ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑ

Με τις πρώτες νύξεις αληθινού κρύου και απουσίας θέρμανσης, σε συνδυασμό με τον πόλεμο ενάντια στο “καλάθι του νοικοκυριού” * η συνωμοσιολογία του laptop δίνει τη θέση της στο βίωμα, με τη διάθεση για εκτιμήσεις και σχόλια να αφορά απλώς στο πόσο οδυνηρό μπορεί να γίνει.
Γιατί, τι έρχεται πίσω απ’ το κρύο, τις κακουχίες, την ελλιπή διατροφή και τις λοιπές θυσίες για την Ουκρανία και το κλίμα;
** μα, περισσότερες αρρώστιες – ιδίως για τους ηλικιωμένους – για να μη μιλήσουμε για επικείμενες, φονικές τι άλλο, “Covid μεταλλάξεις” και για τα συνακόλουθα εμβόλια.
Μια δράκα διεστραμμένων έχει μετονομάσει την οικονομική ισχύ σε εξουσία διαχείρισης των ζητημάτων του πλανήτη. Ο οποίος βρίσκεται “σε κίνδυνο”, σύμφωνα με εξαγγελίες επιστημόνων –
αγορασμένων από αυτούς. Ο κίνδυνος αναβαθμίζει τις εντολές της ελίτ σε επίπεδο κατεπείγοντος, μη επιδεκτικού αμφισβήτησης, παρέχοντάς της εξουσίες ζωής και θανάτου σε όσους δεν συμμορφώνονται – μετονομασμένους σε λιποτάκτες εν καιρώ πολέμου.
Το άμορφο πλήθος τους λιθοβολεί, οδηγημένο από ένα μίγμα θρησκευτικής λατρείας για την Επιστήμη, και …εθνικιστικού πάθους για Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
“Αποκαλύψεις” γύρω απ’ τον ρόλο των ανθρώπων της ελίτ διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτό όμως που επακολουθεί, είναι εκείνο για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Edward Snowden, κάνοντας τις δικές του : οι αποκαλύψεις
“απορροφούνται” εν καιρώ, απ’ το μηχανισμό παραγωγής “καυτής” επκαιρότητας.
Αυτό είναι ένα δίδαγμα που τα Schwab creatures [πολιτικοί, μιντιάνθρωποι, καλλιτέχνες, επιστήμονες] έχουν στο έπακρο εμπεδώσει, μαζί με την τέχνη της υπομονής : ξέρουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους.
Γιατί ξέρουν τον
βασικότερο απ’ τους στόχους που εξυπηρετεί η αέναη “επανάσταση της πληροφορικής” : το θόλωμα του τοπίου, τον περισπασμό της προσοχής από ο,τιδήποτε μπορεί να εγκυμονεί επικίνδυνες συνειδητοποιήσεις.

* Το της …νοικοκοιράς μας τέλειωσε, μαζί με τη νοικοκυρά την ίδια, αγωνιζόμενη εναντίον της ενδοοικογενειακής βίας και υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση. Αυτό που προκαλεί [όχι ιδιαίτερη] εντύπωση είναι η με ακρίβεια ενορχηστρωμένη υιοθέτηση του εκσυγχρονισμένου όρου από πολιτικούς και μίντια, πράγμα το οποίο προϋποθέτει : ή συμφωνία / κοινή απόφαση κατόπιν διαβουλεύσεων, ή άνωθεν εντολή προς όλους.

** …όλα με υπογραφή ΝΑΤΟ και Πούτιν, ίσως συλλειτουργούντων υπό την αιγίδα του World Economic Forum.


5
(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply