ΓΩΓΟΣ : ΜΑΣΚΕΣ, ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΓΡΙΠΗΣ

Αναπαράγω το ρεπορτάζ του pronews :

«Δεν έγινε η ανοσοποίηση του πληθυσμού όπως παλιά με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό της γρίπης»
Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης αυτή την εποχή στη χώρα μας, είπε πως για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η επί δύο ετών χρήση της χειρουργικής μάσκας και τα όσα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή τα lockdowns!
Αναφέρεται στην μάσκα που και σήμερα οι «ειδικοί» και η κυβέρνηση μας προτρέπουν να την φοράμε καθημερινά και επ’ αόριστον!
Αναφέρεται επίσης στα επιζήμια για την σωματική και ψυχική υγεία, lockdowns που αφειδώς επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για δύο συνεχόμενα χρόνια προκαλώντας ζημιές στην υγεία των πολιτών οι οποίες ακόμα δεν έχουν καταγραφεί και αξιολογηθεί.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «η έξαρση της γρίπης με πενταπλάσια κρούσματα απ’ ότι συνήθως αυτή την εποχή, εν πολλοίς οφείλεται και στο γεγονός ότι για δύο χρόνια με τη χρήση της μάσκας και όλα τα μέτρα που υπήρχαν δεν έγινε η ανοσοποίηση του πληθυσμού που υπήρξε στο παρελθόν».
Αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό της γρίπης.
«Παράλληλα, δεν είχαμε την έξαρση του φαινομένου όπως σήμερα καθώς ξεκίνησε νωρίτερα από το νότιο ημισφαίριο και τώρα το φαινόμενο δημιουργεί ιολογική φόρτιση και χτυπά το καμπανάκι για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο κύμα γρίπης και ίσως μεγαλύτερο.
Επομένως, χρειάζεται παρατήρηση, παρακολούθηση και προσοχή ούτως ώστε να το αντιμετωπίσουμε αν χρειαστεί και νωρίτερα χρήση των εμβολίων, τα οποία έρχονται και θα είναι επικαιροποιημένα.
Η συνύπαρξη των δύο ιών στοχεύει κατευθείαν στο αναπνευστικό, σημείωσε ο κ Γώγος. Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε συνανθρώπους μας αλλά και φορτία στα νοσοκομεία.
Η χρήση τον self-test για τον Covid-19 είναι καθοριστικής σημασίας για να ξεχωρίσουμε αν πάσχουμε από γρίπη ή κορονοϊό και να αντιμετωπίσουμε προσανατολισμένα το νόσημα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλή είναι η απομόνωση, διότι και η γρίπη είναι μεταδιδόμενη με περίπου τον ίδιο τρόπο όπως και η Covid.
Tα συμπτώματα είναι πολύ παρόμοια γιατί και τα δύο νοσήματα προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό και η γρίπη προκαλεί και αυτή πνευμονίες ιδίως σε πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα. Οι τελευταίοι έτσι και αλλιώς είναι πιο ευάλωτοι και χρειάζεται προσοχή.
Σε περίπτωση νόσησης συνιστάται απομόνωση και χρήση της μάσκας. Υπάρχει, βεβαίως, διάγνωση και για την γρίπη αλλά γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον».


Αν βγαίνει ένα ασφαλές συμπέρασμα από τα παραπάνω, είναι το γνώριμο : ο κορωνοϊός
δεν διαφέρει ουσιαστικά από μια γρίπη. Αυτό είναι κάτι που πρώτη φορά γίνεται παραδεκτό από “ειδικό” σε μέσο του mainstream. Όχι βέβαια για να μειώσει τον φόβο για τον κορωνοϊό, αλλά για να επανασυστήσει τη γρίπη σαν κάτι πολύ τρομακτικό όσο εκείνος.
Γι’ αυτήν άλλωστε είναι τα εμβόλια για τα οποία μιλάει κάποια στιγμή, τα οποία “έρχονται και είναι επικαιροποιημένα”
Κατά τ’ άλλα, τα λεγόμενα του κυρίου Γώγου είναι ελαφρώς
παραληρηματικά, ιδίως αν τα συνδυάσει κανείς με την πολιτεία του των 2.5 τελευταίων χρόνων. Εκτός αν [εννοεί ότι] η κυβέρνηση επέβαλλε λοκτνάουν, μάσκες κλπ. ερήμην της επιτροπής εμπειρογνωμώνων στην οποία συμμετείχε.

