ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ LIVE

Απ’ ότι φαίνεται η Marine Le Pen δεν κερδίζει ούτε τη σχετική πλειοψηφία. Αυτή δείχνει να πηγαίνει, απίστευτο κι όμως αληθινό, στον Jean-Lyc Mèlenchon.

5
(Visited 169 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

22 Comments

  1. stcigar July 7, 2024 at 9:50 pm

    Με τα καραγκιοζιλίκια τους απλά καθυστερούν το αναπόφευκτο.

    Reply
    1. Oannes July 7, 2024 at 9:54 pm

      Αυτό ήταν πάντα η Γάλλοι, λαός “φτωχών θεατρίνων” και καραγκιόζηδων. Έχω φρικάρει μιλάμε.

      Reply
      1. stcigar July 7, 2024 at 10:01 pm

        Η αρχική μου (εδώ και χρόνια) πρόβλεψη τοποθετούσε την οριστική επικράτηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς μέσα στην επόμενη δεκαετία. Εδώ που έχουν φτάσει όμως τα πράγματα δεν ξέρουμε αν μέχρι τότε θα υπάρχει Ευρώπη.

        Reply
  2. EMMANOUEL July 8, 2024 at 9:37 am

    Eν τω μεταξει προσπαθω να βρω τα ποσοστα των κομματων (οχι τις εδρες που γραφουν ολοι ) και δεν ..
    Εγω το θεωρουσα περιπου δεδομενο οτι θα δημιουργηθει αντισυσπειρωση και θα εβγαινε αυτο το αποτελεσμα .. Πρεπει να κατεβηκαν να ψηφισουν και πολλοι απ τους μεταναστες με Γαλλικη υπηκοοτητα .. Το χαρτι-μπαμπουλας “ακροδεξια” πουλαει ακομα.. Μπορει και να της βγει ομως σε καλο της Λεπεν που δεν θα μπλεξει σ αυτο το χαος τωρα ..

    Reply
    1. Oannes July 8, 2024 at 11:19 am

      Εννοείται ότι οι ψήφοι των “μεταναστών” έχουν παίξει βασικό ρόλο όπως και στην Αγγλία.
      Η Λεπέν έχει κιαλάρει ως γνωστόν τη θέση της Προέδρου για το ’27. Το χάος που πιθανά επακολουθεί θα την βοηθήσει. Δεν θα ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα για όλα αυτά αν δεν υπήρχε το ουκρανικό, και η διαφαινόμενη πιθανότητα συνέχισης απο οποιονδήποτε και αν “κυβερνήσει” της ίδιας καταστροφικά ηλίθιας πολιτικής.

      Reply
      1. stcigar July 8, 2024 at 11:41 am

        Στο συγκεκριμένο ζήτημα καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Μια χαρά συνεχίζουν τη “βοήθεια” στην Ουκρανία και οι “ακροδεξιές” κυβερνήσεις με την τυπική γκρίνια του Όρμπαν για ξεστράβωμα. Μεμονωμένα τέτοια καθεστώτα δεν θα επιτύχουν ποτέ τίποτα. Μόνο μια πανευρωπαϊκή τους επικράτηση σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες αμερικάνικες πλάτες θα μπορούσε να φέρει κάποιο σχετικό αποτέλεσμα. Όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει σύντομα.

        Reply
      2. stcigar July 8, 2024 at 11:48 am

        Στα υπάρχοντα πλαίσια της ΕΕ ριζικές αποκλίσεις λόγω κυβερνητικής μεταβολής είναι τόσο πιθανές όσο και η αλλαγή πορείας για το νομό Τρικάλων λόγω εκλογής “αντισυστημικού”.. δημάρχου.

