ΑΔΩΝΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ!

Ξέρεις τι είναι να ξεκινάς την καριέρα σου ως πωλητής βιβλίων του Γεωργίου Γεωργαλά [‘Ο Κομμουνισμός, Θεωρία, Πράξεις, Κριτική’] και του Κωνσταντίνου Πλεύρη [‘Εβραίοι, Όλη Η Αλήθεια’], να έχεις γράψει βιβλίο ο ίδιος “καταρρίπτοντας” το μύθο περί ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα [‘Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα, Ο Μύθος Καταρρέει’] και χρόνια αργότερα, “πολιτικός” πια, να μετέρχεσαι τα βρώμικα κόλπα της πολιτικής ορθότητας, κατηγορώντας σαν σεξιστές και ομοφοβικούς τους …ιδεολογικούς σου αντιπάλους;
Ο ΑΓ [λάτρης του Νίκου Πορτοκάλογλου] ηλίθιος ων εκτός των άλλων, και με άγνοια κινδύνου, διάλεξε, of all people, τον
…Μιθριδάτη, για να τον προκαλέσει σε προσωπική αντιπαράθεση. Ρουφιανεύοντάς τον για φράσεις που έγραψε, σε εποχές που ο ίδιος πουλούσε βιβλία σαν τα παραπάνω.
Η συνέχεια, βλ. η ρομποποίησή του,
επί της οθόνης.

ΥΓ. Οι Πλεύρης, Γεωργαλάς είναι / ήταν σαφώς πιο αξιόλογοι, και πιο ακέραιοι άνθρωποι απ’ τον Άδωνι Γεωργιάδη.

5
(Visited 143 times, 1 visits today)

23 Comments

  1. stcigar April 2, 2023 at 9:24 pm

    Εντάξει ο Άδωνις είναι καθαρή περίπτωση καιροσκόπου, αλλά έτσι πως έγινε η δουλειά δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας που να τα πιστεύει αυτά τα πράγματα σταλήθεια. Και όταν λέω να τα πιστεύει, εννοώ να τα εφαρμόζει 24/7 or something στην καθημερινή του ζωή. Όλο και κάποιος θα υπάρχει φαντάζομαι, μάλλον όχι όμως από τους δηλωμένους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας.

    Reply
    1. Oannes April 2, 2023 at 10:37 pm

      Όλο αυτό το virtue signaling λειτουργεί σαν αργκό ενός νέου υποκόσμου, ή, καλύτερα, σαν ένα είδος credit card με την οποία και μόνο αποκτάς πρόσβαση σε συγκεκριμένα αγαθά. Αυτό δεν αφορά μόνο κοπρώδεις οντότητες τύπου Γεωργιάδη και των ομοίων του [πολιτικών και πολιτών] αλλά όλες τις [πολυεθνικές και μη] εταιρίες, ακόμα και όλες τις χώρες. Όποιος δεν επαναλαμάνει τα συγκεκριμένα μάντρα ανά τακτά διαστήματα, παίρνει μια μάντρα @ρχίδια και στανιάρει.
      Εντωμεταξυ μόλις έμαθα οτι πέθανε ο Ray Shulman των Gentle Giant και είμαι σε περίεργη κατάσταση. Έκανα το κορόιδο με τον Wayne Shorter και τον Sakamoto αλλά αυτούς εδώ τους άκουγα κυριολεκτικά από παιδάκι.

      Reply
      1. stcigar April 2, 2023 at 11:02 pm

        Τους Gentle Giant από σένα τους έμαθα και χαίρομαι γιαυτό μέχρι εκεί που δεν πάει. Τους κλασικούς του τεχνορόκ πάλι τους ήξερα κι από πριν, αλλά τώρα τελευταία κάτι μου κόλλησε και τους ακούω συνέχεια..

        Reply
        1. stcigar April 4, 2023 at 10:04 am

          Εντωμεταξύ προσπαθώ εδώ και δυο μέρες να θυμηθώ ένα progressive συγκρότημα των early 70s που μου είχες προτείνει παλιότερα και αποτυγχάνω οικτρά. Ο δίσκος είχε νομίζω κάτι σε σκαντζόχοιρους στο εξώφυλλο και πρέπει να είχες βάλει κάποιο κομμάτι του εδώ στο blog. Υπάρχει τέτοιο πράγμα ή λέω βλακείες?

