ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ Ή ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ;

Παρατηρεί κανείς ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο του “αντικαπνιστικού νόμου” χρησιμεύουν σαν επιχείρημα όλο και περισσότερων δημοσιολόγων [τελευταία μέχρι στιγμής, χτες, η κυρία Κανέλλη] για τη λήψη …παρόμοιων ως προς τον εμβολιασμό. Έχει επομένως κάποιο νόημα να αναδημοσιεύσω post της 12ης Απριλίου 2020, όπου γινόταν μια αναφορά στο συσχετισμό:

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ Ή ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ; Υπάρχει ένα θέμα που δεν προσέχτηκε αρκετά, τις μέρες που “έπαιζε” στην επικαιρότητα. Ακόμα λιγότερο έχει προσεχτεί η σχέση του με τα διαδραματιζόμενα στο πλαίσιο της “καινούργιας εποχής” – βρισκόμαστε ήδη σ΄αυτήν, σύμφωνα με το αφήγημα των media.
Το θέμα αφορά στη σπουδή αυτής της κυβέρνησης, απ’ τη στιγμή του ερχομού της στην εξουσία, να κερδίσει το “στοίχημα” του
αντικαπνιστικού αγώνα, αυξάνοντας κάθετα τη σκληρότητα των μέτρων, επεκτείνοντας απαγορεύσεις σε υπαίθριους χώρους και ιδιωτικά αυτοκίνητα, επιστρατεύοντας αστυνομικά όργανα για την τήρησή τους – ο νόμος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 16 Οκτωβρίου, μαζί με μια πληθώρα διατάξεων …αναβαθμιστικών του ΕΟΔΥ.
Υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στο θέμα της μάχης εναντίον του κορωνοϊού και του “στοιχήματος” με το κάπνισμα;
ναι, υπάρχουν.
1. Η επιβολή και στις δυο περιπτώσεις δρακόντειων μέτρων με επιχείρημα τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
2. Η επίδραση των μέτρων, μικρότερη στη μία περίπτωση, καταλυτική στην άλλη, στη διαδικασία εκκοινωνισμού, της δια ζώσης συνεύρεσης.
3. Η ανάδειξη και στις δύο περιπτώσεις, ως παράγοντα επιτυχίας, του συνεργάσιμου πλήθους, πρόθυμου να συμμορφωθεί με τις όποιες διατάξεις, στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμένου [;] “πίστευε και μη ερεύνα” στις οδηγίες των ειδικών.
4. Επιπρόσθετα, η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του “νομοταγούς πολίτη”, έτοιμου να λοιδωρήσει τον “θεριακλή” / ασυμμόρφωτο με τα μέτρα για την πανδημία, ή, αν χρειαστεί, να τον …καταγγείλει *.
Δίπλα όμως και πάνω απ’ όλα αυτά, είναι η περίεργη σπουδή, η άκαμπτη διαδικασία κατεπείγοντος με την οποία προωθήθηκε και ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, που θα μπορούσε να υποδηλώνει την ιδιότητα του ως
προοιμίου, ή πρόβας τζενεράλε για τα “μέτρα κοινωνικής απομόνωσης”.
Πράγμα το οποίο, με τη σειρά του, αν ισχύει, δεν μπορεί παρά να σημαίνει
προγραμματισμό και εσωτερική ενημέρωση.
Ενδιαφέρον άλλωστε έχει η χρονική ακολουθία: το ΦΕΚ με τον αντικαπνιστικό νόμο δημοσιεύεται 2 μέρες πριν την πραγματοποίηση του Event 201 [προσομοίωση πανδημίας υπό την αιγίδα του World Economic Forum, του Johns Hopkins Center for Health Security και του …Bill & Malinda Gates Foundation, περισσότερα στο post ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΠΟ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ Ή ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ;]. Ένα μήνα μετά, μέσα με τέλη Νοεμβρίου, ξεκίναγε στη Wuhan αυτό που θα εξελισσόταν, με ευθύνη της κινεζικής κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην πανδημία του Covid-19.

* Για περισσότερα βλ. κείμενα εκείνων των ημερών όπως ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ και ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ…

4
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply