ΕΜΠΟΡΙΟ & ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ GENDER DYSPHORIA

Γνωρίζατε ότι μια από τις χώρες που πρωτοστατούν στις εγχειρίσεις αλλαγής φύλου είναι το Ιράν; Προσωπικά το αγνοούσα.
Δεν είναι το μόνο, ούτε το πιο σημαντικό από όσα αποκαλύπτονται στη διάρκεια αυτής της συζήτησης που αφορά στην
transgender agenda, το ιστορικό, και τις πολιτικοοικονομικές σκοπιμότητες πίσω από την κυριαρχία της.
Ένα από τα βίντεο του Tucker Carlson που “χρωστάει” κανείς στον εαυτό του να παρακολουθήσει.
Σε ό,τι με αφορά, έχω επισημάνει εγκαίρως ότι το θέμα θα είναι από τα κυρίαρχα στα χρόνια που έρχονται – όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τους πολιτισμικούς τους δορυφόρους, της “χώρας μας” μη εξαιρουμένης.
Να προσθέσω ότι η ενοχή του
ιατροφαρμακευτικού κυκλώματος [μαντέψτε ποια εταιρία μεταξύ άλλων επωφελείται], και ιδίως του ιατρικού προσωπικού σε όλο αυτό είναι τεράστια. Αντίστοιχη εκείνης που έχουν για την μετατροπή του κορωνοϊού σε “μάστιγα” & αφορμή για την εξαθλίωση του πλανήτη.
Η φόρμουλα άλλωστε, όπως προκύπτει απ’ τα αναφερόμενα εδώ, είναι η ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

ΥΓ. Τι άραγε να λέει για όλα αυτά ο κύριος …Κασσελάκης;

6
(Visited 129 times, 1 visits today)

18 Comments

  1. stcigar October 5, 2023 at 3:58 pm

    Είναι αξιοσημείωτο πάντως πόσες ηθικές εντολές, μεταθανάτιες απειλές, δρακόντειες ποινές, προπαγανδιστικές εκστρατείες κλπ χρειάστηκαν στο παρελθόν για να διατηρήσουν την πλειοψηφία των ανθρώπων στο επίπεδο του στοιχειωδώς “φυσιολογικού” και να μη διαλυθούν τα πάντα εις τα εξ ων συνετέθησαν. Λίγο λάσκα να τους αφήσεις και αμέσως το γυρνάνε στη μαλακία.

    Reply
    1. Oannes October 5, 2023 at 6:42 pm

      Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αυτό που λέμε “λάσκα”, αλλά για άγρια προπαγάνδα, αντίστοιχη εκείνης του παρελθόντος, με σκοπό ακριβώς την αποδόμησή της. Και βέβαια οι διαδικασίες τώρα συντομεύονται δραματικά χάρη στα νέα μέσα. Στην Αμερική υπάρχει κανονική μηχανή παραγωγής transgenders – σύντομα και εδώ, οι διηγήσεις που ακούω βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

      Reply
      1. stcigar October 5, 2023 at 6:52 pm

        Αυτό να λέγεται. Πάντα στα πλαίσια όμως της δυτικής δημοκρατίας που αφήνει κάθε βλαμμένη μειοψηφία να προσηλυτίζει ανεξέλεγκτα. Το έψαξα λίγο και για το Ιράν, αλλά δεν πολυκατάλαβα το σκεπτικό τους🤔

        Reply
        1. Oannes October 5, 2023 at 8:55 pm

          Επειδή η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται στο Ιράν, είναι πιο αποδεκτό να είσαι trans παρά “απλός” πούστης.
          Σε νομικο-θρησκευτικό επίπεδο το κόλπο αφορά στο ότι “το Ισλάμ” αποδέχεται ότι στην περίπτωση των ερμαφρόδιτων είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς σε ποιο φύλο ανήκει.
          Που σημαίνει δυο τινά simultaneously : 1. Οι trans περνάνε altogether [από διάφορα παραθυράκια] ως ερμαφρόδιτοι, και 2. Οι …tech savvy Ιρανοί [όχι μόνο αυτοί άλλωστε] θεωρούν ότι οι “εγχειρήσεις” συνιστούν αληθινή αλλαγή φύλου.

          Reply
          1. stcigar October 5, 2023 at 9:30 pm

            🤪🙃🤭

            Reply
            1. Oannes October 5, 2023 at 9:38 pm

              Εν τω μεταξύ, scientific history in the making : όπως διάβασα μόλις, “ειδικοί” κάποιου κέντρου νευροβιολογίας or something …υπολόγισαν το IQ του Mozart. Tο βρήκαν κάπου μεταξύ 150 και 155! [ο Bill Gates, ο ηθοποιός James Woods και …όχι μόνο, έχουν μεγαλύτερο IQ από του Mozart!]. Αλλά το αληθινά ωραίο είναι το IQ του [ημίθεου, ανανεωτή της όπερας] C. W. Gluck, το οποίο επίσης “υπολόγισαν” : μεταξύ 110 και 115!

              Reply
              1. stcigar October 5, 2023 at 10:01 pm

                Θυμάμαι και κάποια συνέντευξη του Εξυπνότερου Έλληνα, στην οποία συζητούσε σοβαρά με την παρουσιάστρια για το ακριβές IQ του Χριστού. Παρεμπιπτόντως η “τεχνητή νοημοσύνη” δεν τα πάει καλά στα συγκεκριμένα τεστάκια.

                Reply
  2. stcigar October 5, 2023 at 7:05 pm

    Γενικότερα όμως η δημοκρατία με τη μορφή που την ξέραμε φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Το ζήτημα είναι ποια μορφή δικτατορίας ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στις προκλήσεις της εποχής και – με τη στενότερη έννοια – ποια μας βολεύει προσωπικά. Όχι δηλαδή ότι θα μας ρωτήσει κανείς.

    Reply
  3. stcigar October 6, 2023 at 8:09 am

    Κατά καιρούς πάντως έχω αναρωτηθεί γιατί το IQ του μέσου ανθρώπου διατηρείται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο, από τη στιγμή που προφανώς υπάρχει δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Γιατί να μην είναι όλοι “geniuses”? Θα μου πεις ότι και με το ύψος το ίδιο συμβαίνει, αν και το μέσο ύψος έχει ανέβει εντυπωσιακά σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή (μερικοί λένε ότι σε μικρότερο βαθμό κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο μέσο IQ score). Κατά τη γνώμη μου σε περίπτωση που ένα υπερβολικά υψηλό IQ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά – και αυτό θα συμβεί αν επεκταθεί στο σύνολο του ανθρώπινου πληθυσμού – τότε αποτελεί κίνδυνο τόσο για την κοινωνική τάξη όσο και για το ίδιο το άτομο. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι “geniuses” πηγαίνουν κατά διάολου. Και αντικειμενικά όμως πρέπει να υπάρχει ένα όριο, πάνω από το οποίο η “νοημοσύνη” αρχίζει να παλινδρομεί προς την ανοησία. Ίσως πιο πέρα υπάρχει μια μετα-φυσική νοημοσύνη που δεν σκέφτεται με την κυριολεκτική έννοια, όπως αναλόγως ο Turing είχε υποθέσει την ύπαρξη μιας “oracle machine” που ξεπερνάει τους περιορισμούς των turing machines χωρίς να καταφεύγει σε υπολογισμούς.

