ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΟΣΙΑΣ : ΤΙ ΕΛΕΓΕ, 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Τυχαία έπεσα πάνω σ’ αυτή τη μελέτη επιστημόνων του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον “πρύτανη Δημόπουλο” [έτσι είχα δει να τον αποκαλεί με δέος ένας κρετίνος στο Twitter και …μου έμεινε] δημοσιευμένη στις 8 Οκτωβρίου. Με άλλα λόγια, όχι ακριβώς παλιά. Για την ακρίβεια κυκλοφόρησε μόλις πριν απ’ την έναρξη της ιλιγγιώδους διαδικασίας συρρίκνωσης του χρόνου ανοσίας, από τους 12 μήνες στους 10, από τους 10 στου 8, απ’ τους 8 στους 6 και από εκεί στους 4 που υπέδειξαν οι “νεότερες μελέτες” του κυρίου Βασιλακόπουλου.
Αυτό που θέλω να πω είναι : η συγκεκριμένη μελέτη εξακολουθεί να ισχύει; πάρθηκε πίσω ως αφερέγγυα ; αν ισχύει το δεύτερο, με πόση προθυμία
την έκανε γαργάρα ο “πρύτανης Δημόπουλος”; εν ονόματι ποίων μελετών, πόθεν προερχομένων;
Ακολουθεί …η μελέτη. Κρατάω το τμήμα που αφορά στους
“υγιείς συμπατριώτες μας”. Επισημαίνω την περίεργη αποτροπή ως προς τη διενέργεια τεστ αντισωμάτων, και φυσικά τη διάρκεια των αντισωμάτων σύμφωνα με τα …προγνωστικά μοντέλα.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αφορούν άνω των 3.500 υγιών και ασθενών που μετέχουν στη μελέτη και έχουν δημοσιευτεί με τη μορφή άνω των 20 άρθρων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.
Οι κύριοι συντελεστές της μελέτης, καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Τέρπος, Ιωάννης Τρουγκάκος και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα:
Στους υγιείς συμπατριώτες μας οι τιμές των εξουδετερωτικών αντισωμάτων (NΑbs) παρουσίασαν σημαντική αύξηση την D22 και έφτασαν τη μέγιστη τιμή τους μετά τη δεύτερη δόση (D36), παρουσιάζοντας ένα ρυθμό αύξησης 3% την ημέρα και φθάνοντας μια διάμεση τιμή 97,2% εξουδετέρωσης του ιού την ημέρα 36, δηλαδή δυο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Οι τιμές των NAbs παρέμειναν υψηλές την D50 (διάμεση τιμή εξουδετέρωσης ≥95%) όπως και 3 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου (διάμεση τιμή εξουδετέρωσης 92,7%). Όσον αφορά τα αποτελέσματα του 6μήνου μετά τον πλήρη εμβολιασμό η διάμεση τιμή εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν 81%. Στους 3 μήνες δεν υπήρχε κανείς με τιμές εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από το όριο θετικότητος του 30%, ενώ 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό μόνο το 2,59% (8 άτομα) είχε τιμές αντισωμάτων κάτω από 30% και 12% είχε τιμές κάτω του 50%.
Σε όλες τις χρονικές στιγμές των μετρήσεων, η μείωση του τίτλου των αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερη τάξης μεγέθους στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών σε σχέση με τα άτομα 51-70 ετών και αυτών ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με τα άτομα ηλικίας 20-50 ετών.
Με βάση τα παραπάνω οι υγιείς συμπολίτες μας δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις αντισωμάτων, καθώς η πιθανότητα να μην έχουν αναπτύξει υψηλούς τίτλους είναι σχεδόν μηδενική.  
Με βάση προγνωστικά μοντέλα, τα αντισώματα από τον εμβολιασμό θα κρατήσουν για τουλάχιστον ένα έτος. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι εμβολιασθέντες αναπτύσσουν τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων πολύ υψηλότερους ακόμη και από όσους νόσησαν από COVID-19 και χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ ο ρυθμός πτώσης τους είναι μικρός.   
Όσοι νόσησαν από COVID-19 και εμβολιάσθηκαν ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του κορονοϊού πολύ γρήγορα (εντός μιας εβδομάδας από τον εμβολιασμό) και συνεπώς μια δόση του εμβολίου είναι αρκετή για όσους εκτέθηκαν στον ιό πριν τον εμβολιασμό. 



4
(Visited 88 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar December 3, 2021 at 8:39 am

    Εντωμεταξύ το αρχικό σχέδιο ήταν λέει ότι το κάνεις μια φορά και καθαρίζεις για πάντα. Μιλάμε αν υπάρχει πραγματικά μια επιστήμη που έχει κάνει κολοσσιαία βήματα τα δύο τελευταία χρόνια, αυτή σίγουρα είναι η επιστήμη του μάρκετινγκ.

    Reply
    1. Oannes December 3, 2021 at 9:20 am

      Αυτό έλεγε και ο “καημένος ο Τραμπ”, που τελικά πιάστηκε μεγάλο κορόιδο – πριν κάνει την κωλοτούμπα.

