ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το ότι η πανδημία πάει για τέλος δεν φαίνεται μόνο από τις προβλέψεις των μοντέλων του κυρίου Σαρηγιάννη.* Φαίνεται και απ’ το ότι έχουν ξεκινήσει διάφορα ευτράπελα αφορώντα στην “ανανεώσιμη ενέργεια”. Τις προάλλες είχαμε αναφερθεί στο μέλλον της αυτοκίνησης [βλ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ]. Τώρα ο κύριος Σκρέκας* ανακοινώνει, μαζί με τις επιδοτήσεις “των νοικοκυριών” για τους λογαριασμούς του ρεύματος και κάποιες άλλες, οι οποίες θα παίζουν το ρόλο ερεθίσματος για την αντικατάσταση των παλιάς τεχνολογίας “ενεργοβόρων” συσκευών : πρέπει σιγά σιγά να αντικαταστήσουμε το παλιό ψυγείο μας, την παλιά κουζίνα, το παλιό air condition κοκ.
“Καλά, και πώς θα το τσεκάρει αυτό ο Σκρέκας; θα μπαίνει στα σπίτια μας να ελέγχει τι ψυγείο έχουμε;” – κάνει την πλάκα του ο πολίτης …μιας άλλης εποχής. Ο οποίος αγνοεί το πρότζεκτ
“κινεζοποίηση”, περιλαμβάνον point system, στο οποίο εκτός των άλλων θα καταγράφεται το …ενεργειακό αποτύπωμα του πολίτη, τουτέστιν το κατά πόσον συμβάλλει στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και στην δι’ αυτής σωτηρία του πλανήτη μας.
Το
ιδεολογικό υπόβαθρο για το all out attack concept της δράσης για το κλίμα φροντίζεται επιμελώς επίσης, με άρθρα όπως εκείνο που υπέπεσε στην αντίληψή μου, κάποιου ονόματι …Παναγιώτης Σωτήρης [in.gr] με τίτλο ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – you get the picture.
Αυτά, για να παίρνουμε μια ιδέα του τι έπεται της πανδημίας, και του πόσο πρέπει να χαιρόμαστε για το επερχόμενο φινάλε της.

* Δια να μη παρεξηγούμεθα ως προς το τι εννοούμε, ο εν λόγω κύριος δεν “αφουγκράζεται” τα βοθρολύματα, αλλά εκείνα που του λέει στ’ αυτί …ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κύριος Σαρηγιάννης είναι εκεί για να “προτείνει”, δίνοντας κύρος με την “επιστημοσύνη του” μέτρα προαποφασισμένα, όπως κατά βάσιν εκείνο για το οποίο κοάζει από καταβολής πανδημίας : τηλεργασία και γενικώς εξ αποστάσεως
δραστηριότητες.
Κάνω μια πρόβλεψη : Ο εν λόγω θα εξακολουθήσει να μας απασχολεί, καιρό αφότου θα έχουν εξαφανιστεί Παγώνηδες και Βασιλακόπουλοι. Άλλωστε η εξ αρχής, παράξενη φαινομενικά συνύπαρξή του με τους “ειδικούς” του υγειονομικού τομέα αφορά στο ότι ο καθηγητής περιβαλοντικής μηχανικής προορίζεται, ως
συνδετικός κρίκος, να παίξει καταλυτικό ρόλο στο next big thing, η μάλλον στο real thing, όπου θα βρίσκεται πλέον “στα χωράφια του”. You guessed it : το climate change.

** Πώς λέγαμε παλιά “το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;”, ε, ο Τοτός που λέγαμε είναι ο …Σκρέκας.


2
(Visited 86 times, 1 visits today)

Leave a Reply