“ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ” ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, και πιο συγκεκριμένα για την ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης – αιχμή του δόρατος αυτής ο αχαρακτήριστος κύριος Γεραπετρίτης.
Εννοείται ότι, σχόλια όπως αυτά που διατυπώνονται εδώ από τους
Μάζη, Χαραλαμπίδη απουσιάζουν, όχι μόνο από τα ελληνικά δελτία ειδήσεων, αλλά και από την κριτική της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, με την κυρία Δούρου να ομιλεί περί “κατώτερης των περιστάσεων τοποθέτησης του ΥΠΕΞ”, όντας θλιβερά κατώτερη των περιστάσεων η ίδια.

4
(Visited 88 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

7 Comments

  1. stcigar August 31, 2024 at 10:24 am

    Δεν παρακολούθησα τη συζήτηση, αλλά όταν ακούω “Κυπριακό” κάτι παθαίνω. Τι “λύση” φαντάζονται δηλαδή? Να τα μαζέψουν οι Τούρκοι και να πάνε από κει που ήρθαν? Μια χαρά δεν περνάνε τώρα οι Κύπριοι? Ποιο είναι το πρόβλημα τέλος πάντων?

    Reply
    1. Oannes August 31, 2024 at 11:40 am

      Υπάρχουν πρακτικοί λόγοι. Το κυπριακό, πέρα από διαχρονική εκκρεμότητα που αποτελεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο (το οποίο φυσικά όλοι γράφουν στ’ αρχίδια τους) είναι ταυτόχρονα πεδίο έρευνας / πειραματισμών για τους κωλότουρκους, τα συμπεράσματα εκ των οποίων θα χρησιμεύσουν για τον χειρισμό θεμάτων σε Αιγαίο και Θράκη.

      Reply
      1. stcigar August 31, 2024 at 11:58 am

        Σίγουρα υπάρχουν αρκετές έμμεσες προεκτάσεις. Πενήντα χρόνια μετά όμως το Κυπριακό αποτελεί ένα συμβολικό κυρίως ζήτημα που μας προκαλεί αχρείαστα προβλήματα. Το σκεπτικό είναι ότι “αν αποδεχθούμε την de facto κατάσταση, τότε οι Τούρκοι θα το ξανακάνουν”. Το ίδιο σκεπτικό δηλαδή με το οποίο η Ευρώπη κατέστρεψε την οικονομία της για να συνδράμει τον Ζελένσκι.

        Reply
  2. stcigar August 31, 2024 at 1:28 pm

    Εντωμεταξύ έχεις καταλάβει πώς τέλος πάντων βρέθηκαν τα νεκρά ψάρια στο Βόλο? Το μόνο που διαβάζω στις ειδήσεις είναι ότι.. φταίει ο Μπέος. Γιατί ακριβώς φταίει δεν έχω ιδέα.

    Reply
    1. Oannes August 31, 2024 at 2:33 pm

      Κάτι “μυστηριώδης” παίζεται εκεί πέρα, αλλά με τις κούτες (+ “συνθετική παράκρουση” προς απορρόφησιν του “σοκ του καινούργιου” – τα πρώτα πράγματα που θα ηχογραφήσω θα είναι stuff των τελευταίων ημερών) δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ, κάτι που σκόπευα να κάνω σήμερα.
      Δεν αποκλείω άλλωστε την περίπτωση ο επόμενος που θα “φταίει” να είναι κάνας Πούτιν ας πούμε. Όπως και την περίπτωση αυτοί που όντως φταίνε να είναι οι …κωλότουρκοι – έχω, το ομολογώ ένα παιδαριώδες μίσος γι’ αυτούς, αλλά έχω και τα δίκια μου γιατί μας αντιμετωπίζουν με μεγάλη περιφρόνηση, fact.

      Reply
      1. stcigar August 31, 2024 at 2:44 pm

        Κατάγεσαι και από μέρος γειτονικό στην Τουρκία, οπότε κάτι περισσότερο θα ξέρεις. Εγώ πάλι κατάγομαι από τα μέρη του Καραϊσκάκη που ως γνωστόν δεν κολλούσε ιδιαίτερα σε θέματα καταγωγής😇

        Reply
        1. Oannes August 31, 2024 at 5:58 pm

          Ένα σου λέω μόνο. Να τους δεις με απλωμένη την αρίδα τους σε ξενοδοχείο της Χίου, όπως τους έβλεπα εγώ προ ετών, παίρνοντας το πρωινό μου.
          Είναι και μουράτοι, είναι και τσακπίνηδες, οι απόγονοι του Ερτογρούλ!

          Reply

Leave a Reply