‘ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ’ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ‘ΠΡΟΕΔΡΟΥ’

[Από την Lifo:] Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γάλλος πρόεδρος αντιμετώπισε έναν οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλό τόνο, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν την κλιματική αλλαγή. 
Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο, ο ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει. Τότε, ο Γάλλος πρόεδρος τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του είπε πως δεν επιθυμεί διάλογο. Το συμβάν έληξε με τον Γάλλο πρόεδρο να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».
Νωρίτερα, ο Μακρόν, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη Γαλλία, δήλωσε ότι θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν να εξοικονομήσουν νερό, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές. Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας
.


Κατά την άποψή μου, το ενδιαφέρον στοιχείο του ρεπορτάζ είναι η αποστροφή του
τραπεζίτη των Rothschild περί εξοικονόμησης νερού και αποφυγής σπατάλης και διαρροών του. Αυτό, με αφορμή την ανομβρία που μαστίζει τη Γαλλία, και με [περίπου] δεδομένο ότι ο καιρός είναι υπό τον έλεγχο της υπερεθνικής ελίτ στην οποία ανήκει.
Μπορώ επίσης να φανταστώ μια ποικιλία [βαρέων έως βαρύτατων] χαρακτηρισμών για το φουκαρά – συμπρωταγωνιστή της υποθέσεως. Όμως ο επίσημος τίτλος του είναι, έτσι απλά,
“οικολόγος ακτιβιστής”. Κι αυτό δίνει το μέτρο της αισιοδοξίας για τον πλανήτη για τον οποίο “αγωνίζεται”.

6
(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Reply