ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ…
Αναδημοσιεύω post της Lifo, ασχολίαστο, έτσι για να χαλαρώσουμε λιγάκι… [οι άνθρωποι είναι, είτε αρνητικού IQ, είτε απόφοιτοι Πρώτης Δημοτικού, είτε και τα δύο]
Βάσει της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο χώρες την Παρασκευή το βράδυ, το Μεξικό θα αναπτύξει στα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα την εθνοφρουρά, ένα σώμα που έχει συσταθεί πρόσφατα και θα ασχολείται με την εξάρθρωση δικτύων παράνομων διακινητών.
Ωστόσο πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η παρουσία στα νότια σύνορα του νέου αυτού σώματος, στο οποίο συμμετέχουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί, απλώς θα αυξήσει την παράνομη διακίνηση. «Θα υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι, περισσότερη αυστηρότητα, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους και θα ενισχύσει την εκμετάλλευση των ανθρώπων από το οργανωμένο έγκλημα», εκτίμησε ο Χαβιέρ Ουρμπάνο ερευνητής διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Iberoamericana.
«Όσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία, τόσο αυξάνονται η τιμή και η ζήτηση για διακινητές», συνέχισε ο ίδιος.
Το Μεξικό κατέληξε στη συμφωνία αυτή με τις ΗΠΑ υπό την απειλή της Ουάσινγκτον ότι θα επιβάλει δασμούς 5% σε όλα τα μεξικανικά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ από σήμερα, οι οποίοι ενδέχεται να φτάσει το 25% ως τον Οκτώβριο.
«Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για εκβιασμό: δεν θα υπάρξουν δασμοί και το Μεξικό δέχθηκε μια σειρά μέτρων που θα προκαλέσουν πολλές επιπλοκές στη χώρα», επικρίνει η Λετίσια Καλδερόν ειδική σε θέματα μετανάστευσης στο ινστιτούτο Μora του Μεξικού.
Μεξικανοί ακτιβιστές και αντίπαλοι του προέδρου Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ εκτιμούν ότι η συμφωνία προβλέπει επίσης τη στρατιωτικοποίηση των νότιων συνόρων εις βάρος της καταπολέμησης της βία που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

1
(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Reply