5
(Visited 167 times, 1 visits today)

17 Comments

  1. stcigar September 7, 2022 at 5:57 pm

    Έτσι όπως το πάνε αυτοί, θα μας αφήσουν στο τέλος χωρίς δουλειά εμάς τους ψεκασμένους..

    Reply
    1. Oannes September 7, 2022 at 6:18 pm

      Την άλλη άκου με την καμπύλη. Την άκουγα και δεν την πίστευα!

      Reply
      1. stcigar September 7, 2022 at 6:29 pm

        Αυτό είναι πταισματάκι μπροστά σε κείνα που έλεγε προ τετραμήνου και μας έφεραν εδώ που είμαστε τώρα. Μόνο που τότε δε γελούσε κανένας..

        Reply
        1. Oannes September 7, 2022 at 6:42 pm

          Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φάση έχει περισσότερα εργαστηριακά στοιχεία από την προηγούμενη. Γιατι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην υπάρξουν αντιδράσεις και το ξέρουν. Οπότε το πείραμα αφορά στην αντοχή μας αφενός, και αφετέρου, στο πόσο “χαμηλά” μπορούν να κρατήσουν στα μίντια μαζικές κινητοποιήσεις – ήδη το κάνουν σε Ολλανδία, Δανία, Γαλλία κλπ.

          Reply
          1. stcigar September 7, 2022 at 6:57 pm

            Να πω την αλήθεια εγώ ποτέ δεν το θεώρησα πείραμα ούτε αυτό ούτε το προηγούμενο. Πείραμα είναι κάτι που σου επιτρέπει να βγάλεις χωρίς ιδιαίτερες απώλειες τα συμπεράσματά σου και να επιστρέψεις μετά στην καθημερινότητά σου σα να μην έγινε τίποτα. Εδώ μιλάμε για singularity κοσμοϊστορικών διαστάσεων με συνέπειες χωρίς προηγούμενο ακόμα και γιαυτούς που το ενορχήστρωσαν. Η αποψή μου ήταν εξαρχής ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με το the real thing και συνεχίζει να είναι περισσότερο από ποτέ.

            Reply
            1. Oannes September 8, 2022 at 9:18 am

              Εννοείται οτι δεν εννοώ πείραμα σαν κι αυτά που διεξάγονται στην ασφάλεια του εργαστηρίου. Από τη στιγμή που μιλάμε για ψυχολογικου τύπου επιχειρήσεις [έστω και σε τέτοια μαζική κλίμακα τη δυνατότητα για την οποία προμηθεύει φυσικά το διαδίκτυο] η “πειραματική” παράμετρος δεν μπορεί να απουσιάζει, υπό την έννοια οτι πέρα από βάσιμες υποθέσεις / προσδοκίες ουδείς γνωρίζει εκ των προτέρων τις αντιδράσεις του κοινού. Εξ ού και στην πορεία γίνονται ένα σωρό χαοτικά, στιγμιαία ή μόνιμα adjustments.
              Εννοείται ότι επί της ουσίας το πράγμα έχει να κάνει με την πυροδότηση μιας ανεπανάληπτης διαδικασίας [το singularity είναι όντως η κατάλληλη λέξη] χωρίς επιστροφή και με άγνωστες συνέπειες και για αυτούς που την πυροδότησαν.
              Το όλο πράγμα δεν παύει να θυμίζει καθητευόμενους μάγους, πείραμα μαλακισμένων ηλιθίων, με “δύναμη” στα χέρια τους.
              Λέγοντας ότι το συγκεκριμένο, με τον συνδυασμό Ζελένσκι – κλιματικής αλλαγής, είναι πιο “πειραματικό”, εννοώ ότι δεν μου φαίνεται καθόλου πειστικό, ακόμα και για τον μέσο πολίτη. Ο οποίος αναμένεται να γράψει στα αναπληρωματικά του αρχίδια την Ουκρανία και τον Πλανήτη, όταν δεν θα έχει να ταϊσει τα παιδιά του.

