ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Εντύπωση μου προκαλεί, αν και δε θα ‘πρεπε, η απουσία ίχνους συναισθήματος εκ μέρους των προοδευτικών χρηστών του Twitter, όχι μόνο για ένα [πιθανώς] ετοιμοθάνατο, αλλά και για όσους “εκπρόσωπους μιας άλλης εποχής” παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της υγείας του.
Πολλοί απ’ τους οποίους βεβαίως πηγαίνουν γυρεύοντας
και οι ίδιοι.
Παρεμπιπτόντως, το πρόβλημα του τέως δεν αφορά στον …κορωνοϊό όπως διαδίδεται [σιγά μη χάνανε την ευκαιρία] αλλά στο βαρύ εγκεφαλικό που έχει υποστεί από μέρες.

Στο μεταξύ, αίτημα ανθρώπων του για ταφή με τιμές αρχηγού κράτους απορρίφθηκε απ’ το Μέγαρο Μαξίμου. Ενούτοις, ασχέτως του τι επακολούθησε των πρώτων χρόνων απ’ την ενθρόνισή του, ο εν λόγω έχει χρηματίσει όντως αρχηγός κράτους, όσο και οι τέως πρόεδροι δημοκρατίας [Παπούλιας, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος…] για τους οποίους αυτό έχει τηρηθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, με το θέμα να αποτελεί λεπτομέρεια υπό συνθήκες όπως οι παρούσες, το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η “βασιλική οικογένεια” είναι μια διεξαγωγή της κηδείας αδιατάρακτη από άτομα όπως τα ανωτέρω.

6
(Visited 108 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar January 9, 2023 at 11:09 am

    Εντωμεταξύ το θέμα της Καϊλή, παρόλο που προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο περίεργο. Απόσο μπορώ να καταλάβω από τις επιλεκτικές πληροφορίες που δημοσιεύουν αποκλειστικά οι δικές μας εφημερίδες, ο λόγος που βρίσκεται στη φυλακή, πρέπει να είναι κάποια λεφτά του φίλου της, τα οποία ο πατέρας της μετέφερε σε κάποιον άγνωστο και σχετίζονται με κάποιον Ιταλό ευρωβουλευτή που θεωρείται ο εγκέφαλος κάποιου.. πράγματος. Κανένας από τους παραπάνω εντωμεταξύ δεν βρίσκεται απότι γνωρίζω στη φυλακή. Μόνο η Καϊλή. Με το έτσι γουστάρω. Και χωρίς κανένα στοιχείο για το Κατάρ.

    Reply
    1. Oannes January 9, 2023 at 12:09 pm

      Έχω ασχοληθεί και καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, έχοντας τσεκάρει ακόμα και τον ρόλο των …ζωδίων των πρωταγωνιστών [δεν κάνω και τόση πλάκα επ αυτού: εκ πείρας οι Σκορπιοί (Καιλή) είναι θύματα των Ιχθύων (ο κουκλεντές). Καμιά φορά βεβαίως και το αντίθετο].
      Είχα εκπονήσει έως και ένα είδος θεωρίας του ποδαριού περί σκιώδους επαναλήψεως του σεναρίου των PIGS λόγω υπογείων, πιθανώς, διαφωνιών περί το ουκρανικό. Όλα αυτά και άλλα [πχ. ένα huge amount λέξεων για Elon Musk] λόγω εορτών και γενικώς περιέργων καταστάσεων έχουν πάει πίσω. Τώρα σιγά – σιγά …ξαναπεναερχόμαστε.
      Το Ghost-Tombstone του Spectre Of The Gun οδηγεί κατευθείαν στο Ghost Town του Kanye West. Ελπίζω να μην έχει γίνει κουραστικό το ghostly αφιέρωμα γιατί υπάρχει πολύ υλικό ακόμα.
      Παρεμπιπτόντως, το τι [αρνητικές] μαλακίες έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο επεισόδιο, ένα από τα πιο αγαπημένα μου ever, από διάφορους “Trek experts” και “aficionados” δεν περιγράφεται.

      Reply
      1. stcigar January 9, 2023 at 12:45 pm

        Για τις γυναίκες ιχθύες παρεμπιπτόντως έχω σχηματίσει από πλήθος παραδειγμάτων την εντύπωση ότι τους αρέσει σε μια σχέση να γίνονται θύματα εκμετάλλευσης. Μιλώντας επίσης για φαντάσματα (δώστου να καταλάβει) συνειδητοποίησα ξαφνικά ότι τα τελευταία χρόνια εργάζομαι βασικά – πληρωμένος ή απλήρωτος – ως ghost writer γράφοντας διάφορα κείμενα που χρεώνονται σε άλλους. Believe it or not εντωμεταξύ I can’t recall το συγκεκριμένο επεισόδιο και τρέχω αμέσως να επανορθώσω!!

        Reply
        1. Oannes January 9, 2023 at 12:50 pm

          Δεν ξερω τι ρόλο παίζουν τα παιδικά βιώματα και η εξ αυτών προκατάληψη, πιστεύω πάντως ότι είναι monumental, ασχέτως των ατελειών του σεναρίου που επισημαίνουν διάφοροι [λες και το Star Trek το βλέπουμε για τη σεξπιρική πλοκή του ας πούμε].

          Reply
          1. stcigar January 9, 2023 at 1:12 pm

            Έχω πολλά χρόνια να δω την τρίτη σεζόν και η μνήμη μου έχει αρχίσει να γεμίζει κενά. Ο ρόλος των παιδικών βιωμάτων στη διαμόρφωση του γούστου είναι κάτι που με απασχολεί από καιρού εις καιρόν, αν και σε γενικές γραμμές έχω διαπιστώσει ότι τα πράγματα που μου άρεσαν από τότε, μου αρέσουν και σήμερα για τους ίδιους περίπου λόγους χωρίς καμία επίδραση της ηλικίας και των συσσωρευμένων εμπειριών.

            Reply
            1. Oannes January 9, 2023 at 1:48 pm

              Κι εγώ το ίδιο έχω διαπιστώσει, συμπεριλαμβάνοντας την περίπτωση η “αισθητική μου” να κουβαλάει κάποια …κουσούρια ένεκα ακριβώς βιωμάτων, αλλά who cares σε τελευταία ανάλυση. Ώρες ώρες άνθρωποι σαν κι εμάς θυμίζουν τα μέλη της ορχήστρας του Τιτανικού, που εξακολουθούσαν να κάνουν “το καθήκον τους” ενόσω βυθιζόταν. Εννοείται ότι οι τύποι “πήγαν κάτω” σύσσωμοι, μαζί με το καράβι.
              Ελπίζω να μην πιαστούμε σε τέτοιο βαθμό κορόιδα.

              Reply
              1. stcigar January 9, 2023 at 2:19 pm

                Τουλάχιστον εμείς δεν συμμετέχουμε στη βύθιση του πλοίου, στην οποία τελευταία επιδίδονται μετά μανίας επιβάτες και πλήρωμα. Το γούστο πάντως για μένα είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πλατωνικής θεωρίας των ιδεών και τα σχετικά. Είναι απίστευτο το πώς μπορείς να κολλήσεις με κάτι που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου.. κι όμως φαίνεται σα να το ήξερες από πάντα.

                Reply
        2. Oannes January 9, 2023 at 2:08 pm

          …Ακόμα περισσότερο οι άνδρες ψάρια θα έλεγα, απ’ ότι οι γυναίκες [ευτυχώς δόξα τω Θεώ ανήκω στις εξαιρέσεις].

          Reply

Leave a Reply