ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ (SOCIAL) MEDIA

Από σεβασμό προς κάτι που κανείς δεν φαίνεται να σέβεται εδώ, αποφεύγω τα σχόλια. Απλώς δεν κρατήθηκα να μην το φωτογραφήσω / ανεβάσω [πηγή: in.gr], ως αντιπροσωπευτικό μιας γενικότερης κατάστασης. Ο νοών νοήτω, ως προς το που κατευθύνεται το πράγμα, και ως προς τον ρόλο σε όλο αυτό των [social] media.

11
(Visited 85 times, 1 visits today)

9 Comments

  1. stcigar December 5, 2023 at 7:39 am

    Πάντως το κόλπο με τα μάρμαρα του Παρθενώνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όλοι μπράβο του είπαν του αεριτζή και δώστου νέα ρεκόρ στις δημοσκοπήσεις. Πιο κοινής αποδοχής κι από το ενδιαφέρον του για την υγεία μας και το καλάθι του νοικοκυριού. Ξαφνικά όλοι ξέχασαν ότι μια βόλτα στο σουπερμάρκετ σου τρώει το μισό μισθό και ότι για να κλείσεις ραντεβού στο νοσοκομείο θέλεις τουλάχιστον τετράμηνο. Αλλά είπαμε, για τα σύμβολα κόπτεται ο κόσμος, η καθημερινότητα είναι για τα ζώα.

    Reply
    1. Oannes December 5, 2023 at 7:54 am

      Ακριβώς όπως το είπες.
      “Ζούμε” [ή μάλλον …μετα-ζούμε] το -μετά του -μετά.
      Ένας κόσμος κατασκευής Πιερρακάκη.

      Reply
    2. Oannes December 5, 2023 at 10:12 am

      …εν τω μεταξύ πάρε εδώ τύπο
      https://youtu.be/3GzfVmCEYkc?si=gn7U6urvpIOg17lJ
      τον χαϊσκορίστα του IQ Νίκο Λυγερό, ο οποίος αναγγέλλει master class για τη “συμβολή του Kissinger”, την οποία “οι περισσότεροι σήμερα ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν, καθώς δεν έχουν διαβάσει όσα έχει γράψει ο ίδιος και μάρτυρες της ίδιας εποχής μ’ εκείνον”.
      Ο “εξυπνότερος Έλληνας” δεν παραλείπει να παραλληλίσει τον HK με τον άλλο “μεγάλο παρεξηγημένο”, Winston Churchill. Ο οποίος δεν υπάρχει λουτρό αίματος στην ιστορία του 20υ αι. [της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαμάχης μη εξαιρουμένης] στο οποίο να μην έχει παίξει έως και κυρίαρχο ρόλο.

      Reply
      1. stcigar December 5, 2023 at 10:37 am

        Καλά ο τύπος έχει καταντήσει βασιλικότερος του βασιλέως. Κάτι παρεμπιπτόντως που ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος των υποτιθέμενων uberαϊκούδων, αφού προϋπόθεση ενός “υπερτέλειου” σκορ στα σχετικά τεστάκια είναι να μαντεύεις και να συμφωνείς με την κάθε απίθανη και αυθαίρετη μαλακία του ψυχολόγου-εξεταστή.

        Reply
        1. Oannes December 5, 2023 at 11:04 am

          Αυτό ακριβώς μου έχει μείνει κι εμένα από τις σχετικές μαλακιούλες : να δίνω, σε περιπτώσεις τουλάχιστον, την απάντηση που διαισθανόμουν ότι …θεωρείται σωστή, βάσει της “ενδεδειγμένης” προσεγγίσεως.
          Η συμβιωτική σχέση νευροψυχολογίας και επιστήμης των κομπιούτερ μόνο τυχαία δεν είναι. Παρεμπιπτόντως, για να το συνδέσω με τον Kissinger, δεν χρειάζεται να πάει κανείς μακρυά : και μόνο το τελευταίο του πόνημα να διαβάσει κανείς περί A.I. [γραμμένο μαζί με τον αρχι-ρουφιάνο της Νέας Εποχής, Eric Schmidt – πρώην CEO & executive chairman της Google] φτάνει και περισσεύει.

          Reply
          1. stcigar December 5, 2023 at 11:32 am

            Δεν είχα ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο, άσε κιόλας που δεν πολυδιαβάζω τελευταία. Κανά δυο περιλήψεις που κοίταξα, μου δημιούργησαν την εντύπωση του negligible. Και χωρίς να έχω ιδιαίτερα εμβαθύνει στα του βίου και πολιτείας του μακαρίτη, έχω την εντύπωση ότι ο τύπος ήταν περισσότερο the right man in the right place.

            Reply
            1. Oannes December 5, 2023 at 12:08 pm

              Ο τύπος “μεταξύ άλλων” ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου, υπεύθυνος για βομβαρδισμούς εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων στην Καμπότζη και το Λάος αλλά και ως αρωγός [1975, ως ΥΠΕΞ ΗΠΑ] της εισβολής της Ινδονησίας στο Πορτογαλικό Τιμόρ και των απίστευτων σφαγών που επακολούθησαν. Θυμάμαι να διαβάζω γι’ αυτό το τελευταίο σε κάποιο απ’ τα βιβλία του Τσόμσκι και να δακρύζω, literally.

              Reply
              1. stcigar December 5, 2023 at 12:27 pm

                Πάντα είχα την απορία πώς ακριβώς δικαιολογούν στη συνείδησή τους αυτά τα πράγματα κάτι τέτοιοι ψυχροί εκτελεστές. Φαντάζομαι ότι τα “εις εαυτόν” που θα παρουσιάσει ο Λυγερός θα δώσουν αποστομωτική απάντηση σε όλους τους πτωχούς τω πνεύματι που δε λένε να κατανοήσουν τη βαθύτερη ανθρωπιστική λογική των τοιούτων αποφάσεων.

                Reply
                1. Oannes December 5, 2023 at 12:31 pm

                  Ακριβώς αυτό ισχύει : “άφες αυτοίς”. Συν διάφορες παραλλαγές του κλασικού “αμάρτησα για το παιδί μου”.

                  Reply

Leave a Reply