ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ KAMALA HARRIS

Το φαινόμενο της διαδικτυκής λογοκρισίας που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, δεν περιορίζεται στο κατέβασμα αναρτήσεων και λογαριασμών από τα σόσιαλ μίντια. Εκτείνεται σε σειρά βιβλίων μη εξυπηρετικών του επίσημου αφηγήματος – φροντίζει γι’ αυτό η πλατφόρμα του κυρίου Bezos. Το πράγμα ξεκίνησε από “αιρετικές” εκδόσεις για τον κορωνοϊό (εδώ η προ ετών αναφορά του blog στο ‘Unreported Truths’ του Alex Berenson) και ασφαλώς δεν επρόκειτο να περιοριστεί εκεί. Οι λύσεις που εκπονήθηκαν για την “πανδημία” είναι μακράς πνοής και με πεδίο εφαρμογής ευρύτατο.

Το βιβλίο του Caleb Maupin * ’Kamala Harris & The Future Of America’ εκδόθηκε το 2020. Δεν πρόκειται απλώς, ή τόσο, για βιογραφία – αναφορά σε στιγμιότυπα της ζωής της, όσο για απόπειρα διερεύνησης του πολιτικού & κοινωνικού κλίματος μέσα απ’ το οποίο, με αδιαφανείς διαδικασίες, η δικαστικός αναδύθηκε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας. Θα το συνιστούσα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ.
Στις 22 Ιουλίου του 2024, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο του κυρίου Maupin
…εξαφανίσθηκε από το Amazon (βλ. screen shot). Έτσι απλά, σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Κάτω, απόσπασμα συζήτησής του με τον συμπαθέστατο Jimmy Dore.

* Δημοσιογράφος, συγγραφέας, YouTuber, ανταποκριτής του RT.

4
(Visited 84 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 Comments

  1. stcigar July 29, 2024 at 7:19 am

    Επειδή το θέμα μου φάνηκε λιγάκι περίεργο, έριξα μια ματιά και διαπίστωσα ότι το βιβλίο έχει εξαντληθεί από παντού, απλώς το amazon έκλεισε και την ήδη άχρηστη σελίδα. Υπάρχει μόνο στο lulu.com (που προτείνεται σε βίντεο του YT από τον ίδιο τον συγγραφέα) με διαφορετικό ISBN από το αρχικό – που σημαίνει ότι πρόκειται για διαφορετικό βιβλίο – και με ημερομηνία πρώτης εκδόσεως… 23 Ιουλίου 2024. Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο συγγραφέας επανεξέδωσε το από καιρό εξαντλημένο βιβλίο άμα τη ανακοινώσει της υποψηφιότητας της Kamala και παρουσίασε την απουσία του από το amazon ως λογοκρισία για να το διαφημίσει. Όχι ότι αποκλείεται παντελώς να “λογόκρινε” το amazon ένα obscure και ήδη εξαφανισμένο βιβλίο, αλλά δεν μου φαίνεται η πιθανότερη εκδοχή. Με τι κάθομαι τώρα και ασχολούμαι θα μου πεις την ώρα που καίγεται ο κόσμος. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες όμως κατά τη γνώμη μου δείχνουν πόσο λίγο διαφέρουν στο ήθος και στις πρακτικές τους οι “αντισυστημικοί” από τους υποτιθέμενους αντιπάλους των.

    Reply
    1. Oannes July 29, 2024 at 8:10 am

      Δεν βλέπω πώς το Amazon θα άφηνε αναπάντητη μια τέτοια δυσφημιστική διάδοση. Εξ άλλου υπάρχει η παράμετρος download για την οποία δεν υφίσταται θέμα εξαντλήσεως. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο mr. Bezos έχει ιστορία στη λογοκρισία βιβλίων, στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο με εκείνο των social media.
      Οι πρακτικές των “αντισυστημικών” από τους “συστημικούς” είναι όντως παρόμοιες – δεν υπάρχει και καμιά τεράστια γκάμα απ’ την οποία να διαλέξει κανείς. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τις “επί της ουσίας” διαφορές. Δεν αναιρείται πχ. η κακοήθης ηλιθιότητα της ίδιας της KH εν ονόματι της ομοιότητας κάποιων πρακτικών της με εκείνες του DT.
      Σε ό,τι με αφορά, αν έχω να αντιμετωπίσω κάποια “εγκληματικά στοιχεία”, τα οποία για κάποιο λόγο την έχουν δει στραβά μαζί μου, τα ίδια μέσα μ’ εκείνους θα χρησιμοποιήσω. Αυτό δεν με εξομοιώνει μαζί τους – πέραν ενός ορίου τουλάχιστον. 😇

      Reply
      1. stcigar July 29, 2024 at 8:37 am

        Τα έχουμε ξαναπεί, εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Κανένας δεν έκανε προκοπή με τα “δεν θέλω ου”. Και φυσικά εννοείται ότι με κάποιον κακοήθη που μου επιτίθεται προσωπικά δεν θα καθίσω πολύ να το συζητήσουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως τα όρια μεταξύ κακού και χειρότερου γίνονται όλο και πιο ασαφή.

        Reply

Leave a Reply