ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Ενδιαφέρουσα σύμπτωση : τη στιγμή που η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου δείχνει πιο πιθανή από ποτέ, νέος θύλακας αποσταθεροποίησης προκύπτει σε χώρα πρώην μέλος της ΕΣΣΔ : αφορμή είναι το νομοσχέδιο με το οποίο χαρακτηρίζονται (ορθότατα) ύποπτες επιρροής ξένων δυνάμεων, ΜΚΟ και ΜΜΕ χρηματοδοτούμενες / -α σε ποσοστό πάνω από 20% από αυτές. Το νομοσχέδιο είχε αποσυρθεί πέρσι μετά από ογκώδεις διαδηλώσεις. Τώρα, μετά την τελική του ψήφιση, αυτές επαναλαμβάνονται.
Το αντιπολιτευτικό επιχείρημα δεν διεκδικεί βραβείο ρασιοναλιστικής προσέγγισης: «Με την ψήφιση του νόμου, η Γεωργία μένει
απομονωμένη από τη Δύση και γίνεται ακόμα πιο εύκολη λεία για τη Ρωσία».
Σε δήλωση χαρακτηριστική της αντίληψης της Κομισιόν για τη δημοκρατία, ο κύριος
Μπορέλ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο “υπονομεύει την πορεία της Γεωργίας προς την Ευρώπη”.


6
(Visited 55 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar May 15, 2024 at 10:26 pm

    Μεταξύ μας τώρα περιοχές όπως η Ουκρανία και η Γεωργία δεν θα είχαν χωριστεί ποτέ από το κύριο σώμα της Ρωσίας χωρίς απροκάλυπτη ξένη ανάμειξη. Γενικότερα η “κατάρρευση” (βλέπε κατεδάφιση) του υπαρκτού σοσιαλισμού υπήρξε το ανεπίσημο αντίστοιχο των Βερσαλλιών και πιθανότατα θα έχει παρόμοιες με την περιβόητη συνθήκη συνέπειες – and not a minute too soon.

    Reply
    1. Oannes May 15, 2024 at 10:35 pm

      Ούτε συζήτηση. Το αυτό ισχύει πιθανώς, με κίνδυνο παρεξήγησης το λέω, 😊 και για την αποτυχία του Υπαρκτού in the first place, με την οποία δεν παύουν να μας ζαλίζουν. Λες και ο Υπαρκτός Καπιταλισμός ήταν και είναι συνώνυμος της επιτυχίας – και της εφαρμογής των κανόνων του Άνταμ Σιμθ παρεμπιπτόντως.

      Reply

Leave a Reply