ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ : ΟΛΑ ΟΣΑ “ΘΕΛΕΤΕ” ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

Το ότι το χτεσινό, εκτεταμένο ρεπορτάζ του ‘Θέματος’ για την ευλογιά των πιθήκων αποτελεί απαύγασμα «δημοσιογραφικής» χυδαιότητας, δεν το εμποδίζει να είναι ταυτόχρονα αντιπροσωπευτικό του είδους του. Παραθέτω το link :
https://www.protothema.gr/greece/article/1246213/eulogia-ton-pithikon-se-sunagermo-oi-ugeionomikes-arhes-ti-lene-oi-epistimones-gia-to-endehomeno-neas-pandimias/
…μαζί κάποια με αποσπάσματα, ξεκινώντας από την επικεφαλίδα :

Ευλογιά των πιθήκων: Σε συναγερμό οι αρχές, τι λένε οι επιστήμονες για το ενδεχόμενο νέας πανδημίας.

Η πρώτη και βασική [θα μπορούσε να είναι και η μόνη] παρατήρηση αφορά στο ότι : η «κρισιμότητα» για την οποία προειδοποιεί ο τίτλος,
κάθε άλλο παρά προκύπτει απ’ την ανάγνωση.
Ή μάλλον, προκύπτει και …ξεπροκύπτει :
«Οι υγειονομικές Αρχές να αρχίζουν να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός, ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), δήλωσε την Κυριακή ότι θα προβεί στη σύσταση για τα προγράμματα εμβολιασμού»
Μιλάμε για
…190 κρούσματα παγκοσμίως, επιβεβαιωμένα ή ύποπτα, με τη γελοιότητα του ζητήματος να κρύβεται [;] πίσω από το «ανησυχητικό» ότι …η ασθένεια δεν απαντάται στις συγκεκριμένες χώρες. Λες και υπήρχε ως τώρα κάποιο vigilance για τον εντοπισμό της.

Λίγο πιο κάτω :
«Ωστόσο στην πλειοψηφία τους γιατροί και επιστήμονες παρουσιάζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για μία ιογενή λοίμωξη που μεταδίδεται πάρα πολύ δύσκολα και με πολύ στενή σωματική επαφή».

…Ωστόσο, και ενώ αναρωτιέσαι βρίζοντας, προς τι τότε οι πηχιαίοι τίτλοι και οι θάλαμοι αποσυμπίεσης, ενημερώνεσαι σε άλλο σημείο ότι :
«Δεν είναι απίθανο να επανέλθουν ξεχασμένες αρρώστιες».
Κάπου εδώ θυμάσαι το χτεσινό σημείωμα του
stcigar o οποίος, χωρίς να διαθέτει πτυχίο «ειδικού» [θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου] δεν παύει να προειδοποιεί «from day one» για την προοπτική εξασθένισης του αμυντικού μας συστήματος, ένεκα πρακτικών όπως οι εμβολιασμοί, οι μάσκες κτλ και της [επαν-] εμφάνισης νέων και ξεχασμένων ιογενών λοιμώξεων.

Μιλώντας για «ειδικούς», ένα ένα τα μέλη της «ντόπιας» κουστωδίας κάνουν δειλά-δειλά την επανεμφάνιση τους.
Εξηγεί ο κύριος
Τζανάκης:
«Η ευλογιά των πιθήκων είναι ξαδερφάκι της γνωστής ιστορικής νόσου, της ευλογιάς. Για την ευλογιά των πιθήκων αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιτρεπόμενο εμβόλιο. Υπάρχει ένα εμβόλιο από τη Δανία, αλλά δεν έχει επιτραπεί γιατί έχουμε μειωμένες κλινικές δοκιμές. Έτσι ο ECDC προτείνει να εκπονηθούν στρατηγικά προγράμματα εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων με το κλασικό εμβόλιο της ευλογιάς, το παλιό. Το εμβόλιο της ευλογιάς το έχουν κάνει οι άνθρωποι άνω των 50. Πιθανότατα αυτοί που το έχουν κάνει να είναι προστατευμένοι από τη βαριά νόσο αν τυχόν προκύψει πρόβλημα στην κοινότητα από αυτή την καινούργια αρρώστια. Τα προγράμματα εμβολιασμού για την ευλογιά έχουν σταματήσει από το 1980, που η νόσος κηρύχτηκε ιστορική. Υπάρχουν, όμως, αποθέματα εμβολίων. Περιμένουμε με αγωνία το report από τον ECDC για να δούμε τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία»…
…συμπληρώνει ο κύριος
Τζανάκης …αγωνιώντας για το στοκ των εμβολίων που περιμένουν να χρησιμοποιηθούν από το 1980.
Και συνεχίζει :
«Πρώιμες ανακοινώσεις και από τον ECDC, μιλούν για νέους άνδρες κυρίως κάτω των 50 ετών που είναι είτε ομοφυλόφιλοι, είτε αμφιφυλόφιλοι, που αυτό δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται πολύ στενή σωματική επαφή για να μεταδοθεί αυτή η αρρώστια. Περιμένουμε να δούμε με αγωνία το γιατί μεταφέρθηκε στην Ευρώπη σε ανθρώπους που δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην Αφρική».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, απέναντι σε …non politically correct ανακοινώσεις όπως η παραπάνω έχουν πάρει θέση διακεκριμένα χυδαίες προσωπικότητες του χώρου όπως ο
Ηλίας Μόσιαλος : «δεν είναι νόσος των gay η ευλογιά των πιθήκων. Να μη στιγματίζουμε!»
Και να διασκεδάσουμε την αγωνία / απορία του κυρίου
Τζανάκη γιατί μεταφέρθηκε η ασθένεια στην Ευρώπη σε ανθρώπους που δεν έχουν ταξιδέψει στην Αφρική, προτείνοντας μια απλή εξήγηση: προφανώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είναι απλώς gay, αλλά gay με «συγκεκριμένα» γούστα. Τιμή τους και καμάρι τους, εξ ου και δεν θα έπρεπε να αισθάνονται θιγμένοι όταν το λέμε. Ούτε αυτοί, ούτε ο αυτόκλητος «προστάτης τους» κύριος Μόσιαλος.

