ΗΠΑ : ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ

Κατά σύμπτωση, λίγο πριν δω το βίντεο με τον παλαιομοδίτικα αξιοπρεπή κύριο του Trialsite News, σκεφτόμουν ότι η περίπτωση “ιβερμεκτίνη” είναι η πιο χαρακτηριστική της διαφθοράς του επιστημονικού κυκλώματος : Σύσσωμο το ιατρικό κατεστημένο των ΗΠΑ και των ουραγών τους είχε αναλάβει εκστρατεία δυσφήμισης ενός αποδειγμένα αποτελεσματικού φαρμάκου [πάμφθηνου, εννοείται, και γνωστού στο κοινό] διαδίδοντας ότι πρόκειται για κτηνιατρικό σκεύασμα …δυνητικά επικίνδυνο. Αυτό, τη στιγμή που όχι απλώς υπάρχει προ πολλού σε ανθρώπινη έκδοση, αλλά οι επιστήμονες που τη δημιούργησαν έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ…
Η εκστρατεία περιλάμβανε δυσφημιστικά ads του ίδιου του
CDC, απευθυνόμενα στο κοινό : “έι, δεν είσαι άλογο, η ιβερμεκτίνη δεν είναι για σένα”…
Σκεφτόμουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με
μαφιόζους, οι οποίοι, ως τέτοιοι, κάνουν αυτό ακριβώς που θέλουν, μένοντας ατιμώρητοι. Το πάπλωμα του καβγά δηλ. για μένα ήταν ότι ουδείς πρόκειται να δώσει λόγο, τώρα που το πράγμα έχει λήξει.
Το βίντεο ήρθε να με ξυπνήσει απ’ τον λήθαργο : το πράγμα όχι απλώς δεν έχει λήξει αλλά βρίσκεται, κατά τόπους, σε
έξαρση.


6
(Visited 75 times, 1 visits today)

7 Comments

    1. Oannes February 10, 2023 at 10:30 am

      Ο τύπος υπονομεύει την εγκυρότητα των πολιτικών του απόψεων, με τις μαλακίες που ξεστομίζει για τους υπόλοιπους του γκρουπ!

      Reply
  1. EMMANOUEL February 10, 2023 at 11:44 am

    Oντως , αυτο το μενος που υπαρχει σε διαφορα γκρουπ (και μαλιστα επιτυχημενα ), μεταξυ των μελων τους ποτε δεν καταλαβα απο που προερχεται .. Δηλαδη , χαλαρωσε ρε μεγαλε , οτι και να εχει συμβει μεταξυ σας σεβασου τουλαχιστον αυτο που καταφερατε μαζι καποτε.. Μαλλον σε τετοια μεγεθη η μοιρασια στα φραγκα προκαλει τους εμφυλιους .. Οι γερονταρες οι ROLL.STONES μονο εχουν πιασει το νοημα.. Και μαζι και μονοι για να μην πλακωνομαστε !!

    Reply
    1. Oannes February 10, 2023 at 12:04 pm

      Δεν συμβαίνει με όλους αυτό. Φαντάσου οτι οι Genesis, με τόσες αλλαγές / αποχωρήσεις από το …1968, εξακολουθούν να είναι φίλοι [μαζί εννοείται και οι αποχωρήσαντες]. Όχι ότι αυτό είναι και το πιο συνηθισμένο βέβαια.
      Ειδικά πάντως ο Waters μεταβάλλεται σε γελοία προσωπικότητα όταν αναφέρεται σε άλλους καλλιτέχνες [όχι μόνο του άλλους PF].
      Η αλαζονεία του τον φέρνει στο σημείο να λέει πράγματα όπως αυτά εδώ για τους Gilmour, Mason, Wright [“δεν είναι καλλιτέχνες” και άλλα αξιοθρήνητα].
      Το φαινόμενο της αμετροεπούς καταφοράς καλλιτεχνών εναντίον συναδέλφων τους είναι πηγή γέλιου για όσους ασχολούνται με βιογραφίες.
      Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μια μεγαλοφυία αναφέρεται με τελείως περιφρονητικό τρόπο σε μια …άλλη μεγαλοφυία, σαν να μιλάει για τον τελευταίο τροχό της αμάξης.
      Πχ. ο Ημίθεος Τσαϊκόφσκι έχει αποκαλέσει τον, επίσης Ημίθεο, Μπραμς …”ατάλαντο μπάσταρδο”. Μετά από αυτό, τι να κλάσει ο φουκαράς ο Waters.

      Reply
  2. EMMANOUEL February 10, 2023 at 12:11 pm

    Xα χα χα .. Αφοπλιστικο το παραδειγμα ..

    Reply
  3. EMMANOUEL February 10, 2023 at 12:30 pm

    Και τωρα που το σκεφτομαι , αναρωτιεμαι αν η περιπτωση εξοβελισμου του Syd Barret απ την μπαντα δεν ειχε να κανει με τα δικα του μεγαλα προβληματα αποκλειστικα αλλα και με καποιου ειδους κωλοπαιδισμο εκ μερους των υπολοιπων ..μεγαλοφυιων , καθως δεν δειχνουν να ειναι και οι πιο καλοι χαρακτηρες ..
    Οσο για τους GENESIS , χωρις να εχω αποψη για τα εσωτερικα τους , μονο απο την μουσικη που κανουν καταλαβαινει κανεις οτι δυο δραμια νιονιο παραπανω απ τους περισσοτερους αλλους πρεπει να ειχαν !

    Reply
    1. Oannes February 10, 2023 at 1:52 pm

      Ο Barrett είχε πολλά και διάφορα προβλήματα, όχι μόνο με τα drugs αλλά και με το απέραντο κωλοχανείο που διαπίστωνε ότι ήταν οι show business. Οι άλλοι ήταν απλώς αποφασισμένοι να συνεχίσουν με οποιοδήποτε τίμημα. Όχι τυχαία, διάφοροι προσπάθησαν κατά καιρούς να τον πείσουν να επιστρέψει, αλλά εκείνος σταθερά αρνιόταν. Ένας από αυτούς ήταν ο Brian Eno.
      Οι Genesis ανήκουν σε ένα είδος αγρίως δυσφημισμένο και, πλέον, υπό απηνή διωγμό : αυτό που συνηθίζαμε να λέμε “πολιτισμένος άνθρωπος”.

      Reply

Leave a Reply