    Reply
    1. Oannes October 6, 2023 at 9:26 am

      Σε μια συζήτηση που είχα περί IQ, στα 19 μου με ένα καθηγητή ψυχιατρικής [ο οποίος εκθείαζε το …IQ μου] του είχα κάνει την εξής ερώτηση : όταν μετράμε το μήκος, ας πούμε, χρησιμοποιούμε μονάδες μέτρησης όπως “το μέτρο”. Όταν μετράμε το βάρος, χρησιμοποιούμε “το κιλό” κοκ. Όλες αυτές οι μονάδες έχουν φυσική παρουσία, αντιστοιχούν σε πραγματικές παραστάσεις, ξέρουμε τι είναι η καθε μία τους. Το “1” στην κλίμακα του Στάνφορντ Μπινέ, ας πούμε, τι ακριβώς αντιπροσωπεύει;
      Η ερώτηση του είχε φανεί “αντάξια του IQ μου”, αλλά να με πείσει με τις περί στατιστικών εξηγήσεις του ότι κάτι σοβαρό υπάρχει εδώ, δεν τα κατάφερε. Δεν ασχολήθηκα έκτοτε, σοβαρά τουλάχιστον με το όλο θέμα, ίσως γι’ αυτό εξακολουθεί να μου φαίνεται …αέρας κοπανιστός.

      Reply
      1. stcigar October 6, 2023 at 9:49 am

        Δεν θα το χαρακτήριζα τελείως άνευ σημασίας. Προφανώς κάποιος με IQ περί το 150 σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο από κάποιον με IQ περί το 70 και μπορεί επίσης να κάνει ορισμένα πράγματα που για τον πρώτο είναι παντελώς αδύνατα. Το γεγονός ότι δεν αποτελεί ακριβή επιστήμη, δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζεται σε υπαρκτές διαφορές. Ούτε υπάρχει λόγος να παραθέσουμε στις αυτάρεσκες ακρότητες των “geniuses” αντίστοιχες ισοπεδωτικές ακρότητες που προέρχονται κατά βάση από το χώρο της πολιτικής ορθότητας (προκειμένου να δικαιολογήσουν τα πολύ χαμηλά σκορ των κεντροαφρικανών κλπ). Σίγουρα κάθε άνθρωπος διαπρέπει σε κάτι διαφορετικό, αλλά και οι γάτες διαπρέπουν σε κάτι διαφορετικό. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση – όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις “ρατσισμού” – είναι η πολιτικοποίηση και όχι τα πραγματολογικά δεδομένα.

        Reply
        1. Oannes October 6, 2023 at 10:07 am

          Καλά, ότι υπάρχουν έξυπνοι και χαζοί άνθρωποι εννοείαι. Το πρόβλημά μου αφορά στη μανία με την “ακρίβεια”, τις μετρήσεις και γενικώς την ψηφιοποίηση, ως προς τα ανθρώπινα ειδικά ζητήματα – this goes well beyond IQ score.
          Από κει και πέρα υποθέτει κανείς ότι, όπως γίνεται παντού έτσι γίνεται κι εδώ : οι προβεβλημένοι ανάμεσα στους “χαϊσκοράδες” του IQ είναι εκείνοι με επιδόσεις αξιοποιήσιμες από εκείνους που τους “αξιολογούν”.

          Reply
          1. stcigar October 6, 2023 at 10:18 am

            Εννοείται ότι σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για κατάσταση του τύπου “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”, “Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια” κλπ. Η προϊούσα πάντως “ψηφιοποίηση” ετοιμάζει απλώς το δρόμο για την οριστική κυριαρχία των υπολογιστών, με ποια μορφή ακριβώς δε γνωρίζω.

            Reply
            1. Oannes October 6, 2023 at 10:33 am

              Συμφωνώ και επαυξάνω για την ψηφιοποίηση. Αυτό, πίστευα πάντα, είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από τη συστηματική υποβάθμση της κουλτούρας, της εκπαίδευσης και της δημόσιας σφαίρας γενικότερα : το γεφύρωμα του χάσματος “ανθρώπου – κομπιούτερ”. Λίγη προπαγάνδα φυσικά περί το πόσο “scary smart” είναι αυτά τα τελευταία δεν βλάπτει. Ως εκ τούτου, αν πολύ συχνά αδυνατεί κανείς να ξεχωρίσει το bot απ’ τον κανονικό χρήστη των social media, το ίδιο συμβαίνει με τα “ατομάκια” που απαντούν στο τηλέφωνο σε διάφορες υπηρεσίες. Γιατί ελάχιστα [και αν] διαφέρουν από το “μηχάνημα” που απαντάει σε άλλες.