Απ’ την πλευρά της η κυρία
Παγώνη, επανακάμψασα κι αυτή, δηλώνει ότι η ευλογιά των πιθήκων:
«Μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια και με την επαφή, και κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις».
Αυτό, προσωπικά μου δημιουργεί απορίες : χτες μόλις διάβαζα σε ένα άλλο ρεπορτάζ, ότι «ειδικοί» ανησυχούν για τη μετάδοση της ασθένειας μέσω της αναπνοής, πράγμα που, όντας ανορθόδοξο, δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με
μετάλλαξή της.

Τον τελευταίο λόγο δεν μπορεί να έχει άλλος απ’ τον ήρωα του καιρού,
Άλμπερτ Μπουρλά – σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του οποίου «η πανδημία έδωσε στον άνθρωπο την ευκαιρία να αποδείξει ποια είναι η δύναμη της επιστήμης» :
«Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο», τόνισε ο κύριος Μπουρλά. «Νομίζω ότι ο στόχος όλων μας αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αυτός είναι ο πραγματικός κίνδυνος».
Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, αν μου επιτρέπεται να ερμηνεύω τη σκέψη ενός παγκόσμιας ακτινοβολίας επιστήμονα:
Θα περιμένετε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα τον κύκλο διάθεσης των θαυματουργών mRNA εμβολίων μας για τον κορωνοϊό. Μετά …βλέπουμε τι μπορεί να γίνει και με την ευλογιά των πιθήκων.

3
(Visited 271 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar May 24, 2022 at 2:30 pm

    Προς το παρόν το μόνο ανησυχητικό είναι πως η πλειοψηφία των mainstream ειδικών παρουσιάζεται καθησυχαστική. Το έχω πάρει ως κανόνα ότι άμα οι τηλε-ειδικοί “ανησυχούν” (= σταρχίδια τους) τα πράγματα πάνε καλά. Όταν όμως “εμφανίζονται καθησυχαστικοί” για ζητήματα που τους υπόσχονται status και λεφτά, κάποια υπέρτερη εξουσία τους το έχει ξεκόψει για λόγους δικούς της. Το ίδιο ισχύει π.χ. και για το ζήτημα της “Ουκρανίας” όπου οι mainstream οικονομολόγοι μας διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πληθωριστικό, ενεργειακό ή επισιτιστικό πρόβλημα και οι στρατηγικοί αναλυτές ότι τα πυρηνικά άπλα δεν διαφέρουν και πολύ από τα συμβατικά. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λόγος μαζικής τρομοκρατίας όταν τα πράγματα είναι από μόνα τους τρομακτικά και δεν υπάρχει λόγος καθησυχασμού όταν τα πράγματα είναι αντικειμενικά ΟΚ. Και για να μην ξεχάσω και το ζήτημα της Ρούλας, δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείς για τις τρίχες της κεφαλής του κάποιον που είναι αποδεδειγμένα ένοχος ούτε να επικαλείσαι τον πρότερο έντιμο βίο κάποιου που είναι καταφανώς αθώος.

