ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στον συγκεκριμένο είχα μια κάποια, όχι συμπάθεια, αλλά στοιχειώδη εμπιστοσύνη ως προς την τήρηση κάποιων προσχημάτων. Κάτι σχετικό με την “καλή ανατροφή” που υπέθετα ότι έχει.
Φαίνεται πως, ή λάθος έκανα, ή το παιχνίδι είναι τέτοιο που δεν μπορείς να παίξεις, αν δεν αλλάξεις δέρμα σαν τα ερπετά, αν δεν πετάξεις από πάνω σου τις “αντιπαραγωγικές συνήθειες”.
Έτσι λοιπόν, με
ήπια έκπληξη, άκουσα σε πρωινή εκπομπή τον κύριο Συρίγο, με ύφος που θα ζήλευε η Κατίνα της γειτονιάς, και που [πιστεύω] δεν θα αναγνώριζε δυο χρόνια πριν ο ίδιος, να λέει τα κάτωθι:
“Αυτά που επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά με τα μέτρα είναι τα παιδιά. Ήμουν σήμερα σε ένα σχολείο, και τα παιδιά δεν έβγαζαν
λεπτό τη μάσκα απ’ τα πρόσωπά τους. Αυτά να τα ακούν εκείνοι που μας λένε από πέρσι ότι τα παιδιά δεν αντέχουν, ότι δεν μπορεί να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος τους και όλα αυτά τα πράγματα…”
Θα ήμουν περίεργος να ακούσω πώς συνήγαγε ο κύριος Συρίγος ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα με τη μάσκα εκ του ότι δεν την έβγαλαν ούτε λεπτό
…παρουσία του υφυπουργού παιδείας.
Θα στοιχημάτιζα άλλωστε ότι δεν μπήκε στο κόπο να τα ρωτήσει πώς είναι να ζουν το ένα τρίτο της ημέρας δίχως πρόσωπα γύρω τους.
Όπως θα στοιχημάτιζα και ότι δεν έχει κάτσει να διαβάσει μισή μελέτη για το τι προκαλούν οι μάσκες στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής [όχι ορατής με το καλημέρα] βλάβης που
όντως υφίσταται ο εγκέφαλός τους από την ελλιπή οξυγόνωση.

3
(Visited 111 times, 1 visits today)

15 Comments

  1. Anonymous December 24, 2021 at 9:02 am

    Η εκτιμηση σου για τον υφυπουργο ειναι μαλλον σωστη. Τυγχανει να εχουμε γνωριστει , εστω και για λιγο , οταν ειχε ερθει για καποιες ομιλιες στο νησι και μπορω να πω οτι ειναι ενας πολυ αξιολογος, αξιοπρεπης ανθρωπος και πολυ καλος για να κανεις παρεα.. Υποθετω ομως απ την στιγμη που πηρε θεση κυβερνητικη ειναι υποχρεωμενος να πει το ‘ποιημα”.. Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι σε προσωπικο επιπεδο αν μιλουσατε η αποψη του θα ηταν καπως πιο ..συνθετη..
    Εξακολουθω να θεωρω οτι ειναι απ τις καλες περιπτωσεις στην κυβερνηση , επαναλαμβανω απ οσο μπορεσα ν αντιληφθω απ την προσωπικη μου επαφη, δεν ειμαι και στο πισω μερος του μυαλου του για να ξερω ακριβως ..

    Reply
    1. Oannes December 24, 2021 at 11:03 am

      Πιο σύνθετη μπορεί να ήταν, αλλά εδώ μιλάμε για …πολυσύνθετο έγκλημα που συντελείται με τα παιδάκια. Και σημειωτέον ότι ποτέ δεν είχα κάποια ιδαίτερη αδυναμία στα παιδιά [“μικροί άνθρωποι” είναι, με όλα τα προσόντα και τα ελαττώματα που σημαίνει αυτό] και όταν άκουγα λέξεις όπως “αγγελούδια” κλπ. μου ερχόταν να ξεράσω.
      Αλλά αντικειμενικά αυτά που υφίστανται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη κακοποίηση είναι τα παιδιά του δημοτικού / γυμνασίου και κανείς πούστης μπινές πουτάνας γιός, κανένας “παιδοψυχολόγος”, κανένα “Χαμόγελο του Παιδιού”, δε λέει κουβέντα.
      Τελικά επομένως, μπορεί να πει κανείς [με κνίτικη αλλά μάλλον τετράγωνη λογική], ότι περιπτώσεις τύπου Συρίγου αποτελούν “άλλοθι” μιας κυβέρνησης που στην καλύτερη περίπτωση ειναι κυβέρνηση εγκληματικών ηλίθιων, και στην χειρότερη, που είναι και η πιθανότερη, ανθρωπόμορφων τεράτων.

