ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ …ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Με τη νέα σεζόν τα ανθρωποειδή της Παγκοσμιοποίησης θα εντείνουν τις προσπάθειές τους σε δυο ταμπλό : κορωνοϊός φυσικά, και Κλιματική Αλλαγή, η οποία με το στανιό [όπως άλλωστε και ο ιός] αναγορεύεται σε μείζον ζήτημα και αιτία τεραστίων δεινών * τα οποία μόνο με τη θεϊκή επέμβαση του τριαδικού σχήματος “κράτος – μίντια – “ειδικοί” μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Μεταφέρω διάλογο που άκουσα σε πρωινή εκπομπή με τη συμμετοχή διακεκριμένης τηλεψυχολόγου [είχε προηγηθεί μια ακόμα έκκληση εκ μέρους λοιμωξιολόγου να κάνουμε το εμβόλιο ώστε το φθινόπωρο …να μη φοράμε μάσκες]:
Δημοσιογράφος : κυρία Μακρή, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα δύσκολο φθινόπωρο, έχουμε αντοχές;
**
Κυρία Μακρή : Με τη φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Με τα εμβόλια έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε τον κόσμο, εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να μπούμε σε μια κανονικότητα, γιατί δεν πρέπει μόνο να προφυλάσσεις τον εαυτό σου, σαν ενσυνείδητος άνθρωπος, αλλά και να σέβεσαι εκείνον που είναι δίπλα σου.
Το να ζεις με τη μάσκα στο πρόσωπο, το να είσαι σε απόσταση με τους άλλους ανθρώπους, να μην τους αγγίζεις, η κοινωνική σου συμμετοχή να είναι περιορισμένη, όλα αυτά που έχουμε στερηθεί είναι ένας λόγος ακόμη να μπούμε στη διαδικασία του εμβολιασμού, για να μπορέσουμε επιτέλους να ζήσουμε φυσιολογικά…
Όχι με τις συνθήκες που έχουμε συνηθίσει, όχι. Οι συνθήκες που έχουμε ζήσει είναι πια μακράν, αν θέλετε, από τη ζωή μας. Έχουμε μια νέα πραγματικότητα και η νέα πραγματικότητα είναι ότι εσύ θα πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου και να φροντίσεις τον διπλανό σου, πράγμα το οποίο το είχαμε ξεχάσει σε μια κοινωνία η οποία είναι της ευημερίας, και του γρήγορου κέρδους. Τώρα λοιπόν τα πράγματα έχουν γίνει λίγο πιο ανθρώπινα, με την έννοια ότι εγώ θα πρέπει να προφυλάξω τον εαυτό μου για να προφυλάξω και εσένα. Μακάρι λοιπόν αυτό να λειτουργήσει, γιατί ξέρετε τι έχω παρατηρήσει εγώ από τον κόσμο που βρίσκεται κοντά μου; ότι υπάρχει μια ανθρώπινη σοφία η οποία αρχίζει να δημιουργείται στον άνθρωπο και μια πνευματικότητα την οποία την είχαμε χάσει. Εγώ είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Το λογύδριο της τηλε-ψυχολόγου μας αφορά σε δραματικό βαθμό. Η κυρία Μακρή μας καλεί εν ονόματι μιας ανώτερης συνειδητότητας να αποποιηθούμε, με μία κίνηση,
την αυτονομία και την ευημερία μας. Ως προς αυτή την ανώτερη συνειδητότητα, δεν το λέει, αλλά προκύπτει αβίαστα: θα πρέπει να ευχαριστούμε τον κορωνοϊό για την αφύπνισή της.
Το θέμα φυσικά δεν είναι ότι η κυρία Μακρή [ή ο κύριος Ράμφος πρόσφατα] λένε “τέτοιου είδους πράγματα”. Αλλά ότι …πληρώνονται για να τα λένε. Και ότι είναι
οι μόνοι που απέμειναν να απευθύνονται στο mainstream κοινό.

* Στα δεινά που επισωρεύει η Κλιματική Αλλαγή θα πρέπει να προστεθεί ο τεράστιος αριθμός από γκαζάκια που ανευρίσκονται σε καμένα δάση.
Παρεμπιπτόντως, λογικά μιλώντας και χωρίς αποδεικτικά στοιχεία : “πρόσφυγες” και “μετανάστες” έχουν κάθε συμφέρον να
συμμετέχουν στο κάψιμο μιας χώρας, όπου έχουν πραγματοποιήσει εισβολή και στην οποία αισθάνονται, με το δίκιο τους ξένοι : μια “επανεκκίνηση” είναι η ασφαλέστερη οδός για την ενσωμάτωση τους.

** Πυκνό δάσος ερωματηματικών-θαυμαστικών : η ευεργετική επίδραση του “ειδικού” στη ζωή μας επεκτείνεται στο να μας ενημερώνει περί το τι αντοχές διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε τα δεινά της ζωής μας…

5
(Visited 85 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar August 12, 2021 at 10:48 am

    Ας εκθέσω κι εγώ τώρα την επιστημονική μου άποψη. Κάτι Κακό επισυνέβη τις προηγούμενες μέρες, που εκδηλώθηκε μεν εντυπωσιακά με τις φωτιές, αλλά με άγγιξε συγχρόνως πολυδιάστατα και σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως θα πρέπει να κάνω ένα διαλειμματάκι από τα δημόσια πράγματα, μήπως και καταφέρω να βρω τι στο […] συμβαίνει τελικά εδώ πέρα.

    Reply
    1. Oannes August 12, 2021 at 11:07 am

      Έχω κι εγώ μια παρόμοια αίσθηση, εξ ου και [θα έχεις παρατηρήσει ίσως ότι] δεν έχω όρεξη για “αναλύσεις” κλπ.
      Η περίσταση απαιτεί maximum περισυλλογή και “λίγα λόγια”. Λιγότερα τουλάχιστον.

      Reply
  2. stcigar August 12, 2021 at 2:24 pm

    Καλά δεν είναι κι εύκολο να κρατηθείς όταν βλέπεις τον μαλακούλη να κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις💣 but never mind..

    Reply

Leave a Reply