              Reply
              1. stcigar September 8, 2022 at 10:21 am

                Δεν διαφωνώ σε τίποτα εκτός από το τελευταίο. Γιατί ο κόσμος έκανε και κάνει αυτό ακριβώς που θα του πουν. Οπως “η πανδημία τελείωσε” όταν του είπαν ότι τελείωσε, με τον ίδιο τρόπο άρχισε να δυσανασχετεί με τις κυρώσεις μόνο κατόπιν αντίστροφης εντατικής προπαγάνδας των ΜΜΕ για το “χειμώνα που έρχεται” κλπ. Η ελίτ είναι που αισθάνεται ότι απειλείται και όχι ο κόσμος που δεν ξέρει τι του γίνεται. Ας του πουν για κανά μήνα ότι για την όλη μαλακία φταίνε οι ανεμβολίαστοι και να δεις για πότε θα βγει στο δρόμο να τους κυνηγάει με τη βελόνα. Σάμπως τα ίδια δεν είχαν γίνει στη Γερμανία με τους Εβραίους? Και κει κατόπιν σχεδίου έγιναν όλα, με μοναδικό αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή. Γιατί και τότε το σχέδιο δεν τα υπολόγισε καλά με τη Ρωσία..

                Reply
                1. Oannes September 8, 2022 at 10:29 am

                  Τι να πω, όπως έχεις πει κι εσύ, τα όρια μεταξύ “καθαρής λογικής”, ανησυχίας, και wishful thinking γίνονται ασαφή υπό συνθήκες σαν κι αυτές εδώ. Η απίστευτη παράμετρος “μάσκες και εμβόλια στα παιδάκια”, τώρα συνειδητοποιώ ότι ενισχύει την άποψή σου. Που ελπίζω παρόλα αυτά να βγει λάθος… Άλλο είναι να φοράς την κωλομάσκα στο παιδάκι γιατί το είπε η Παγώνη, ή να του κάνεις ένα εμβόλιο που από κτηνώδη άγνοια θεωρείς ασφαλές, και άλλο αυτό εδώ που πιθανώς [για τίποτα πλέον δεν είμαι σίγουρος] ετοιμάζουν.

                  Reply
                  1. stcigar September 8, 2022 at 10:46 am

                    Η φάση εντωμεταξύ με τα παιδάκια θυμίζει φοβερά την ιστορία με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ. God says to Abraham kill me a son – που λέει κι ο προφήτης – κι εκείνος χωρίς πολλά πολλά ετοιμάζεται να τον θυσιάσει. Και νάσου ξαφνικά που εμφανίζεται την τελευταία στιγμή ο Θεός και του λέει, εντάξει, απέδειξες την πίστη σου, άστο να ζήσει. So much for the “τέλος της πανδημίας”.😉

                    Reply
                    1. Oannes September 8, 2022 at 11:30 am

                      Έχοντας διαβάσει το σχετικό με το θέμα [Φόβος και Τρόμος] του Κίργκεγκορ από εφηβικής ηλικίας, φιλοδοξούσα εν τη αλαζονεία μου να γράψω κάποια στιγμή την “πληρωμένη απάντηση”. Τέλος πάντων, η παρομοίωσή σου είναι πολύ καίρια, εκτός των άλλων γιατί θέτει το ζήτημα της από εκκλησιαστικής καθέδρας απεύθυνσης της “Επιστήμης” to us, mere mortals.

          2. stcigar September 7, 2022 at 7:08 pm

            Το μόνο στοιχείο πειράματος που μπορώ να διακρίνω είναι ο προσδιορισμός της αναλογίας μεταξύ πρώτου χτυπήματος και χρόνου αντίδρασης. Το συμπέρασμα που προκύπτει φυσικά είναι ότι το χτύπημα μπορεί να γίνει όσο συντριπτικό χρειάζεται ώστε η αντίδραση να είναι πάντοτε καθυστερημένη.

