ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Μεσούντος του θέρους, και με τους «φίλους και γείτονες» να εντείνουν τις πιέσεις [μέσω …και των «μεταναστευτικών» ροών] ο Κυριάκος Μητσοτάκης * ανακαλύπτει τη βόμβα του δημογραφικού, σε συσκευασία – πακέτο με τη λύση γι’ αυτό. Δεν είναι άλλη απ’ την παλιά, καλή …δοκιμασμένη συνταγή : «συνειδητή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία». Ανθρώπων «που ασπάζονται τις αξίες της ** και μπορούν να κάνουν οικογένεια εδώ και να τη συντηρήσουν».
Αυτά όσον αφορά την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των
εργατικών χεριών. Το πώς τώρα η «ένταξη» και η «ευεργετική» επίδρασή της στο εργατικό δυναμικό της χώρας, θα συνδυαστεί με την αντιστροφή του brain drain, για την οποία ως προτεραιότητα μίλησε επίσης ο κύριος Μητσοτάκης, και η οποία θα επιτευχθεί με «ισχυρά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα», είναι ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζήτημα.
Γιατί τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη μεθοδική καταστροφή της «πάγια αντιδραστικής» μεσαίας τάξης, περιγράφουν ένα σενάριο χαρακτηριστικό της σοβιετικής εποχής, της οποίας
εφιαλτική παρωδία θα αποτελέσει το δικό μας μέλλον. Τη διάκριση δηλ. της κοινωνίας, grosso modo, σε δυο τάξεις: διευθυντές και διευθυνόμενους.

*
Η νέα βαρυσήμαντη ομιλία του πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο «Δημογραφικό, η μεγάλη πρόκληση» που διοργανώθηκε [από ποιους;] στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

** Μπαίνει κανείς σε μια ρητορική αναρώτηση : ποιες άραγε είναι αυτές οι αξίες; και άρα, με τι κριτήρια διερευνάται το αν ο «μετανάστης» – μπουκαδόρος τις ασπάζεται;

3
(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Reply