“ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ” …ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Δόξα τω Θεώ, τηλεόραση τη φετεινή New Year’s Eve ξεχάσαμε να βάλουμε. Ως εκ τούτου, τη στιγμή και μόνο της αλλαγής του χρόνου πήραμε μια γεύση των τεκταινόμενων στο Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένου του εισαγωγικού της νέας χρονιάς άσματος των Πορτοκάλογλου – McCartney.*
Στίχοι του όπως οι παρακάτω:

Κρίμα να μείνεις πάντα θύμα
πάλι το ίδιο ποίημα
για ξένες καλλονές
Μόνος οδηγάω μόνος
κι όλο με βγάζει ο δρόμος
στις ίδιες γειτονιές
Μην ψάχνεις πια αλλού
αφού το ξέρεις ήδη
μην ψάχνεις πια αλλού
εδώ είναι το ταξίδι


.
..ακούγονταν παράξενα “ανοικτοί σε ερμηνείες”, σε μια πλατεία Συντάγματος γεμάτη Πακιστανούς που ανέμιζαν σημαίες της Παλαιστίνης. Για γλαφυρές εικόνες, βλ. βίντεο αλιευμένο από το Twitter.

* Πληροφοριακά [και με δόση …μικροψυχίας🙂] μιλώντας, τα ακόρντα στο ρεφρέν του τραγουδιού ‘Ταξίδι’ με το οποίο “μας μπήκε” το 2024, προέρχονται από το ‘For No One’ των Beatles – το τελευταίο αποτελούσε ευρηματική απόκλιση του PMC απ’ τον κανόνα του Pachelbel.


6
(Visited 121 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. stcigar January 1, 2024 at 11:17 am

    Μέρος της γοητείας της παρούσας κυβέρνησης οφείλεται στο μοιρολατρικό της χαρακτήρα. Και η μεγαλύτερη καταστροφή να συμβεί, μπορούμε πάντα να λέμε ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές, λες και τις απαγορεύει κάποιος νόμος της φύσεως. Ό, τι και να γίνει, εμείς δεν φταίμε ούτε η κυβέρνηση που ψηφίσαμε. Κάθε άλλη επιλογή θα ήταν προς το χειρότερο. Ακόμα κι όταν δεν υπάρχει χειρότερο.

    Reply
    1. Oannes January 1, 2024 at 12:15 pm

      Ναι, το κόλπο είναι άρτια οργανωμένο από επικοινωνιακής απόψεως. Δεν παύει να με εντυπωσιάζει αυτή η τύπου TINA ομοφωνία, ακόμα και ανθρώπων με τους οποίους μέχρι χτες μπορούσες να μιλήσεις / διαφωνήσεις.
      Εν τω μεταξύ, ένα από αυτά για τα οποία βεβαιώθηκα στο πλαίσιο των “συζητήσεων γύρω απ’ το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι” ήταν η υπαρκτότατη έξαρση του κορωνοϊού, μάντεψε βέβαια σε ποιούς κυρίως : στους πρωταθλητές των εμβολίων. Μια από τις διηγήσεις αφορούσε σε οικογένεια, τέσσερα μέλη της οποίας είναι …εξαπλά εμβολιασμένα, και …κρεββατωμένα με κορωνοϊό.
      Δεν ήξερα ότι υπάρχουν εξαπλά εμβολιασμένοι.

      Reply
      1. Oannes January 1, 2024 at 12:20 pm

        Εν τω μεταξύ, εν πλήρει επιγνώσει του πόσο γελοίο θα ακουστεί αυτό που θα πω, το λέω : “Μπακογιάννης θα λέμε και θα κλαίμε”. Το “πράγμα” που εγκαταστάθηκε προχτές στο γραφείο του δημάρχου πρέπει να συνιστά ένα είδος singularity για τα δημοτικά μας δεδομένα. 😳🤯

        Reply
        1. Anonymous January 1, 2024 at 12:32 pm

          Όντως, ακούγεται απολύτως γελοιο

          Reply
        2. stcigar January 1, 2024 at 12:46 pm

          Δεν θυμάμαι καν τόνομά του. Γενικότερα πάντως με την εξαίρεση του Μεγάλου Περίπατου δεν υπάρχουν σημάδια ύπαρξης δημάρχου στην Αθήνα from time immemorial.