      Reply
  2. stcigar December 3, 2021 at 8:59 am

    Θα είδες φυσικά και τις “προτάσεις” του μαλακούλη (σίγουρα δηλαδή δεν είναι μπάσταρδος;) για επέκταση της υποχρεωτικότητας, τετράμηνο εμβολιασμό και δε συμμαζεύεται, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει με υπερηφάνεια πρωτοποριακές. Μπροστά σε τέτοιο απόλυτο, αυτάρεσκο και αδίστακτο παραλογισμό πραγματικά δε βλέπω τι δύναμη θα μπορούσαν ποτέ να έχουν τα λογικά επιχειρήματα.

    Reply
    1. Oannes December 3, 2021 at 9:34 am

      Καμία απλύτως, πέρα από το πεδίο της …αντιπαράθεσης με επιχειρήματα.
      Οι τύποι έκαναν ολική αντικατάσταση της πραγματικότητας με λέξεις, και ο μόνος τρόπος που μας άφησαν για να αντιδράσουμε είναι, ξανά, οι λέξεις. Το ότι κάποιοι είχαμε αντιληφθεί εξ αρχής τί παιζόταν με το “διαδίκτυο” και που μαθηματικά οδηγούσε, δεν αλλάζει τίποτα.
      Αρχίζουν να μεγαλώνουν οι ανησυχίες μου περί ανεπάρκειας ως λύσης, ακόμα και της αναζήτησης μιας στοιχειώδους αυτάρκειας [μια καλύβα σ’ ένα χωραφάκι με τα δικά σου ζαρζαβατικά]. Η πέραν του αναμενομένου κτηνωδία των όντων, όπως διαφαίνεται, θα τα κάνει ίσως να αποκλείσουν ακόμα και αυτό.

      Reply
      1. stcigar December 3, 2021 at 11:11 am

        Τι να πω, μακάρι τελικά να σου κάτσει το πράγμα. Έτσι πως το βλέπω πάντως εγώ, αν δεν επέμβει ανωτέρα δύναμις, έστω και σε πνευματικό επίπεδο..
        https://youtu.be/1JkAPXtt1j0

        Reply
  3. Anonymous December 3, 2021 at 9:22 am

    Ενα “ωραιο” που ακουσα ηταν “οι κυβερνησεις ειναι στην σχιζοφρενικη θεση να προσπαθουν να πεισουν αυτους που πηραν δυο δοσεις που οι ιδιες λενε οτι δεν δουλευουν ( το πολυ 3 μηνες ) να παρουν και μια τριτη κι απ την αλλη να πεισουν αυτους που δεν εχουν παρει ακομα καμμια δοση να παρουν την πρωτη απο κατι που δεν δουλευει ! ” .. Καπως ετσι το ειπε .. Τελικα η μειωση των χρονικων οριων προστασιας των εμβολιων (οπως οι ιδιοι μας λενε ) αντι να οδηγησει στην καταργηση τους , οδηγει στην αυξηση χορηγησης .. Παρανο’ι’κο λιιγακι .. Και να σου πω την αληθεια , μακαρι η μελετη του ΕΚΠΑ να ισχυει κι οι ανθρωποι να μην χρειαζοταν καθε τρεις και λιγο να πηγαινουν για μπολιασμα σαν τα γελαδια στο ραντσο ..

    Reply
    1. Oannes December 3, 2021 at 9:50 am

      Η μελέτη του ΕΚΠΑ είναι φανερό ότι έχει γίνει γαργάρα. Εν ονόματι άλλων, προφανώς, “προκεκριμένων” από πιο υψηλά κλιμάκια με διαδικασία κατεπείγοντος.
      Το “πρόμπλεμ” άλλωστε είναι ότι δεν έχει καμία σημασία τι ισχύει και τι όχι. Οι τύποι επινοούν, κατασκευάζουν και προμοτάρουν τις “πραγματικότητες” που συμφέρουν τους ίδιους. Το αν κάποια από αυτές τύχει να ειναι αληθινή δεν αλλάζει τίποτα : την επόμενη μέρα μπορεί κάλλιστα να αποφασιστεί η απόσυρσή της.
      Ο υπνωτισμός του “πολίτη” με το διπολικό μάντρα “κίνδυνος – σωτήρας ειδικός” είναι τέτοιος που ξεχνάει εν ριπή οφθαλμού όσα ήξερε με το που ακούει τα ακριβώς αντίθετα. Το έχω βιώσει με δικούς μου ανθρώπους, τους οποίους θεωρούσα ευφυέστατους.

      Reply
  4. dnk December 3, 2021 at 10:16 am

    Η mRNA “τεχνολογία”,όταν οι προθέσεις των επιστημόνων που την “δουλεύουν” είναι “καλές κ’ αγαθές” ώς απευθυνόμενοι σε “αρρώστους” με διαβαθμισμένης σοβαρότητας αυτοάνοσα ή νεοπλασίες(“συγγενεύουν”),είναι σεβαστή ως μιά “ύστατη” προσπάθεια ανακούφισης ή και “εξαφάνισης” των “συμπτωμάτων” με αβέβαιη(εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό) την “σταθερότητα” του,όποιου,αποτελέσματος στην διάρκεια του χρόνου.Ελιξήριο “αθανασίας” ή οι κληροδότες των γονιδίων μας,γονείς μας😺,δεν είναι.Κάπως σαν να παρεμβαίνουμε στη ρίζα μιας λεμονιάς,πχ,για να την προστατέψουμε από την κορυφοξήρα και όλοι ξέρουμε πόσο “ευαίσθητη” είναι μια λεμονιά,πόσο μάλλον το ανθρώπινο σώμα😺…

    Reply

Leave a Reply