      Reply
  2. stcigar December 24, 2021 at 12:49 pm

    Και μένα πάντως μου έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι, παρόλο που γκρινιάζουν όπως πάντα για διάφορα πράγματα, ποτέ δεν άκουσα παιδί να διαμαρτύρεται για τη μάσκα. Φαντάζομαι μάλιστα ότι μπορεί και να βλέπουν τη δυσανεξία προς το φάσκιωμα σαν χαρακτηριστικό σημάδι γεροντισμού..

    Reply
    1. stcigar December 24, 2021 at 1:41 pm

      ..αν και το πιο πιθανό είναι να βλέπουν τη μάσκα σαν μια ενδυματολογική σύμβαση όπως τα παντελόνια και τα σουτιέν – που κι αυτά εδώ που τα λέμε δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη μελλοντική τους υγεία.

      Reply
      1. stcigar December 24, 2021 at 1:52 pm

        Εν ολίγοις η τρέχουσα μορφή του ζουρλομανδύα που ήταν ανέκαθεν απαραίτητος για την ένταξη ενός παιδιού στην εκάστοτε κοινωνία.

        Reply
        1. Oannes December 24, 2021 at 2:44 pm

          With this one, you nailed it!
          Κι εγώ ολοένα περισσότερο βεβαιώνομαι ότι “όλο αυτό” δεν αποτελεί κάποια περίεργη απόκλιση, αλλά νομοτελειακή κατάληξη σχεδίου που εξλίσσεται, step by step, επί δεκαετίες – από καταβολής mass media τουλάχιστον.

          Reply
      2. Oannes December 24, 2021 at 2:38 pm

        Αυτό είναι υποθέτω το ultimate goal. Η μάσκα σαν κανονικότητα.

        Reply
    2. Oannes December 24, 2021 at 2:37 pm

      Αυτό που λες αν ισχύει γενικώς [που προφανώς θα ισχύει] είναι ίσως το πιο ανησυχητικό απ’ όλα. Γιατί σημαίνει πιθανώς ότι μπαίνουν σε διάφορους ρόλους, ένας Θεός ξέρει τι είδους, μέσω των οποίων ντιλάρουν μ΄αυτή την παράνοια που γίνεται σιγά σιγά μέρος ενός συγκεκριμένου lifestyle.

      Reply
      1. stcigar December 24, 2021 at 2:56 pm

        Μα και τα “επαναστατημένα νιάτα” ένας ρόλος ήτανε τελικά, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι παραδόξως η μοναδική γενιά που τον υιοθέτησε μαζικά (baby boomers, ελληνιστί κωλόφαρδοι) αντικειμενικά είχε τους λιγότερους λόγους να το κάνει σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη γενιά.

        Reply
  3. EMMANOUEL December 24, 2021 at 2:05 pm

    Εδω τα πανε ‘καροτσακι’ και τα παιδακια για βελονα ,να μιλησει ποιος για ψυχικα τραυματα ? Θα τον βγαλουν κι αυτον ψεκ ! Ειναι το πυρηνικο οπλο που εχουν στα χερια τους (η’ ,πιο σωστα , στο στομα τους) αυτη η λεξη , οπως πριν το “φασιστας” , τωρα τελευταια μαλιστα εχουν συγχωνευθει οι δυο εννοιες για καλλιτερη ”αποδοση”. Ασε που ολος αυτος ο συρφετος (ψυχιατροι , κοινωνικοι λειτουργοι , παιδικες ΜΚΟ ) , ετσι κι αλλιως ειναι απ τα πιο “καλα’ παιδια της καθε εξουσιας . Ο Κλ.Γριβας που μιλαει (ψυχιατρος δεν ειναι ? ) , ας πουμε , τον εχουν βγαλει γραφικο ..

