ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ : Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Αν δεν υπήρχε η ακύρωση της περιοδείας Λαζόπουλου λόγω κατάρρευσης μετά το εμβόλιο, και η “αναστάτωση” που έφερε, και αν το επέτρεπε το …μέγεθος του ανδρός, η περίπτωση θα είχε σπρωχτεί κάτω απ’ το χαλί όπως τόσες άλλες, με το ενδιαφέρον των media για νιοστή μέρα εστιασμένο στο πώς ύψωσε το αριστερό του φρύδι ο Μπάμπης, πόσο ψυχρός και αδίστακτος είναι, και [άκουγα σήμερα ένα ον με το όνομα Άρια …something, “δημοσιογράφο” να το λέει : ] πόσο αφύσικο ήταν το ενδιαφέρον του για την 15χρονη. “Γιατί αυτό, φυσικά, δεν ήταν έρωτας …ήταν κάτι άλλο”.
Σε μοναχική φωνή της λογικής εξελίσσεται ο
…Θάνος Ασκητής : “προφανώς η κοπέλα τον ερωτεύθηκε στα 15 της και, 5 χρόνια αργότερα, τον είχε απομυθοποιήσει, με τη βοήθεια μιας δυσανεξίας που πολλές νεαρές ιδίως γυναίκες παρουσιάζουν μετά την εγκυμοσύνη. Ο ίδιος διαισθανόμενος ότι την χάνει, σχεδίασε υπό καθεστώς βρασμού ψυχής τη δολοφονία της”.
Ήταν η πρώτη φορά, υποθέτω, που το κοινό ήρθε σε επαφή διά στόματος “αρμοδίου” με την [ασύλληπτη] άποψη ότι μπορεί κάποιος να βρίσκεται σε βρασμό ψυχής,
διατηρώντας το εποπτικό μέρος του εγκεφάλου που απαιτείται για την κατάστρωση ενός σχεδίου…
Παρατηρώντας άλλωστε τη μικρή, κοάζουσα ορδή των φεμινιστριών να υποδέχεται τον κατηγορούμενο στον Κορυδαλλό [“όχι στη γυναικοκτονία” κλπ.] συνειδητοποιούσα ξανά το λόγο που η κουλτούρα της κλειδαρότρυπας είναι συνώνυμη των social media : δεν είναι μόνο η διαδικασία περάσματος στον ανώνυμο πολίτη της νοοτροπίας του
…σταρ = κάποιου που οι λεπτομέρειες της καθημερινότητάς του αφορούν τον Πλανήτη. Είναι και ο τρόπος διαχείρισής του απ’ το μέσο, η μετατροπή του σε ιδεολογικό εργαλείο, και η βάναυση διαδικασία αξιολόγησης, μέσω αυτού, ανθρώπων και καταστάσεων.


5
(Visited 140 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar June 23, 2021 at 11:24 am

    Επειδή μέσα στις πολλές περίεργες εμπειρίες μου περιλαμβάνονται και περιπτώσεις καθόλα φυσιολογικών (λέμε τώρα) και κυρίως ευυπόληπτων ανθρώπων που προσπάθησαν εν βρασμώ ψυχής (ξαναλέμε τώρα) να σκοτώσουν χωρίς κανένα λόγο τα ίδια τους τα παιδιά και το μόνο που τους απασχολούσε στη συνέχεια ήταν πως να μην αποκαλυφθούν ως τέτοιοι που ήσαν, ας αφήσουμε καλύτερα τα περί τέρατος και τα σχετικά γιατί τους περισσότερους δεν τους παίρνει..

    Reply
    1. Oannes June 23, 2021 at 5:21 pm

      “Didja ever wake up in the mornin’
      With a zomby woof behind your eyes
      Just about as evil as you could be”
      ZAPPA [“Zomby Woof”] 😝

      Reply
  2. stcigar June 23, 2021 at 2:26 pm

    Εν ολίγοις the banality of evil κλπ. Το banality όμως δεν φέρνει λεφτά στα ΜΜΕ..

    Reply
  3. Εmmanouel June 23, 2021 at 4:51 pm

    Πως λεμε “απαγορευμενα ρεμπετικα” ? Προσεχως συλλογες και με τ απαγορευμενα britpop-αδικα . χα χα ..
    SPACE- the female of the species (is more deadly than the male )

    https://www.youtube.com/watch?v=IV122X7ycvQ

    Reply
    1. Oannes June 23, 2021 at 5:33 pm

      Μπα, τα γυναικοειδή χαίρονται μ’ αυτά και τα χειροκροτάνε. Της μόδας ειναι, δεκαετίες τώρα, το γλείψιμο στις γυναίκες ως καθόλα ανώτερες, δυνατότερες, σοφότερες. Παραδοχή ήττας μπας και κάτσει κάτι.

      Reply

Leave a Reply