    Reply
    1. Oannes May 24, 2022 at 4:58 pm

      Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα παραπάνω.
      Άντε ίσως τις διαβεβαιώσεις των “ειδικών” εποχής late zeros, ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση θα άφηνε τη δική μας οικονομία ανεπηρέαστη.

      Reply
      1. stcigar May 24, 2022 at 6:18 pm

        Αυτό που με ανησυχεί πραγματικά πάντως είναι η διάθεσή τους για νέους γύρους εμβολιασμών – με ληγμένα και αδοκίμαστα κατά προτίμηση σκευάσματα – παρά την παταγώδη αποτυχία των προηγούμενων, let alone μάσκες, καραντίνες και τα σχετικά. Σε περίπτωση που συνεχιστεί με τους διαφαινόμενους ρυθμούς η αδιανόητη αυτή παράκρουση, πολύ φοβάμαι ότι όποιος δεν πεθάνει από τις άμεσες παρενέργειες, θα έχει αποκτήσει ανοσοποιητικό αντίστοιχο με αυτό ενός ασθενούς με AIDS, ενώ αθώοι μέχρι πρότινος μικροοργανισμοί θα έχουν εξελιχθεί σε ισοδύναμα της βουβωνικής πανώλης. Αυτά όσον αφορά το υγειονομικό μέρος του προβλήματος, γιατί από την άλλη παραμονεύουν η πείνα, το κρύο, η φτώχεια, ο πόλεμος.. OK – το σταματάω εδώ και τώρα!🤐

        Reply
        1. Oannes May 24, 2022 at 6:43 pm

          Οι τύποι έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα. Με κάθε δόση ο οργανισμός εξασθενίζει, ως εκ τούτου χρειάζεται κι άλλη δόση, και σε όλο και μικρότερο διάστημα, και πάει λέγοντας.
          Δεν μπορεί ωστόσο κάποια στιγμή αυτό να μη γινει αντιληπτό ακόμα και στον τελευταίο αποκτηνωμένο ηλίθιο.
          Μιλάμε ότι ξέρω παιδάκια τα οποία περάσαν κορωνοϊό, λίγους μήνες μετά …έκαναν το εμβόλιο [!] και από τότε κάθε τρεις και λίγο είναι άρρωστα.
          Ξέρω ευτυχώς και γιαγιάδες που επειδή από τότε που έκαναν την τρίτη δόση τα έχουν δει όλα [ατονίες, κατάθλιψη, ταχυκαρδίες, κοκ] δεν κάνουν την τέταρτη “που ο κόσμος να χαλάσει”.

          Reply
          1. stcigar May 24, 2022 at 9:11 pm

            I know, I know..🙄 Για να ευθυμήσουμε πάντως και λίγο, ιδού τα τελευταία πονήματα του εξυπνότερου έλληνα:
            https://lygeros.org/

            Reply
            1. Oannes May 24, 2022 at 11:17 pm

              Αναλογίσου μόνο ότι από την πληθώρα των “τίτλων” του τύπου, εκείνος τον οποίο έχει επιλέξει ως βιτρίνα, είναι ο του “στρατηγικού αναλυτή”. Μιλάμε για τον Νίκο Θλιβερό με τ’ όνομα. Και πού να ακούσεις / δεις τι πράγματα έχει πει και γράψει για τον κορωνοϊό.

              Reply
              1. stcigar May 24, 2022 at 11:43 pm

                Σε περίπτωση πάντως που υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι “στρατηγικοί αναλυτές” που προσφέρουν αφειδώς τη σοφία τους εις ευρώπας και αμερικάς – και αν πιστέψουμε τα εκ των έσω λεγόμενα εκείνου του ελβετού αξιωματούχου του ΝΆΤΟ, οι φωστήρες αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία – την πουτσίσαμε ήδη για τα καλά.

                Reply
                1. Oannes May 25, 2022 at 9:37 am

                  Αυτό θεώρησέ το σίγουρο. Ο συγκεκριμένος άλλωστε, ταξιδεύει απ’ ότι ξέρω από καιρού εις καιρόν και στις ΗΠΑ, πέρα από τη Γαλλία όπου έχει ζήσει από 12 χρόνων και όπου είναι καθηγητής Πανεπιστημίου.
                  Ίσως αυτή να είναι η αιτία πίσω από τα “άπταιστα” ελληνικά του. Τα οποία εν πάση περιπτώσει απορώ πώς συνάδουν με το στρατοσφαιρικό IQ που διαθέτει.