          Reply
      2. stcigar January 1, 2024 at 12:32 pm

        Έξαρση του κορωνοϊού υπάρχει εδώ και δύο χρόνια, μετά την εφαρμογή δηλαδή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για προφανείς κατά τη γνώμη μου λόγους που είχα εκθέσει επανειλημμένα πολύ πριν τη δημιουργία των εμβολίων. Εννοείται ότι και οι μάσκες κάθε άλλο παρά βοηθούν. Η επιδείνωση της κατάστασης εξάλλου αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα (μαζί με τον πληθωρισμό) στη περίφημη “λήξη της πανδημίας”, έναν ευφημισμό για την “έναρξη της πανδημίας” – ιατρογενούς πανδημίας.

        Reply
  2. stcigar January 2, 2024 at 10:34 am

    Εντωμεταξύ διαπιστώνω μια αιδήμονα σιωπή ως προς το ρόλο επιδημιολόγων, εμβολίων, κυβερνήσεων κλπ στο σημερινό υγειονομικό χάλι. Λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου να είναι όλοι κρεβατωμένοι τέσσερα χρόνια μετά τη λήψη των πιο υστερικών μέτρων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Οι συνηθισμένες απαντήσεις είναι ότι τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα χωρίς αυτά, ότι όλα καλά πήγαν στην πραγματικότητα και φυσικά το κλασικό “δηλαδή δεν ξέρουν αυτοί και ξέρεις εσύ?”

    Reply
    1. Oannes January 2, 2024 at 10:54 am

      Όντως. Ταυτόχρονα [άσχετα αν βαριέμαι τελευταία να σημειώσω κάτι, δεν παύω να …ενημερώνομαι] ο WHO μιλάει για “απαράδεκτα” επίπεδα εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου. Αυτό όταν προκύπτει από σωρεία αναφορών* ότι ο πολλαπλός εμβολιασμός δεν είναι επικίνδυνος μόνο για τα νεαρής ηλικίας άτομα αλλά και, κυρίως, για τους από 65 και άνω, τους κατ΄εξοχήν “απαράδεκτους”.
      Με όσους baby boomers κι αν έχω μιλήσει τελευταία, συναντάω μια αυξανόμενη δυσπιστία για την “επιστήμη”. Ακόμα και άνθρωποι με τους οποίους τσακωνόμουν στο παρελθόν, κοιτάνε πλέον το “ψέκασμά μου” με άλλο μάτι. Εντύπωσή μου είναι ότι η πίστη στην “επιστήμη” παραμένει ακμαιότερη μειουμένης της ηλικίας.

      * Πρόσφατα μόλις σημειώθηκαν αθρόοι θάνατοι σε γηροκομείο, δεν θυμάμαι σε ποια χώρα – μάλλον στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τον “εμβολιασμό”.

      Reply
      1. stcigar January 2, 2024 at 11:08 am

        Μπορεί και να έχεις δίκιο για το θέμα της ηλικίας. Ασχέτως με το τι παραδέχονται πάντως ανοιχτά, στην πράξη ευτυχώς οι περισσότεροι δεν ξαναέκαναν το “εμβόλιο”, πράγμα που όντως μας γλίτωσε προς το παρόν από τα χειρότερα. Το ρητό λέει “όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια”. Και τα ποδάρια τελικά σε οδηγούν στο σωστό από μόνα τους.