            Reply
  2. stcigar September 8, 2022 at 12:03 pm

    Κι εμένα το Φόβος και Τρόμος είναι το αγαπημένο μου βιβλίο του Κίρκεγκορ. Θα έχουν περάσει τριάντα χρόνια που το πρωτοδιάβασα φοιτητής και ακόμα θυμάμαι απέξω μεγάλα κομμάτια. Με θλίψη εντωμεταξύ βλέπω να σαπίζουν στη βιβλιοθήκη κανά δυο βιβλία του Κ που είχα πάρει κάποτε από το amazon και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στα ελληνικά. Και να ήταν μόνο αυτά.. Μου έρχεται να τρελαθώ άμα σκέφτομαι τα βιβλία που με περιμένουν υπομονετικά να τα διαβάσω την ώρα που εγώ κάθομαι και χάνω το χρόνο μου με τις μαλακίες του ενός και του άλλου.

    Reply
    1. Oannes September 8, 2022 at 1:35 pm

      Έχω ακριβώς την ίδια αίσθηση ματαιοπονίας – σπατάλης χρόνου από πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα, για τα οποία είπα να ανοίξω το μπλογκ in the first place. Μεταξύ άλλων σκόπευα να καθιερώσω ένα είδος “challenge” του τϋπου “ένα κομμάτι την εβδομάδα” με νέα και παλαιότερα tracks που θα ηχογραφούσα επιτόπου. Και ακόμα σκέφτομαι να το κάνω. Τούτων δοθέντων, η τελευταία φορά που μου ήρθε να ηχογραφήσω καινούργιο stuff, ήταν …Δεκέμβριο του (covid) ’19.

      Reply
      1. stcigar September 8, 2022 at 1:56 pm

        Δεν θα ήταν κακή ιδέα να το κάνεις τελικά έτσι και βρεις το κουράγιο. Θα έχεις ίσως ακούσει για κείνον τον Beeple (Mike Winkelmann) που για 5000 μέρες φιλοτεχνούσε καθημερινά ένα ψηφιακό πίνακα στο ίντερνετ βρέξει χιονίσει, μέχρι που τους πούλησε μια ωραία πρωΐα όλους μαζί για.. 70 εκατομμύρια. Ιδεολογικά μάλιστα είναι αρκετά κοντινός μας, ενώ έχει και τα ίδια γενέθλια με μένα. Όχι δηλαδή ότι σώνει και καλά είναι το ίδιο τυχεροί όσοι γεννήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα..😢😉

        Reply
        1. Oannes September 8, 2022 at 2:32 pm

          Ότι θα βρω κάποια στιγμή το κουράγιο, Θεού θέλοντος, είμαι σχεδόν σίγουρος, αρκεί να ξε-ασχημήνει λίγο η ζωή μας. Ο λόγος που δεν κάθομαι να ηχογραφήσω τα κομμάτια που γράφονται επί καθημερινής βάσεως, είναι ότι τα αισθάνομαι περισσότερο σαν πρώτη γραμμή άμυνας παρά σαν οτιδήποτε άλλο. Ασε που έμαθα απο έγκυρη [θιβετιανής προελεύσεως] πηγή ότι το να μουρμουράς μέσα απ’ τα δόντια σου αποτελεί άμυνα απέναντι σε ιούς κλπ. : ίσως η τάση που έχω από παιδάκι να μουρμουράω σαν ηλίθιος (αυτή ειναι για μένα η συνθετική διαδικασία) να με έχει προστατέψει από μολύνσεις, εκτός από τις βιταμίνες.😊
          Εν πάση περιπτώσει, από πλευράς υλικού [αν δεν υπήρχε το τεχνικό πρόβλημα της ηχογράφησης] θα μπορούσα να το καθιερώσω άνετα και επί καθημερινής βάσεως, σαν το ζωγράφο. Quantity would be no problem.

          Reply
          1. stcigar September 8, 2022 at 4:11 pm

            Quality too, I’m sure!👌👍

            Reply
            1. Oannes September 8, 2022 at 6:46 pm

              Ντάξει, μιλάμε για πχιότητα αδιάπτωτη…

              Reply

Leave a Reply