                  Reply
                  1. stcigar May 25, 2022 at 3:46 pm

                    Anyway ο τύπος δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε ζωντανή διαφήμιση του υψηλού IQ. Υποθέτω βέβαια ότι, για να κάνει καριέρα ως μαθηματικός, θα πρέπει να τραβάει στο συγκεκριμένο αντικείμενο, πέραν τούτου όμως τίποτε πάνω του δεν υποδηλώνει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, ικανότητα ή δημιουργικότητα σε οποιονδήποτε άλλο τομέα – εκτός από τη σχετική διαβεβαίωση του ίδιου. Σαν άτομο πάντως μου είναι περιέργως μάλλον συμπαθής.

                    Reply
                    1. Oannes May 25, 2022 at 5:00 pm

                      Εμένα μου είχε εμφυσήσει στην αρχή συμπάθεια γι’ αυτόν η …μάνα μου, παίρνοντας τηλ. στα early ’00s για να μου πει ότι “είδε τον εξυπνότερο Έλληνα και …μου μοιάζει στη φάτσα” [πράγμα που ως ένα βαθμό για κάποιες νεανικές φωτογραφίες του τύπου ισχύει – ιδίως προφίλ, και που εν πάση περιπτώσει, για κάποιο λόγο, την έκανε να αισθάνεται περήφανη…😊].
                      Στις πρώτες συνεντεύξεις του που είχα διαβάσει συνέχισε να μου είναι συμπαθής, παρά τον περίεργα ελλειματικό τρόπο ομιλίας του. Σταδιακά, μπαίνοντας στο site του και διαβάζοντας όλο και περισσότερα πράγματα, ιδίως τα περιγραφόμενα απ’ τον ίδιο ως “ποιήματα”, έπαψε να μου είναι.
                      Και κάποια στιγμή …άκουσα τη “μουσική του”.
                      Yes, “it” composes also!
                      No further comments.
                      Να σημειώσω απλώς με μια δόση περιαυτολογίας ότι, μπορεί να μην πιστεύω στα IQ tests, αλλά …αν πίστευα, δεν είμαι ακριβώς ο πρώτος που θα ψάρωνε με το IQ του εν λόγω – κάποιες “επιδοσούλες” είχαμε κι εμείς όταν μας μετρήσανε [;!] απλώς δεν το κάναμε και θέμα.

  2. stcigar May 25, 2022 at 5:28 pm

    Κι εγώ “καλούτσικα” τα πάω στις εν λόγω ασκησούλες, μια εποχή μάλιστα συμμετείχα και σε κάποιο σχετικό κοινωνικό δίκτυο και μπορώ να πω σε γενικές γραμμές ότι από τα εν λόγω άτομα έχω αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα του δικτύου ήταν ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη παιδί – λίγο μικρότερος τότε από μένα – που εγκατέλειψε μια λαμπρή καριέρα στη Wall Street για να μπορεί να πει με κάποιον άνθρωπο και μια κουβέντα της προκοπής. Και λέω “τότε”, γιατί μια ηλιόλουστη μέρα και χωρίς καμία προφανή αιτία έκανε αυτό ακριβώς που περιγράφουν τα Σκαθάρια στο A Day In The Life. Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε πάντως – κάτι σχετικό με την τεχνητή νοημοσύνη – εξέφρασε με το γνωστό χαριτωμένο του τρόπο την απελπισία του για το μέλλον της ανθρωπότητας..

    Reply
    1. stcigar May 25, 2022 at 5:36 pm

      Η αλήθεια πάντως είναι ότι πράγματι έχετε μια φυσιογνωμική ομοιότητα!!

      Reply
      1. Oannes May 25, 2022 at 6:05 pm

        Επιμένοντας περιαυτολογικά θα έλεγα ότι μοιάζει με άσχημο αδελφό μου.😛 ‘Οχι ότι εγώ είμαι “ωραίος”, απλώς αυτός είναι χειρότερος.
        Τα τελευταία δε χρόνια όλο και χειροτερεύει, θυμίζοντας κάτι σαν κακιασμένο καρτούν.
        Ίσως γιατί υποστηρίζει εν γνώσει του, νομίζω, απίστευτα ψέματα [περί Κόβιντ, Ουκρανίας κλπ.] σαν ένα ακόμα προπαγανδιστικό φερέφωνο. Και αυτό σε χαλάει, ψυχολογικά και εμφανισιακά.

        Reply
        1. stcigar May 25, 2022 at 6:14 pm

          Συμφωνώ κι επαυξάνω, το ίδιο εξάλλου πρέπει να έχει πάθει και ο Άδωνις, που κι αυτόν αντικειμενικά δεν θα τον έλεγες καθυστερημένο. Το τίμημα βλέπεις της κοσμικής “επιτυχίας”..

          Reply
          1. Oannes May 25, 2022 at 6:40 pm

            Καλά ο Άδωνις έχει γίνει σαν ξύλινο [ελαφρώς καψαλισμένο] ομοίωμα του εαυτού του.

            Reply

Leave a Reply