        Reply
        1. Oannes January 2, 2024 at 11:16 am

          Το πιο τρομακτικό για μένα, και το οποίο κρατείται τεχνηέντως εκτός επικαιρότητας, είναι οι υπερ-αρμοδιότητες που εντός του έτους θα παραχωρήσουν οι κυβερνήσεις στον WHO, μετατρέποντας τον κύριο Tedros σε παγκόσμιο δικτάτορα. Με λόγο μη επιδεκτικό αντιρρήσεων περί το “πότε έχουμε πανδημία”, και το “πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή”, meaning = υποχρεωτικά λοκντάουν, μάσκες, εμβόλια et al.
          Έχω επανειλημμένα αναφερθεί σ’ αυτό, τελευταία φορά νομίζω εδώ
          https://oannes.gr/who-%ce%b5%cf%81%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83/

          Reply
          1. Oannes January 2, 2024 at 11:27 am

            …Ως προς την πίστη στην “επιστήμη” είναι φυσικό να είναι πιο έντονη στις νεαρές ηλικίες, μια και η “τεχνολογική πρόοοδος” προωθείται με όρους διαρκούς επανάστασης – αιώνιας νεότητας, με τους αμφισβητίες εξ ορισμού εξόριστους στις ομίχλες του μεσαίωνα.
            Η συγκεκριμένη κάστα, των προπαγανδιστών που σχεδίασαν και εξέλιξαν όλο αυτό το κόλπο, κι εκείνοι που το διαχειρίζονται, είναι οι αληθινοί ένοχοι “εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας”.

            Reply
          2. stcigar January 2, 2024 at 11:32 am

            Δεν ξέρω αν θα συμβεί τελικά κάτι παρόμοιο. Στο θέμα της Γάζας εξάλλου οι Αμερικανοί έγραψαν ΠΟΥ, ΟΗΕ κλπ σταρχίδια τους με συνοπτικές διαδικασίες. Για μένα οι συνέπειες του ισραηλινού “πολέμου” στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα το 2024+ με διαφορά. Ήδη ο Xi άρχισε πάλι τις μπηχτές για την Taiwan. Κι άμα ψελλίσουν τίποτα οι Αμερικανοί, θα μπορεί δικαίως τώρα να τους απαντήσει “καλά μαζέψτε πρώτα τους φίλους σας και τα ξαναλέμε”. Πόσο μάλλον που η Κίνα – και η Ευρώπη εννοείται, αλλά ποιος ενδιαφέρεται – είναι η πρώτη που ζημιώνεται από τις επιθέσεις των ανταρτών στην Ερυθρά.

            Reply
            1. Oannes January 2, 2024 at 12:31 pm

              Περί σπουδαιότητας του ισραηλινού “πολέμου” δεν το συζητάμε. Αλλά και αυτό με τον WHO είναι δρομολογημένο. Υπάρχει μια διορία μέχρι τον Μάιο or something για τις κυβερνήσεις να προβάλλουν τις ενστάσεις τους. Στη συνέχεια, αν δεν υπάρξουν τέτοιες [όπως και δεν υπήρξαν μέχρι πρόσφατα, πέρα από κάποιες “εξωτικές” χώρες] το πράγμα ψηφίζεται – υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εννοείται.
              Θεωρητικά δεν θα’πρεπε να ανησυχούμε ακόμα, γιατί το πιθανότερο είναι να εφαρμοστεί σε 5 χρόνια or something με μια νέα υπερ-πανδημία. Μπορεί όμως να επιβληθεί και φέτος με έξαρση της υπάρχουσας. Μην ξεχνάμε τις επερχόμενες εκλογές, η [δεδομένη] νίκη του Trump στις οποίες πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο, ακόμα και αν αυτός είναι η ακύρωσή τους [άρθρα του είδους “πώς θα προστατέψουμε τη δημοκρατία από τον Trump – επίδοξο δικτάτορα, έχουν εμφανιστεί ήδη στα liberal media].
              Εννοείται ότι οι “εντολές” του WHO θα προέρχονται από τα ίδια κέντρα – εντολείς της “Biden administration”.

              Reply
              1. stcigar January 2, 2024 at 12:49 pm

                Δεν επιμένω στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί σίγουρα είσαι πολύ πιο ενημερωμένος από μένα. Επιπλέον το 2024 είναι δίσεκτο έτος. Όχι δηλαδή πως είμαι προληπτικός.. αλλά έχει φοβηθεί και το μάτι μου.

                Reply
                1. Oannes January 2, 2024 at 1:45 pm

                  Εμένα να δεις, που είμαι και ψιλοπροληπτικός άμα λάχει.😳😨😓😰😱

                  Reply

Leave a Reply