ΕΝΤΟΝΟ ΒΛΕΜΜΑ : ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Ο παραδοσιακός τρόπος λειτουργίας του political correctness, δεξαμενής τροφοδοσίας των identity politics, είναι να παίρνει όλες εκείνες τις εκδηλώσεις / φαινόμενα που θα μπορούσαν να μπουν πάνω από τη γενική λεζάντα “life sucks”, να τα μετατρέπει σε ιστορίες με …συναισθηματικά φορτισμένο περιεχόμενο, και στη συνέχεια να αναζητά, ανακαλύπτει και στοχοποιεί “ενόχους”.
Επόμενο, μετά από δεκαετίες κυριαρχίας του στον δημόσιο βίο,
χωρίς ουσιαστική αντίσταση, το πράγμα να περνάει, στις μέρες μας, στο next level.
Αυτό που σηματοδοτεί η πρόσφατη καμπάνια επί αγγλικού εδάφους για το sexual harassment. Μεταφέρω από τα αγγλικά με τη βοήθεια γκουγκλομετάφρασης – sorry για τυχόν ατασθαλίες…

Η Transport for London (TfL) * – σε συνεργασία με την Rail Delivery Group (RDG), τη Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών (BTP), τη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία (MPS) και ομάδες ασφαλείας γυναικών – ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο δίκτυο μεταφορών της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκστρατεία αναδεικνύει διάφορες μορφές ανεπιθύμητης σεξουαλικής συμπεριφοράς που μπορούν να πραγματοποιηθούν στις δημόσιες συγκοινωνίες και έχει ως στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους παραβάτες ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι ανεκτή στις υπηρεσίες της TfL.
Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας, που στρέφεται συχνότερα κατά των γυναικών και των κοριτσιών σε δημόσιους χώρους. Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την TfL, και αυτή η νέα εκστρατεία είναι ένα στοιχείο της δουλειάς της TfL για να διασφαλίσει ότι όλοι μπορούν να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Η εκστρατεία έχει ως στόχο να αμφισβητήσει την κανονικοποίηση / επίδειξη ανοχής στην σεξουαλική παρενόχληση σαν κάτι που «απλώς συμβαίνει» στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε άλλους δημόσιους χώρους.καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι ποτέ αποδεκτό και ότι θα λαμβάνονται πάντα τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα. 
Οι ακόλουθες συμπεριφορές επισημαίνονται από την εκστρατεία ως κοινά παραδείγματα σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία δεν είναι ανεκτά στα μέσα μαζικής μεταφοράς:
1. Κλήση γάτας
[σ.σ. προφανώς εννοεί το γνωστό … “ψιτ”] : απρόκλητες [σ.σ.:!] παρατηρήσεις σεξουαλικής φύσης  
 2. Έκθεση : αποκάλυψη των απόκρυφων μερών του σώματος
3. Cyber – flashing
[…”κυβερνοαναβοσβύνει” σύμφωνα με την γκουγκλομετάφραση] : αποστολή ή εμφάνιση σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συγκατάθεση  
4. Πίεση : το …τρίψιμο πάνω στον άλλον
5. Άγγιγμα: το ακατάλληλο άγγιγμα κάποιου
6. Κοίταγμα : ενοχλητικό βλέμμα σεξουαλικής φύσης    [σ.σ. : πυκνό πλήθος θαυμαστικών]
7. Upskirting : λήψη φωτογραφιών κάτω από τα ρούχα κάποιου.   
Αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτά τα ζητήματα, η TfL ελπίζει να ενθαρρύνει τους Λονδρέζους να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και ενθαρρύνει τους παρευρισκόμενους να μιλούν, ώστε οι δράστες να λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει άτομα που μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια σεξουαλικής παρενόχλησης, παρέχοντας υποστήριξη στο άτομο που παρενοχλείται ή αναφέρει το περιστατικό. 

Η σεξουαλική παρενόχληση δεν επηρεάζει μόνο εκείνους που είναι άμεσα στοχοθετημένοι – μπορεί να επηρεάσει το πόσο ασφαλής αισθάνεται κάποιος όταν ταξιδεύει. Μια έρευνα του Centre for London από το 2019 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να αναφέρουν τον φόβο για την προσωπκή τους ασφάλεια σαν πρόβλημα για την κυκλοφορία τους και ιδίως για τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών.
Οι νέες αφίσες της εκστρατείας αποτελούν μέρος μιας ενοποιημένης, εθνικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία περιλαμβάνει ένα συνεκτικό μήνυμα σε όλο το δίκτυο της TfL και το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει επίσης διαφημίσεις περιοδικών και εφημερίδων, συντακτικές συνεργασίες και άλλες επικοινωνίες. Το υλικό – το οποίο θα εμφανίζεται σε λεωφορεία και τρένα και σε στάσεις και σταθμούς – θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των επιβατών σχετικά με τον τρόπο αναφοράς περιστατικών, ενθαρρύνοντας τους να το πράξουν όπου είναι δυνατόν στο δίκτυο λεωφορείων στο met.police.uk ή, για όλες τις άλλες υπηρεσίες της TfL, να στέλνουν μήνυμα στη βρετανική αστυνομία μεταφορών στο 61016. Εναλλακτικά, οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Crimestoppers και θα πρέπει πάντα να καλούν το 999 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Άλλα μέτρα για να παραμείνουν όλοι ασφαλείς στο δίκτυο περιλαμβάνουν περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς και αστυνομικούς υποστήριξης της κοινότητας και 500 αστυνομικούς επιβολής του TfL που περιπολούν. Η αστυνομία θα διεξάγει στοχευμένη αστυνομική και ερευνητική δραστηριότητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη σεξουαλικών παραβατών.


