρό είχαν φύγει οι Σλαύοι, το Κ.Κ.Ε. δημιούργησε ζήτημα…”

Ένα αιώνα μετά, οι εκφυλισμένοι απόγονοι εκείνων, χρήσιμοι ηλίθιοι του Ερντογάν, διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους “πρόσφυγες”, με σύνθημα, “Όχι στην Ευρώπη φρούριο”.

“Με τα θλιβερά γεγονότα στον Έβρο να συνεχίζονται, με την κυβερνητική πολιτική να διολισθαίνει συνεχώς στη ρητορεία περί «εισβολής», με «πολίτες» να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και να κυνηγούν μετανάστες και πρόσφυγες στις όχθες των ποταμών, με τον εκφασισμό ολόκληρων τοπικών κοινωνιών να συνεχίζεται, με χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιωτικά καμπ, με τους έκτακτους νόμους στέρησης του δικαιώματος στο άσυλο, αντιρατσιστικές συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις επιχειρούν να βάλουν φρένο στην εθνικιστική υστερία, στήνουν «οδόφραγμα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στην ΕΕ, στον ρατσισμό, στον φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο”.

Ηλίθιοι πεμπτοφαλαγγίτες μια ζωή…

3
(Visited 123 times, 1 visits today)

Leave a Reply