Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ [Ο BILL GATES ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ]

Το ρεπορτάζ [in.gr]
Έφτασε το απόγευμα στην Αθήνα ο Μπιλ Γκέιτς. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής, απλά ντυμένος, βγήκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και όταν άκουσε δημοσιογράφους να τον καλωσορίζουν στην Ελλάδα χαμογέλασε και στη συνέχεια ανέβηκε τα σκαλιά του κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας όπου αναμένεται να μείνει.
Ο συνιδρυτής της Microsoft έφτασε στην Αθήνα με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου.
Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Μπιλ Γκέιτς θα μείνει για λίγες μέρες και πιθανόν να επισκεφθεί κάποια νησιά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς έρχεται στην Ελλάδα ενώ να σημειωθεί ότι «τρέχει» και μια μεγάλη επένδυση της Microsoft στη χώρα μας, συνολικού ύψους -σε βάθος δεκαετίας- 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.


Το
carbon footprint [μετέρχομαι εκσυγχρονιστική ορολογία] του ιδιωτικού αεροσκάφους με το οποίο ταξιδεύει …απλά ντυμένος ο Bill Gates, είναι πολύ πιο επιβαρυντικό για την ατμόσφαιρα από οποιουδήποτε άλλου μεταφορικού μέσου. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με υπολογισμούς του [όχι ακριβώς αντισυστημικού] BBC News https://www.bbc.com/news/59135899
ταξιδεύοντας με private jet ένας επιβάτης γίνεται υπεύθυνος για μόλυνση
περίπου πενταπλάσια από εκείνην που του αντιστοιχεί όταν ταξιδεύει με επιβατικό αεροσκάφος.
By the way, ΟΚ με τις θέσεις εργασίας και την ευγνωμοσύνη που πρέπει να αισθανόμαστε για τον δισεκατομμυριούχο – φιλάνθρωπο – μεγαλοεπενδυτή σε εταιρίες κατασκευής πειραματικών εμβολίων – βασικό χρηματοδότη του Παγόσμιου Οργανισμού Υγείας που καθήκον έχει να τις εποπτεύει [η εδώ επίσκεψή του έλαβε χώρα κατόπιν προσκλήσεως άλλου οικουμενικού ευεργέτη, του κυρίου ‘Αλμπερτ Μπουρλά].
Σε τι όμως αφορά η κινητικότητα περί τα
“κέντρα δεδομένων”;

Η έκρηξη στη μεταφορά δεδομένων (data) λόγω της πανδημίας, η ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία, οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νομικό πλαίσιο και τους γεωγραφικούς περιορισμούς αποθήκευσης των δεδομένων, αλλά και ο κορεσμός που καταγράφεται στους κύριους κόμβους όπως το Άμστερνταμ, οδηγούν τους μεγάλους ομίλους των data centers σε περιφερειακές αγορές, όπως η Ελλάδα. Το edge computing πρόκειται να αποτελεί το 8% των συνολικών δαπανών για υποδομές σε data center έως το 2026.
Οι πάροχοι υπηρεσιών cloud υπερκλίμακας θα αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο ποσοστό της συνολικής αγοράς των data centers, καθώς επενδύουν για να επεκτείνουν το δίκτυο των κέντρων δεδομένων τους, να αυξήσουν τη χωρητικότητα του cloud και να αναπτύξουν υποδομές τεχνητής νοημοσύνης για να ενεργοποιήσουν νέες εφαρμογές, όπως το metaverse.

[https://www.businessdaily.gr/tehnologia/58134_parathyro-eykairias-gia-tin-ellada-na-katastei-kombos-eyropaikon-dedomenon]

Για όσους [λέμε τώρα] αγνοούν σε τι αφορά ο όρος
metaverse [εκ του meta + universe, ελληνικός όρος : “μετασύμπαν”], ιδού το [προχειρότατο, ως συνήθως] λήμμα της βικιπαίδεια : Το μετασύμπαν είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων. Το μετασύμπαν με μια ευρύτερη έννοια μπορεί να μην αναφέρεται μόνο σε εικονικούς κόσμους που λειτουργούν από εταιρείες κοινωνικών μέσων, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της επαυξημένης πραγματικότητας.

4
(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Reply