Να σημειώσουμε απλώς ότι : σε ένα μεταφορικό μέσο γεμάτο μασκοφορεμένους, …κοινωνικά αποστασιοποιημένους ανθρώπους, η υπόθεση “φλερτ” [λογικά] επικεντρώνεται περισσότερο από ποτέ, στα βλέμματα.

* Φορέας που έχει συστήσει ο Πακιστανός Δήμαρχος του Λονδίνου προκειμένου να ελέγχει και να συντονίζει καλύτερα τις δημόσιες μεταφορές στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

2
(Visited 285 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

4 Comments

  1. Εmmanouel November 5, 2021 at 6:39 pm

    Αχ νοσταλγω τον παληο καλο καιρο που τετοια ζητηματα διευθετουνταν μεταξυ των “δρωντων” με τον παραδοσιακο τροπο .. Αν παραφεροσουν ετρωγες ενα χαστουκι η’ πιο συνηθισμενα το καταλληλο κραξιμο (τι κανεις εκει ρε ανωμαλε κλπ ) που σ εκανε ρομπα μπροστα στον κοσμο, απ την κοπελα and case solved ..
    Θυμηθηκα και την ατακα ενος Γαλλου που ελεγε “καλλιτερα να ζητας συγνωμη παρα να ζητας την αδεια” ποσα κατεβατα επεξηγησης θα χρειαζονταν τωρα για να γινει ξεκαθαρο οτι αναφεροταν στο φλερτ κι οχι στην ..καφριλα .

    Reply
    1. Oannes November 5, 2021 at 8:35 pm

      Ο σκοπός πίσω από τέτοιου είδους καμπάνιες, όπως και γενικά η συζήτηση περί σεξισμού και πρασίνων αλόγων, αφορά, κατά την άποψή μου, στο γενικότερο πρόβλημα που έχουν κάποιοι με την αναπαραγωγική διαδικασία. Σην κορυφή της ατζέντας των “κάποιων” βρίσκεται η μείωση του πληθυσμού της Γης, ξεκινώντας από τους δυσκολότερα διαχειρίσιμους …εμάς.
      Ετοιμάζω κάτι επί του θέματος, θα το ανεβάσω, hopefully, αύριο.

      Reply
      1. Εmmanouel November 6, 2021 at 9:11 am

        Το ζητημα υπερπληθυσμου στην ουσια η Δυση το εχει λυσει αφου , για διαφορους λογους , οι γεννησεις ανα ζευγαρι ειναι πλεον κοντα στο ενα παιδι ανα ζευγαρι.. Και μαλιστα μας λενε πως πρεπει να “εισαγομε” κοσμο απο τις Αφρικες . Ασιες κλπ.. Εκει ειναι και το μεγαλο προβλημα , αυτες η περιοχες αυξανουν θεαματικα τον συνολικο πληθυσμο της Γης.. Ας πανε να κανουν τα πειραματα τους εκει που το βλεπω κομματακι δυσκολο να ελεγξεις στα βαθη της Ασιας , Αφρικης κλπ την κατασταση.. Αν υπαρχει καποια μομφη για την Δυση , με την δικια τους λογικη . ειναι οτι χρεωνεται με βαρυ περιβαλλοντικο αποτυπωμα (sic) ο Δυτικος σε σχεση με τον “τριτοκοσμικο” ,οποτε ας μας αδειασει την γωνια κι αυτος , χα χα .. Για να μην πω οτι μοιαζει αντιφατικο να κοπτονται υποτιθεται για το κλιμα και να μεταφερουν κοσμο στις ανεπτυγμενες χωρες οπου εκ των πραγματων αυτος ο κοσμος εκει αποκτωντας τις συνηθειες του Δυτικου θα εχει κι αυτος βαρυτερο περιβ,αποτυπωμα απ οτι αν εμενε στην χωρα του !
        Αυτα απλοικως σκεπτομενος , οποτε περιμενω και τις δικες σου εκτιμησεις οταν κανεις post επ αυτου ..

        Reply
        1. Oannes November 6, 2021 at 9:48 am

          Όλοι απλοϊκώς σκεπτόμενοι είμαστε – σε σχέση με τα [ανθρώπινα;] όντα που έχουμε στο σβέρκο μας.
          Όχι ότι είναι και καλά, τόσο πιο έξυπνοι. Απλώς αυτή είναι η εμμονή τους. Και ταυτόχρονα, η δουλειά με την οποία ασχολούνται ανελλιπώς, 24/7.

          Reply

Leave a Reply