ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ …ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

Όσοι ασχολούνται με την αμερικάνικη δημόσια ζωή ξέρουν ότι οι New York Times είναι η ναυαρχίδα της liberal αφήγησης, κι αυτό αφορά στα πάντα: από τα θέματα του κορωνοϊού μέχρι το σύνολο της …anti-Trump ρητορικής παράκρουσης.
Ως εκ τούτου οι παρακάτω πληροφορίες που πηγάζουν από άρθρο της εφημερίδας αποκτούν άλλου είδους “εγκυρότητα” [το link:
https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html]
Οι NYT μιλούν για ειδικούς της δημόσιας υγείας που ανησυχούν για τα Covid tests: ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων διαγιγνώσκονται “θετικοί” με βάση αυτά, παρόλο που μεταφέρουν ασήμαντο ιικό φορτίο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι, πιθανότατα, μη μεταδοτικοί, και η συσσώρευσή τους συμβάλλει σε ένα είδος μποτιλιαρίσματος που …εμποδίζει την έγκαιρη απομόνωση όσων είναι όντως επικίνδυνοι.
“Η λύση γι’ αυτό” απαντούν διάφοροι “ερευνητές”, “δεν είναι ο περιορισμός, αλλά …η αύξηση των τεστ”. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε ασυμπτωματικούς, για τους οποίους, πρόσφατα το CDC είχε ανακοινώσει ότι δεν χρειάζονται τεστ καθόλου… Οι “ερευνητές” προτείνουν μάλιστα την αύξηση όχι μόνο των αφερέγγυων μοριακών τεστ, αλλά και των εντελώς αστείων rapid tests …150.000.000 απ’ τα οποία φρόντισε να προμηθευτεί
η Αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για τους γραφικούς-από θέση- ισχύος της υποθέσεως, οι οποίοι επιβεβαιώνουν εκείνο που γνωρίζαμε : η αμφισβήτηση της επίσημης άποψης επιτρέπεται μια χαρά, αρκεί οι εκτιμήσεις να είναι μελανότερες και οι λύσεις που προτείνονται πιο σκληρές.
Πάμε στα ουσιώδη: Το “στάνταρ χρησιμοποιούμενο”, PCR test δεν προσφέρει τίποτα άλλο από μια απάντηση του τύπου ΝΑΙ/ΟΧΙ ως προς το αν ο εξεταζόμενος είναι μολυσμένος. Καμία αναφορά στο πόσο ιικό φορτίο μεταφέρει – κάτι που έδειχναν παρόμοια τεστ για προηγούμενους ιούς.
Σύμφωνα με την άποψη κάποιων [στοιχειωδώς σοβαρών] experts, είναι τελείως λάθος [προσωπικά θα χρησιμοποιούσα άλλη λέξη] να αγνοείται η ποσοτική παράμετρος: γιατί είναι ακριβώς η ποσότητα του φορτίου που θα έπρεπε να κανονίζει τα επόμενα βήματα του ασθενούς. Για να καταλάβουμε τι εννοούν, πρέπει να δούμε τον τρόπο λειτουργίας του τεστ: συνίσταται στο να “ενισχύει” γενετικό υλικό του ιού έως ότου γίνει ανιχνεύσιμο. Όσο μικρότερη είναι η ενίσχυση που χρειάζεται, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του φορτίου, ergo, τόσο πιο μολυσμένος και μολυσματικός ο ασθενής. Αυτό ακριβώς το amount, οι “κύκλοι” της ενίσχυσης [cycle thresholds] δεν συμπεριλαμβάνεται ποτέ στα αποτελέσματα των τεστ… Σε ελάχιστες περιπτώσεις όπου, μετά από απαίτηση, και κατ’ εξαίρεση, συμπεριελήφθησαν [Μασαχουσέτη, Νέα Υόρκη, Νεβάδα]…90% των “θετικών στο τεστ” βρέθηκαν να μεταφέρουν …αμελητέα ιική ποσότητα.
Μας λέει κάτι αυτό για την παράνοια στην οποία οδηγουνται οι κοινωνίες, με επιχείρημα την αύξηση κρουσμάτων [“μόκο” περί …νεκρών] τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην αύξηση των τεστ, τα οποία βγάζουν …θετικούς τους πάντες; Μας λέει κάτι για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν περάσει μέρες και εβδομάδες σε καραντίνα, χωρίς λόγο; για τις επιχειρήσεις που κλείνουν επειδή …ένας από τους πεντακόσιους εργαζόμενους βρέθηκε “θετικός στον κορωνοϊό”; λες και του βρήκαν …λέπρα ή πανούκλα…

ΥΓ. Επ’ ευκαιρία, η “θετικότητα” του Trump, έχει αμφισβητηθεί από κανέναν;

3
(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Reply