ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ – ΠΛΑΣΙΕ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι το είδος ανθρώπου που αντιμετωπίζουμε, στο πλαίσιο της εμβολιαστικής πανδημίας, είναι ένα είδος πλασιέ αναβαθμισμένου με μαφιόζικες μεθόδους : κάποιου δηλ. που ως εργαλείο πειθούς χρησιμοποιεί την άμεση απειλή για τη ζωή από ένα «φονικό ιό» που «δεν κάνει διακρίσεις» και ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι …άμεσος εμβολιασμός, ακόμα, πλέον, και πεντάχρονων παιδιών *.
Της άμεσης απειλής επακολουθεί, συμπληρώνοντας την “επιχειρηματολογία”, η έμμεση, η όχι τόσο : αποκοπή από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αδυναμία διασκέδασης, μετακίνησης, ακόμα πιθανώς και αγοράς, διά ζώσης, των απαραίτητων για την επιβίωση. Ως προς το τελευταίο υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που δεν έχω ακούσει να συζητιέται : δεν είναι το ότι κάποιοι αρνούμαστε [γιατί έτσι θέλουμε] το ρινικό ιδίως rapid test. Είναι το …τι επακολουθεί σε περίπτωση που κάποιος [ιδίως μονήρης + ηλικιωμένος] βρεθεί θετικός σ’ αυτό. Μένει στο σπίτι λιμοκτονώντας για δεκαπέντε μέρες; Παραγγέλλει; Κι αν δεν διαθέτει την «δεξιότητα» [Άδωνις] που απαιτείται; Και ποιος εγγυάται την ταχύτητα της εξυπηρέτησης;
Σύντομα συνειδητοποίησα ότι η πρωτοτυπία του «ευρήματός μου» περί πλασιέ αναβαθμισμένου σε μαφιόζο ήταν απατηλή : ο γκάνγκστερ – πλασιέ είναι φαινόμενο που διέπει διαχρονικά το κοινωνικό γίγνεσθαι. Δουλειά του ήταν και είναι να …υποδεικνύει επιχειρηματικές [και άλλες] κινήσεις, σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε τομείς της οικονομικής ζωής, για να μη μιλήσουμε για …πολιτισμό [σπορ, θέαμα, μουσική…] Αυτό, με αντάλλαγμα την προσφορά προστασίας. Από ποιόν παρέχει προστασία ο γκάνκστερ; μα …απ’ τον ίδιο.
Το ότι το φαρμακοδιατροφικό σύμπλεγμα με τη συνεπικουρία του μιντιακού / πολιτικού, ακολουθεί πλέον απροκάλυπτα μαφιόζικες τακτικές, αποτελεί δείγμα θράσους που δεν μπορεί παρά να στηρίζεται σε ασφαλή θεμέλια.
Αν συνυπολογίσει κανείς τη διαδικασία lockstep με την οποία πορεύονται κυβερνήσεις και mainstream media, η δυνατότητα δυναμικής τουλάχιστον αντίδρασης είναι στο μηδέν.
Γιατί ο μόνος τρόπος να υπάρξει θα ήταν κάτι αντίστοιχο με την επίθεση που δεχόμαστε : συντονισμός σε διεθνές επίπεδο.

* Αυτό, μέσω της έλευσης στο προσκήνιο των «κρουσμάτων», ολοένα περισσότερων διά του πολλαπλασιασμού των [αφερέγγυων] τεστ. Με τους θανάτους, παρά τον εμβολιασμό, να είναι ίδιοι ακριβώς τις ίδιες περιόδους.
Το «αστείο» της υποθέσεως : το ενδιαφέρον, μετά από ένα φαύλο κύκλο εμβολιασμών στο σύνολο του πληθυσμού, θα επικεντρωθεί εν τέλει σ’ εκείνους που έπρεπε να εστιαστεί απ’ την αρχή : «ευπαθείς» και άνω των 70.

3
(Visited 135 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar November 27, 2021 at 1:20 pm

    Παρόλο πάντως που εκτιμώ και θαυμάζω αυτούς που ακόμα.”συνεχίζουν τον αγώνα”, προσωπικά έχω ήδη αναγνωρίσει την ήττα μου, αν και δεν είναι κάτι που έκανα ελαφρά τη καρδία. Ίσως κάποια στιγμή αλλάξουν τα πράγματα, όμως αυτό θα οφείλεται σε κάποιον εξωγενή παράγοντα που δεν μπορώ να φανταστώ και οπωσδήποτε όχι σε δική μου συμβολή. Εδώ που τα λέμε, χωρίς τον “ξένο παράγοντα” – που εδώ απλώς δεν υπάρχει – τόσο η “εθνεγερσία” όσο και το “αντάρτικο” δεν θα είχαν περάσει στην ιστορία παρά ως θλιβερά παραδείγματα εμφύλιων σφαγών.

    Reply
    1. Oannes November 27, 2021 at 1:45 pm

      Τι να πω, δεν ξέρω ποιος μπορεί πραγματικά να ισχυριστεί ότι συνεχίζει κάποιο αγώνα. Αν το να μη συμβιβάζεσαι με τη διαφαινόμενη έκβαση της υπόθεσης, αν το να εύχεσαι το τέλος να είναι συμβατό με την δική σου επιθυμία [αυτό είναι το νόημα της “προσευχής” – ξανά : όχι ακριβώς “παθητικής” όσο ακούγεται], τότε …εγώ τον συνεχίζω, for the fuck of it.
      Η μεγαλύτερη επιτυχία των hi-tech γκάνγκστερ είναι ότι μας έφτασαν να αντιμετωπίζουμε τα τεκταινόμενα σαν “κριτικοί κινηματογραφικής ταινίας”. Σαν να μην αφορούν εμάς, αλλά κάποιους άλλους.
      Και η “ταινία” είναι δική τους παραγωγή.

      Reply
      1. stcigar November 27, 2021 at 3:17 pm

        Πραγματικά πάντως δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να τους νικήσει. Ανακάλυψαν τώρα νέα (!) μετάλλαξη για να κλείσουν τα πάντα. Οι τύποι λένε και κάνουν κυριολεκτικά ό, τι θέλουν. Είναι τόσο εύκολο πλέον γιαυτούς που καταντάει γελοίο.

        Reply
        1. Oannes November 27, 2021 at 5:33 pm

          Νομίζω ότι ήδη το ότι γελάμε είναι ένας μικρός θρίαμβος που ενεργοποιεί καταστάσεις.
          Κατά σύμπτωση, είχαμε βάλει το μεσημέρι ειδήσεις με τη Μαρίνα, και είχε χαλαστεί με τις ασυναρτηρίες περί μετάλλαξης …Όμικρον. Της λέω “ηρέμησε παιδάκι μου. Δες το σαν κωμωδία. Οι τύποι πριν και πάνω απ’ όλα είναι καραγκιόζηδες.
          Το “αφήγημα” της νέας μετάλλαξης είναι άσκηση για κουμπούρες της τρίτης Δημοτικού.
          Το Νο 1 point αφορά τις χώρες που είναι ανεμβολίαστες, και ως εκ τούτου κινδυνευουμε να γεμίσουμε μεταλλάξεις …εξαιτίας τους [μη τυχόν και δεν πληρώσει η Αφρική τπ μερδικό της στη γαμημένη Pfizer].
          To Νο 2 αφορά στην …αγωνία που κορυφώνεται για το αν θα πιάνει το εμβόλιο τη νέα μετάλλαξη. Εννοείται ότι, όπως “θα αποδειχτεί”, η τρίτη δόση προστατεύει και από αυτήν. Η “αγωνία” δουλεύει ως …προωθητικό της τρίτης δοσης.
          Η παλαβομάρα περί “προσαρμοσμένου εμβολίου που θα είναι έτοιμο σε 100 μέρες” [απ’ την παραγωγή στην κατανάλωση, ούτε τεστ ούτε τίποτα] θα συναντήσει οργιώδη αντίδραση – την οποία αρχίζει να συναντάει ήδη σε …εμβολιαστές φίλους μου που μολις έκαναν την τρίτη δόση : για πρώτη φορά αρχίζουν να ψυλλιάζονται ότι κάτι τρέχει – και μιλάω για φανατικούς, με τους οποίους αν δεν ήταν τόσο οικείοι θα είχαμε σφαχτεί.

          Reply
          1. stcigar November 27, 2021 at 6:47 pm

            Καλά εννοείται ότι τα κίνητρά τους είναι πέρα για πέρα διαφανή και θα συμπλήρωνα και κανά δύο ακόμη αν δεν ήμουνα ήδη bored to death από τα καραγκιοζιλίκια τους. Και μόνο το γεγονός ότι “ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβαφτίσαμε” μιλάει από μόνο του. Από την άλλη πάλι πρέπει να προσέξουμε μην την πατήσουμε σαν το βοσκό με το λύκο, γιατί ο πραγματικός ιός δεν είναι πιόνι κανενός και οι μέχρι τώρα πετυχημένες προβλέψεις μου στηρίζονταν σε αυτή την αντίληψη ακριβώς και μόνο δευτερευόντως στις πολιτικές προτάσεις του θέματος.

            Reply
            1. stcigar November 27, 2021 at 8:41 pm

              Προτάσεις = προεκτάσεις. Ό,τι θέλουν κάνουν ώρες ώρες αυτά τα κινητά και ούτε που ζητάνε τη γνώμη σου..

              Reply
              1. Oannes November 28, 2021 at 11:17 am

                …εδώ, στο πλαίσιο πάντα της ψηφιακής “καταπολέμησης της γραφειοκρατίας”, συμπληρώνεις διακόσιες φόρμες και ΠΡΩΚΤΟΚΩΛΑ για να μπεις οπουδήποτε, χώρια την “αδιάσειστη απόδειξη” που πρέπει να παρέχεις ότι …είσαι άνθρωπος, μαρκάροντας γέφυρες και βουναλάκια.
                Το αν είσαι άνθρωπος, αξιολογείται από ένα μηχανηματάκι της [state-of-the-art] ΚΩΛΑΡΑΣ.

                Reply

Leave a Reply