          Reply
          1. Oannes April 4, 2023 at 10:17 am

            Doesn’t ring a bell at the moment. Τα μόνα παρεμφερή που μου έρχονται στο νου είναι το εξώφυλλο του Tarkus των ELP, ένα είδος cyborg warrior, half tank half armadillo or something, και ένα τραγούδι των Incredible String Band “The Hedgehog Song” από το 5.000 Spirits Or The Layers Of Onion. Αλλά σκατζόχοιρους δεν έχει στο εξώφυλλο, άσε που είναι και των ’60s.
            Εκτός πια κι αν [unlikely] αναφέρεσαι στους Porcupine Tree που δεν θυμάμαι να έχουν σκατζόχοιρους σε κάποιο άλμπουμ τους – άσε που για μένα υπάγονται στην κατηγορία “pseudo-progressive” [συμπαθώ τον S. Wilson ως prog fan και “εργάτη της μουσικής”, αλλά δεν τον έχω σε ιδιαίτερη υπόληψη ως συνθέτη]

            Reply
            1. stcigar April 4, 2023 at 10:23 am

              Κάτι δεν θυμάμαι καλά. Ο συγκεκριμένος δίσκος πρέπει να υπάρχει, αφού μου άρεσε όταν τον άκουσα, όμως δεν ξέρω πώς να τον βρω!!

              Reply
              1. Oannes April 4, 2023 at 10:24 am

                Συμπλήρωσα κάτι στην αρχική απάντηση.

                Reply
                1. stcigar April 4, 2023 at 10:35 am

                  Όχι, στο μυαλό μου έχω δυο ντυμένα σκαντζοχοιράκια (ή μήπως αρκουδάκια?) που κοιτάζονται αντικρυστά or something και σαν όνομα του συγκροτήματος δύο μικρές λέξεις που δεν θυμάμαι καθόλου. Καλά μη σε πρήξω τώρα κι εσένα με τα κολλήματά μου που δεν ξέρω αν έχουν κιόλας βάση. Για τον SW παρεμπιπτόντως έχω ακριβώς τις ίδιες απόψεις.

                  Reply
                  1. stcigar April 4, 2023 at 10:59 am

                    Άκυρο, το βρήκα! Matching Mole!! Τελικά ήταν τυφλοπόντικες!!! Είδα κι έπαθα να ψάχνω από το πρωί στο ίντερνετ καταλόγους με early seventies progressive rock bands. Μιλάμε για σοβαρή ψυχαναγκαστική διαταραχή, όχι μαλακίες!

                    Reply
                    1. Oannes April 4, 2023 at 11:12 am

                      Έπρεπε να το σκεφτώ! Υποθέτω ότι άργησα να καταργήσω το fluoride απ’ τη ζωή μου, ως εκ τούτου το “IQ” μου πρόλαβε να υποβαθμιστεί κάμποσες μονάδες, μαζί και η [χαρακτηρισμένη από “ειδικό” ως “σχεδόν ειδητική”] μνήμη μου. 😄

                    2. Oannes April 4, 2023 at 11:23 am

                      Τέτοιου είδους κολήμματα είναι μόμινα στο δικό μου πρόγραμμα. Δεν ησυχάζω με τίποτα αν δεν θυμηθώ κάτι που θεωρώ ότι δεν θα ‘πρεπε να έχω ξεχάσει. Και με τη διαρκή συσσώρευση πληροφορίας, αυτό γίνεται αναπόφευκτο.
                      Ένας απ’ τους λόγους υποθέτω που “το μέλλον ανήκει” στην τεχνητή νοημοσύνη ειναι η δεδομένη ανεπάρκεια του εγκεφάλου μας να συγκρατήσει το απαιτούμενο amount πληροφορίας για τη σύνθεση της Big Picture. Η “εξειδίκευση” δουλεύει για λογαριασμό της AI. Τώρα, το τί είδους “σύνθεση” είναι αυτή που κάνει η τελευταία, και με τι κριτήρια, that is the question.

  2. stcigar April 4, 2023 at 11:26 am

    Μπα, μια χαρά φυσάει το IQ σου (και το γούστο σου στην μουσική εννοείται, γιατί από σένα τους έμαθα, όπως και άλλα κορυφαία prog-rock) απλώς η αρχική περιγραφή μου ήταν εντελώς παραπλανητική. Περιττό να σου πω εντωμεταξύ ότι τελευταία δοκίμασα να ρωτήσω κι εγώ κάτι εύκολα πραγματάκια στην AI προς μεγάλη μου απογοήτευση. Πολύ κακό για το τίποτα. Μια χαμηλού επιπέδου μηχανή αναζήτησης για όσους βαριούνται ή δεν ξέρουν πώς να ψάξουν στο ίντερνετ από μόνοι τους. By the way what’s up with that fluoride thing? I have no idea!

