Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε χτες κατηγορηματικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει τον καιρό.
Είχε προηγηθεί ανάρτηση της ρεπουμπλικανής Congresswoman
Marjorie Taylor Greene στο X, σχετική με τους τυφώνες που χτυπούν την Φλόριντα, στην οποία περιλαμβανόταν λίστα από το site της NOAA με τεκμηριωμένες περιπτώσεις παρέμβασης στον καιρό.
«Τώρα οι ισχυρισμοί γίνονται ακόμη πιο περίεργοι. Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene, μέλος του Κογκρέσου από τη Τζόρτζια, λέει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελέγχει κυριολεκτικά τον καιρό – ότι εμείς ελέγχουμε τον καιρό. Είναι πέρα από τα όρια της γελοιότητας», είπε ο
Μπάιντεν. Και συνέχισε : «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Σε στιγμές όπως αυτή, δεν υπάρχουν κόκκινες ή μπλε πολιτείες. Υπάρχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου οι γείτονες βοηθούν τους γείτονες. Εθελοντές και διασώστες διακινδυνεύουν τα πάντα, την ίδια τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους Αμερικανούς. Κρατικοί, τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στέκονται δίπλα-δίπλα. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, κανείς δεν πρέπει να κάνει τον αμερικανικό λαό να αναρωτιέται για τα αυτονόητα».

Μιλώντας για
αυτονόητα, να επαναλάβω απόσπασμα από κείμενo δημοσιευμένο στο blog τον Απρίλη του 2021, βλ εδώ.

Πόσο ευρέως γνωστή είναι η παρακάτω Σύμβαση; (αντιγράφω / μεταφράζω από την όχι “αγαπημένη”, χρήσιμη όμως ως αναγνωρίσιμο εργαλείο, Wikipedia:)
Η Σύμβαση για την Περιβαλλοντική Τροποποίηση (ENMOD), επίσημα η Σύμβαση για την Απαγόρευση Στρατιωτικής ή Οποιαδήποτε άλλη Εχθρική Χρήση Τεχνικών Περιβαλλοντικής Τροποποίησης είναι μια διεθνής συνθήκη που απαγορεύει τη στρατιωτική ή άλλη εχθρική χρήση τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης με ευρεία, μακροχρόνια ή σοβαρή επίδραση. Υπογράφτηκε στις 18 Μαΐου 1977 στη Γενεύη και τέθηκε σε ισχύ στις 5 Οκτωβρίου 1978.
Η παραπάνω συνθήκη αναφέρεται σαφώς στην παράμετρο “διαμόρφωση του κλίματος”. Άλλωστε, πρώτο βήμα γι’ αυτή ήταν η απόφαση των ΗΠΑ του Ιουλίου 1972 να παραιτηθούν από τη χρήση τεχνικών τροποποίησης του κλίματος (climate modification) για εχθρικούς σκοπούς, με επακόλουθο το ψήφισμα του 1973 από τη Γερουσία των ΗΠΑ που ζητούσε διεθνή συμφωνία “που απαγορεύει τη χρήση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ή γεωφυσικής δραστηριότητας τροποποίησης ως όπλου πολέμου”…

Υποθέτει κανείς ότι η διεθνής συμφωνία ζητήθηκε και υπογράφηκε …προληπτικά, χωρίς την προΰπαρξη τέτοιου είδους τεχνικών / δραστηριοτήτων. Και μιλάμε για το 1977!

3
(Visited 47 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

  1. stcigar October 10, 2024 at 6:58 pm

    Μάλλον δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Το πραγματικό κακό τελικά δεν είναι σε θέση να το προβλέψει κανένας. Κάπου έχω αρχίσει να βλέπω την καταστροφολογία σαν ξόρκι. Σα γούρι ένα πράμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια πρόκειται για οφθαλμαπάτη: όταν περιμένεις το τέλος του κόσμου, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη σου φαίνεται θετική.

    Reply
    1. Oannes October 10, 2024 at 7:15 pm

      Εδώ απλώς έχουμε να κάνουμε με άτομα τα οποία προκαλούν τα ίδια “καταστάσεις” με τον καιρό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος (“σκοπούμενου” ή όχι) και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν ως ultimate επιχείρημα για την περίφημη κλιματική αλλαγή.

      Reply
      1. stcigar October 10, 2024 at 7:26 pm

        Η “πράσινη ενέργεια” πάντως αποτελεί μονόδρομο για τις ευρωπαϊκές χώρες (για την Αμερική όχι και τόσο) αν θέλουν πραγματικά να ξεκόψουν από τους μουσουλμάνους και ρώσους παραγωγούς και να κλειστούν οριστικά στον εαυτό τους. Αδιέξοδο μονόδρομο.

        Reply
        1. Oannes October 10, 2024 at 7:52 pm

          Μονόδρομος προς γκρεμό!

          Reply

Leave a Reply