              Reply
    2. Oannes October 6, 2023 at 9:47 am

      Αίσθησή μου πάντως είναι ότι το μέσο IQ δεν αυξάνεται, αλλά αντίθετα μειώνεται. Αυτό γίνεται σαφές σε κάποιον που έρχεται σε επαφή, όχι ντε και καλά με λογοτενικά / φιλοσοφικά συγγράμματα [εδώ γελάνε]. Αρκεί μια ματιά στον λόγο, γραπτό και προφορικό, που κυριαρχούσε στην καθημερινή δημόσια σφαίρα δεκαετίες πίσω. Ο “άνθρωπος του πλήθους” του χθες προκύπτει Τιτάνας της Διανόησης μπροστά στο σημερινό χρήστη “του Twitter”.
      Νομίζω ότι αυτό που έχει εξαπολυθεί είναι μια πανδημία ψυχοπαθολογικής βλακείας. Ο ένας “ξενιστής” του ιού κολλάει τον άλλον. Κάτι σαν αυτό που έλεγε ο Sherlock Holmes στο σίριαλ με τον Cumberbatch : “Anderson, don’t talk out loud. You’ll lower the IQ of the whole street”.

      Reply
      1. stcigar October 6, 2023 at 10:01 am

        Δεν αποκλείεται το καθαρά “τυπικό” μέσο IQ να παρουσιάζει μια μικρή αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες λόγω του γεγονότος ότι από τους ανθρώπους των δυτικών κοινωνιών απαιτούνται σήμερα πνευματικές και όχι σωματικές ικανότητες για την κοινωνική επιβίωση και προσαρμογή. Αυτό δεν σχετίζεται με τις “εξαιρέσεις” που αποτελούσαν ανέκαθεν τον.. κανόνα στις μεγάλου βεληνεκούς πνευματικές επιδόσεις και για τις οποίες δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες κοινωνικές προϋποθέσεις ώστε να ευδοκιμήσουν, πράγμα που πιθανότατα στο μέλλον θα οδηγήσει στην οριστική τους εξάλειψη. Ως “δάσκαλος” (my ass) πάντως δεν διακρίνω καμία διαφορά στις διανοητικές επιδόσεις των σημερινών παιδιών από τα παλαιότερα, μόνο μια συνεχώς αυξανόμενη ροπή προς την αμορφωσιά και τον κομφορμισμό.

        Reply
        1. Oannes October 6, 2023 at 10:24 am

          Ως προς την άνοδο του IQ, πάντως, ακόμα και η καπατσοσύνη του “ανθρώπου της δράσης”, και του υποκοσμιακού ακόμα, έχει υποστεί υποβάθμιση. Γιατί προκειμένου να επιτύχει, πρέπει να εκμεταλλεύται προς όφελός του τις “απεριόριστες” [φύσει εχθρικές προς την ανθρώπινη πρωτοβουλία] τεχνολογικές δυνατότητες.
          Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για επαγγελματίες, ουσιαστικά υπαλλήλους δηλ., των οποίων η ανέλιξη απαιτεί πλήρη σύμπλευση με το κόνσεπτ.

          Reply
          1. stcigar October 6, 2023 at 10:47 am

            Δεν πρόκειται τόσο για υποβάθμιση όσο για σταδιακή εξαφάνιση των πρακτικών/πνευματικών ικανοτήτων και των φορέων τους προς όφελος των “τεχνολογικών δεξιοτήτων” – μια διαδικασία δηλαδή φυσικής (ή μάλλον κοινωνικής) επιλογής που πιθανότατα θα οδηγήσει στο μέλλον στην επικράτηση ενός πολύ συγκεκριμένου τύπου ανθρώπου που μόνη δουλειά του θα είναι να υπηρετεί τις μηχανές. Προφανώς θα υπάρξουν και τα σχετικά τεστ νοημοσύνης που θα του αποδίδουν ασύγκριτα μεγαλύτερο IQ σε σχέση με τον πρωτόγονο homo sapiens του αποκρουστικού παρελθόντος..

            Reply

Leave a Reply