ΔΙΠΛΗ ΤΥΦΛΗ ΜΕΛΕΤΗ

Αφού πρώτα επισημάνω ότι …βασική δουλειά των Ελλήνων στυλοβατών της ιατρικής επιστήμης δείχνει να είναι η αναδημοσίευση μελετών από ξένα ιατρικά περιοδικά [κατά κανόνα “τα πιο έγκριτα”…] κι αυτό όταν δεν υπογράφουν οι ίδιοι …κατά παραγγελίαν μελέτες, όπως εκείνη των Τσιόδρα, Μαγιορκίνη κ.ά, που αποτέλεσε υποστηρικτικό υλικό για μια από τις κορυφαίες απάτες στην ιστορία * περνάω σε απόσπασμα ρεπορτάζ του in.gr. Για να επισημάνω, όχι αυτό που ο ρεπόρτερ έχει επιλέξει ως “ουσία της υποθέσεως”, αλλά κάτι άλλο…

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της μελέτης των Anil Gupta και συνεργατών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα (27/10) στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό The New England Journal of Medicine «Early Treatment for Covid-19 with SARS-CoV-2 Neutralizing Antibody Sotrovimab».
Πρόκειται για μια πολυκεντρική, διπλά τυφλή μελέτη φάσης 3 στην οποία συμμετείχαν ασθενείς με συμπτωματική νόσο COVID-19 που δεν έχρηζαν νοσηλείας αλλά με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και είχαν συμπτώματα για λιγότερο από 5 ημέρες. Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν σε αναλογία 1 προς 1 να λάβουν μια έγχυση
σοτροβιμάμπης 500mg ή εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για 29 ημέρες από την ένταξη στη μελέτη και αξιολογήθηκαν οι νοσηλείες και οι θάνατοι για οποιαδήποτε αιτία.
Στοιχεία από την έρευνα
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 583 ασθενείς, εκ των οποίων οι 291 έλαβαν σοτροβιμάμπη και οι 292 έλαβαν εικονικό φάρμακο. 3 ασθενείς με COVID-19 (1%) από την ομάδα που έλαβε σοτροβιμάμπη σε αντίθεση με 21 ασθενείς με COVID-19 (7%) από την ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο χρειάστηκε να νοσηλευτούν ή πέθαναν (σχετική μείωση κινδύνου κατά 85% με τη σοτροβιμάμπη). Μεταξύ των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο, 5 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και 1 κατέληξε μέχρι την 29η ημέρα από την ένταξη στη μελέτη.


Παρατήρησε κανείς κάτι
στραβό σε όλα αυτά;
Το είχε θυμίσει ο
stcigar σε ένα σχόλιό του προ μηνών, μου δίνεται η ευκαιρία να το ξαναθυμίσω: ο 1 [ένας] τον αριθμό άνθρωπος [προφανώς σε άλλες περιπτώσεις (πολύ) περισσότεροι] που κατέληξε, είχε λάβει εικονικό φάρμακο.
Το οποίο δεν σημαίνει απλώς ότι αφέθηκε στην τύχη του, όπως και οι υπόλοιποι placebo patients για τη δόξα της επιστήμης. Σημαίνει και ότι κάποιοι παρατηρούσαν την πορεία του μέχρι τέλους, κρατώντας σημειώσεις, μη κάνοντας τίποτα γι’ αυτόν ακόμα και τη στιγμή που, δεν μπορεί, θα είχαν καταλάβει ότι
“θα καταλήξει” αν δεν κάνουν κάτι.

* …την με επιμέλεια του κυρίου Daszac, “συνέταιρου” του κυρίου Fauci, μελέτη δημοσιευμένη στο Lancet περί de facto …φυσικής προέλευσης του κορωνοϊού.

4
(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply