ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΕΚΡΩΝ…

Σύμφωνα με το Bloomberg, μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ευρώπη να αυξάνεται, αλλά η έξαρση είναι λιγότερο θανατηφόρα. Αιτίες, o πολλαπλασιασμός των τεστ και η εξ αυτού πιο έγκαιρη διάγνωση, αλλά και η “καλύτερη δουλειά των αρχών ως προς την προστασία των ηλικιωμένων” [?!].
Τα ανωτέρω ισχύουν για χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, με την άνοδο των απωλειών να είναι “λιγότερο δραματική” απ΄ότι αυτή των κρουσμάτων, λέει το Bloomberg. Για να το θέσουμε “λιγότερο δραματικά” κι εμείς, οι απώλειες εδώ αφορούν ελάχιστους ανθρώπους, 1 με 3 την ημέρα, λίαν προκεχωρημένης ηλικίας και με υποκείμενα νοσήματα. Όσο για επίκληση της “πιο έγκαιρης διάγνωσης”, όταν αυτή αφορά σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως Χριστό απ’ τον ιό, είναι τουλάχιστον αστεία.
Υπάρχει όμως ένα ενδιαφέρον σημείο στο ρεπορτάζ: κάποιες χώρες έχουν αλλάξει τελευταία τον τρόπο υπολογισμού των νεκρών: στη Βρετανία, πχ., ο αριθμός μειώθηκε κατά περισσότερους από 5.000 τον προηγούμενο μήνα, από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απώλεια θα καταχωρείται ως απώλεια απο κορωνοϊό, μόνο αν το πρόσωπο πεθανε μέσα σε 28 μέρες από ένα θετικό τεστ.
Επειδή αυτό είναι αρκετά ασαφές, το έψαξα λίγο παραπάνω.
Σύμφωνα με το BBC λοιπόν [φωτό κάτω] “μέχρι τώρα, οι άνθρωποι που πέθαιναν στην Αγγλία οποιαδήποτε στιγμή μετά από θετικό τεστ, ανεξαρτήτως αιτίας, καταχωρούντο ως ‘νεκροί από κορωνοϊό'”.
Τώρα όμως, “θα υπάρχει ένας περιορισμός στις 28 μέρες απ’ το τεστ, που θα προμηθεύει μια …πιο ακριβή εικόνα της πανδημίας”. Δια της εφαρμογής της νέας μεθόδου, ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Αγγλία κατέβηκε ήδη από τους 46.706 στους 41.329.
Σύμφωνα με τον καθηγητή John Newton “ο τρόπος με τον οποίο μετρούσαμε πριν τον αριθμό των νεκρών, είχε επιλεγεί ώστε να αποφευχθεί η …υποτίμηση του αριθμού των νεκρών στα πρώτα στάδια της πανδημίας”. Κάτι τέτοιο μας είχε πει και ο κύριος Τσιόδρας. Επομένως, προκειμένου να μην υποτιμήσουμε τον αριθμό των απωλειών από κορονοϊό …βαφτίζουμε “νεκρό από κορωνοϊό” οποιονδήποτε πεθαίνει από ο,τιδήποτε, αρκεί πριν το θάνατό του να είχε βγει θετικός στο τεστ.
Έχω ξαναγράψει γι΄αυτά, το ξέρω, αλλά …θα το πω χίλιες φορές: …μιλάμε για λαμόγια, για αλήτες και απατεώνες, που θα έπρεπε να είναι φυλακή και αντ’ αυτού μας απευθύνονται με ύφος μη επιδεκτικό αντίρρησης, δίνοντας εντολές για το πώς θα ζούμε τη ζωή μας.
Και κάτι ακόμα: που έγκειται η “βελτιστοποίηση” της ακρίβειας, όταν ορίζεται το τέλος του κύκλου των “υπόπτων” ημερών [28 μέρες], όχι όμως και η αρχή του; μια μέρα ας πούμε μετά το τεστ κορωνοϊού, μια ώρα, μήπως κι ένα δεκάλεπτο μετά, χρεώνεσαι σαν “εξ αυτού” απώλεια;

3
(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Reply