        Reply
        1. Oannes July 8, 2024 at 12:14 pm

          Πράγματι. Απλώς μια θεαματική μεταστροφή σαν αυτή που διαφαινόταν στη Γαλλία, η οποία θεωρείται το “εργαστήριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων”, θα επιτάχυνε την καθολικοποίηση του φαινομένου.
          Εκτός των άλλων είναι ιδιαζόντως ειδεχθής ο ίδιος ο Μελανσόν, όπως και η φωνή του – ακόμα και για κάποιον που αντιπαθεί τους Γάλλους και τον πομπώδη τρόπο ομιλίας τους, όπως ο υποφαινόμενος. Με το που τον ακούω να μιλάει …I reach for my revolver, που έλεγε και ο ποιητής να πούμε.

          Reply
          1. Oannes July 8, 2024 at 12:25 pm

            …Είναι ένα είδος Κουτσούμπα ως προς τα κυβικά (μια ασημαντομετριότητα), αλλά με εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Για κλοτσιές δηλ.

            Reply
            1. stcigar July 8, 2024 at 12:36 pm

              Κάτσε μη βγει κανένας Μπάιντεν πάλι και γελάσει και το παρδαλό κατσίκι (λόγω pride)👹

              Reply
  3. stcigar July 8, 2024 at 2:32 pm

    Αν υπάρχει ένα τραγούδι που εκφράζει για μένα τη γενική κατεύθυνση αυτού του καλοκαιριού, well.. this is it:
    https://www.youtube.com/watch?v=tUhCPZgZAJ0

    Reply
  4. stcigar July 8, 2024 at 3:37 pm

    Και για να μην ασχολούμαι μόνο με τη Μεγάλη (my ass) Βρετανία που στην τελική δεν ενδιαφέρει κανένα, ιδού τα πραγματικά νούμερα των γαλατικών εκλογών (pay heed προς τη μέση του άρθρου με απόλυτους αριθμούς, ποσοστά επί του συνόλου και χρωματικούς πίνακες):
    https://en.wikipedia.org/wiki/2024_French_legislative_election
    Πρόκειται για θρίαμβο της ακροδεξιάς και.. νίκη της εκλογικής ταχυδακτυλουργίας.

    Reply
    1. Oannes July 8, 2024 at 9:13 pm

      Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ. Να προσθέσω μόνο ότι όπως και στην Αγγλία, έτσι και εδώ μεγάλο μέρος της “αριστερής” συσπείρωσης στελεχώθηκε από (νεοφερμένους ίσως στην εκλογική διαδικασία) μουσουλμάνους μετανάστες. Και ότι ένας λόγος ανησυχίας για τη Γαλλία και όχι μόνο είναι ακριβώς αυτός : οι εν λόγω έχουν φτάσει πλέον να επηρεάζουν καθοριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, μετατοπίζοντάς το προς τα εκεί που τους συμφέρει και δημιουργώντας τον τέλειο φαύλο κύκλο.

      Reply
      1. Oannes July 8, 2024 at 9:30 pm

        …Παρεμπιπτόντως, μια και έλεγες για Μπάιντεν – τώρα μόλις επέστρεψα και έτρωγα με συνοδεία CNN : Το ραμολιμέντο έχει στηλώσει τα πόδια και δεν πάει πουθενά. Έστειλε “ανοιχτή επιστολή” στο Δημοκρατικό κόμμα η κεντρική ιδέα της οποίας είναι …αυτή : ‘I’m firmly committed to staying in this race’. Μιλάμε για κινηματο-γραφικές καταστάσεις πλέον. Και εν τω μεταξύ, “the whole world’s watching”.

        Reply
        1. stcigar July 8, 2024 at 9:44 pm

          Αν όντως υπήρξε τελικά νοθεία στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές υπό την προεδρία του no less than Trump himself, δεν βλέπω το λόγο – πλην των πιθανών αντιδράσεων φυσικά – να μη γίνει το ίδιο ακόμα περισσότερο τώρα υπό την προεδρία του Μπάιντεν. Εδώ κατάφεραν σε Αγγλία και Γαλλία να βγάλουν παντελώς νομότυπα τη μαλακία τους τα ερπετά, στις ΗΠΑ θα κολλήσουμε τώρα που έχει και προηγούμενο?

          Reply
          1. Oannes July 8, 2024 at 9:55 pm

            Δεν τον αφήνουνε, δεν υπάρχει περίπτωση, το πράγμα δεν μαζεύεται. Έχουν λυσσάξει οι δικοί του, πολιτικοί και μιντιάνθρωποι. Απλώς το πράγμα πάει για κανονικό διασυρμό της χώρας. Ο οποίoς θα συμβεί ούτως ή άλλως, καθώς με το που φεύγει ο JB επακολουθεί αυτό που είχα “προβλέψει” προ των εκλογών του 2020:
            https://oannes.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83/

            Η πρώτη (drum roll…) ΕΓΧΡΩΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ πρόεδρος των ΗΠΑ.

            ΥΓ. Επειδή μόλις ξαναδιάβασα το συγκεκριμένο κείμενο, θα παρότρυνα όποιον δε βαριέται να του ρίξει μια ματιά. Kαι για άλλους λόγους πέρα από την KH.

            Reply
            1. stcigar July 9, 2024 at 7:09 am

              Εντάξει ούτε κι εγώ το πιστεύω, αλλά με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου..🫣

              Reply
              1. Oannes July 9, 2024 at 8:12 am

                Όσο για το Macron, η μεγαλύτερη πλάκα θα είναι ίσως η εξής : κάποια στιγμή, με δεδομένο το χάος που θα δημιουργήσουν οι κρετίνοι του “αντιακροδεξιού” μπλοκ, αυτή που θα σώσει την προεδρία του επιδεικνύνοντας στοιχειώδη σωφροσύνη θα είναι η …Λεπέν. Πιθανώς και διαφημίζοντας τη δυνατότητά της να την επιδεικνύει (“ενδιαφερόμαστε για τους θεσμούς” κτλ.), εν όψει μελλοντικής δικής της προεδροποίησης.
                Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το τελευταίο με το οποίο έπρεπε να μασήσει κάποιος ήταν το “τεράστιο λάθος στον πολιτικό υπολογισμό του EM” για το οποίο μιλούσαν όλοι. Όχι γιατί έπρεπε να διακρίνει το καταχθόνιο σχέδιο. Αλλά γιατί έπρεπε να είναι βέβαιος, κατ’ αρχήν, για την ύπαρξη τέτοιου. Γιατί όταν “σχεδιάζει” ο Macron, αυτοί που (όντως) σχεδιάζουν είναι άλλοι: Ο τύπος, δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω, λειτουργεί ως τραπεζικός κλητήρας των Rothschild, για τους οποίους δούλευε επί δεκαετία (στο Λονδίνο) πριν απ’ την κάθοδό του στην πολιτική με …διεθνιστικά συνθήματα όπως “there’s no such thing as French civilization”.
                Όποιος έχει ασχοληθεί ελάχιστα έστω με τη “συγκεκριμένη οικογένεια” ξέρει ότι αποτελούν τους masters of the morbid plans. Τα τελευταία 250 χρόνια τουλάχιστον.

                Reply
                1. stcigar July 9, 2024 at 8:28 am

                  Totally agree, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν απαραίτητα και μακροπρόθεσμο ή έστω βιώσιμο σχέδιο. Το πιθανότερο είναι ότι στην παρούσα φάση (θα) το πηγαίνουν με βάση την αρχή “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.

                  Reply
                  1. Oannes July 9, 2024 at 8:40 am

                    Το ότι έχουν κατ’ αρχήν σχέδιο τους βάζει σε θέση υπεροχής από όλους εμάς που “δεχόμαστε τη ζωή όπως μας έρχεται” – τάση την οποία μας έχουν καλλιεργήσει οι ίδιοι.
                    Το ότι κατά τεκμήριο έχουν, από πάνω, εργαλεία (τύπου …Macron) για να πραγματοποιήσουν/διορθώσουν/αναθεωρήσουν/κάνουν ο,τιδήποτε θελήσουν με το σχέδιο, καθιστά την υπεροχή “απόλυτη”.

                    Reply
                    1. stcigar July 9, 2024 at 8:45 am

                      Καλά “εμείς” και να κάνουμε σχέδια.. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Leave a Reply