    Αν εχεις ομως κουραγιο και .. κυριως ψυχραιμια ακουσε αυτον (Σπυρος Παπαιωαννου , επεμβατικος καρδιολογος) εδω στον σταθμο του Χατζηνικολαου (Real Fm ) σε εκπομπη με τεραστια ακροαματικοτητα ν απανταει σ ερωτησεις ακροατων περι του covid- εμβολια ..
    ( Quot ”Οι ανεμβολιαστοι προκαλουν τις μεταλλαξεις ” , εχει κι αλλα ωραια..)
    https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/21-12-2021_KOLOKOTRVNHS_01_id59970.mp3 (απο το 1′.00” περιπου)
    κι η συνεχεια
    https://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/21-12-2021_KOLOKOTRVNHS_02_id59971.mp3
    Στα παραθετω γιατι αυτη η εκπομπη επηρεαζει παρα πολυ κοσμο , και γιατι μου κανει εντυπωση η βεβαιοτητα του ..επιστημωνος !
    ΥΓ. Δεν εχω πειστει ουτε απ τους “βελονιστες” ουτε ομως κι απ τους “αντιβελονιστες” επιστημονες , μπορει καλλιστα να λενε μισες αληθειες αμφοτεροι.. Ενστικτωδως απεχω απ τα τσιμπηματα καθως και γιατι ολη αυτη η συντονισμενη παγκοσμια μεθοδευση δημιουργει πολλα ερωτηματικα ..

    Reply
    1. Oannes December 24, 2021 at 2:45 pm

      Θα τα τσεκάρω όλα [εν μέσω “κοινωνικών υποχρεώσεων”, εννοείται] thanks!

      Reply
      1. EMMANOUEL December 24, 2021 at 6:54 pm

        Ε δεν ειναι κι οτι καλλιτερο μερες που ειναι να ασχολεισαι με τετοια θεματα , αλλα τελος παντων.. Πολυ θα ηθελα να ηξερα ομως πως θα σχολιαζε οσα ακουγονται στον Real ο Αρβανιτης για παραδειγμα η’ ο Κουβελας .
        Οσο για την σιωπηλη συναινεση των νεων στα μετρα , απο προσωπικη πειρα ξερω ατομα γυρω στα 20-30 που κανανε το εμβολιο για να μην χασουν κατα κυριο λογο το lifestyle (μπαρακια , παρτυ , ταξιδια κλπ ) . Τα πιο μικρα παιδια εκπαιδευονται ευκολα να θεωρουν αυτο που συμβαινει τωρα ως κανονικοτητα , οποτε no problem και μ αυτα.. Eπισης οι πιο νεες ηλικιες εχουν σχεδον μια μεταφυσικη πιστη στην επιστημη- τεχνολογια , κι εφοσον το ζητημα πλασσαρεται σαν τετοιο (εμβολια νεας τεχνολογιας , ζητωωω !) το χαφτουν ακολουθοντας πιστα τις οδηγιες των ειδικων επιστημονων (γιατρων στην προκειμενη ).
        Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι το 90% των ανεμβολιαστων πρεπει να ειναι ηλικιες ανω των σαραντα .. Οι πιο μικροι με τα διαφορα επικοινωνιακα τρυκ ειναι πιο μποσικοι στην υπακοη.. Τα εχεις αναλυσει κι εσυ παλιοτερα κι αλλοι φιλοι εδω οπως ο παντα καιριος stcigar.
        Αν και η βασικη παραμετρος που αφοπλιζει σε μεγαλο βαθμο τον οποιο αντιλογο ειναι οτι προκειται για ζητημα Υγειας , κι ειναι πανευκολο να τρομοκρατησεις τον πληθυσμο με κατι που ειναι το Α και το Ω για την υπαρξη καθε ανθρωπου …
        Μπορει να κανω λαθος βεβαια σ ολα , κοινοτοπιες αλλωστε, και σιγουρα μου διαφευγουν πολλα αλλα , εσεις πιανετε πιο λεπτες αποχρωσεις .
        Μ αυτα και μ αυτα , καλες γιορτες και καλη δυναμη σ ολους ..

        Reply
        1. Oannes December 24, 2021 at 7:32 pm

          Δυστυχώς όλα οσα λες ισχύουν με το νι και με το σίγμα. Η μόνη ελπίδα που υπάρχει, για μένα τουλάχιστον, η οποία ξέρω ότι είναι κατάλοιπο ρομαντκών πεποιθήσεων της εφηβείας, είναι ότι όλο αυτό το πράγμα παραείναι αλλόκοτο, παραείναι ανώμαλο, για να συνεχίσει πολύ ακόμα ως έχει.
          Τέλος πάντων, καλές γιορτές και καλή δυναμη!

          Reply
    1. Oannes December 24, 2021 at 9:02 pm

      Καλά Χριστούγεννα Στέφανε!

      Reply

Leave a Reply