    Reply
    1. Oannes April 4, 2023 at 11:42 am

      Μελέτη του Harvard
      https://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/
      έδειξε ότι τo fluoride στο πόσιμο νερό [και όπως εύκολα φαντάζεται κανείς, στην οδοντόκρεμα] έχει τοξική δράση που υποβαθμίζει την ανάπτυξη / λειτουργία του εγκεφάλου. Απαιτείται φίλτρο, και όχι όπως νόμιζα επί χρόνια εμφιαλωμένο νερό, γιατί αυτό πάλι έχει …άλλες [τοξικές] παρενέργειες.

      Reply
      1. Oannes April 4, 2023 at 11:49 am

        …Η πλάκα είναι ότι στην Αμερική το fl. έχει καθιερωθεί από τα ’40s, για λόγους “προστασίας των δοντιών”. Δηλ. μιλάμε για ένα όργιο με την υγεία του κόσμου μέσω των “τροφών” των Big Food companies, τίγκα στη ζάχαρη εκτός των άλλων, με καταστροφική ως εκ τούτου επίδραση …και στα δόντια, κι αυτό που σκέφτηκαν οι τύποι ως “λύση” είναι το fluoride!

        Reply
        1. stcigar April 4, 2023 at 12:04 pm

          Από τα λίγα που κοίταξα μόλις τώρα, πράγματι το σκεπτικό της φθορίωσης του νερού φαίνεται πιο ανόητο κι από το σκεπτικό της αλλαγής ώρας plus οι αναμφισβήτητοι κίνδυνοι για την υγεία. Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ πάντως κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες που δεν φθοριώνουν το νερό, αν και μια μικρή ποσότητα υπάρχει απότι κατάλαβα εκ φύσεως. Προφανώς εσύ το έχεις ψάξει καλύτερα.

          Reply
          1. Oannes April 4, 2023 at 12:24 pm

            Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει υποτίθεται μικρότερο ποσοστό φθορίωσης, όπως η Αττική ας πούμε. Αλλά δεν ξέρω πώς προέκυψε αυτό και αν πρέπει να εμπιστεύομαι το ελλ. κράτος στο βαθμό που εμπλέκεται στη συγκκριμένη ενημέρωση / πληροφόρηση.
            Ούτως ή άλλως, το ίδιο και μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στις οδοντόκρεμες – ως εκ τούτου καλό θα είναι κανείς να επιλέγει χωρίς φθόριο. Ακόμα καλύτερη, ασφαλέστερη και …οικονομικότερη λύση για την υγιεινή των δοντιών είναι η μαγειρική σόδα!

            Reply
    2. Oannes April 4, 2023 at 12:02 pm

      Το chatGPT καθίσταται αφερέγγυο με το που αποκλίνει κανείς απ’ τα mainstream μονοπάτια. Ειδικά στα μουσικά, δεν εννοώ …τους Beatles και τους Stones, είναι σε μεγάλο βαθμό άχρηστο και από πληροφοριακής απόψεως. Του έχω κάνει “δύσκολες” ερωτήσεις για θέματα που τυχαίνει να ξέρω [αυτή ήταν η δουλειά μου] και οι απαντήσεις είναι κατά 90% ανακριβείς.

      Reply
      1. stcigar April 4, 2023 at 12:15 pm

        Προσωπικά εμμένω στην άποψη ότι το θέμα της ανθρωποειδούς νοημοσύνης αποτελεί μια μεγάλη τρύπα στο νερό, κάτι σαν τη φούσκα της ανθρώπινης κλωνοποίησης. Αντιθέτως τα επιτεύγματα της “απλής” τεχνητής νοημοσύνης είναι αρκούντως εντυπωσιακά και χρήσιμα σε πλείστες όσες περιπτώσεις. Η ανθρωποειδής νοημοσύνη κατά τη γνώμη μου αποτελεί κίνδυνο για την ανθρωπότητα στο βαθμό που κάποιοι θα την καταστήσουν εκ του μη όντος είτε από κακοήθεια είτε από βλακεία κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

        Reply
        1. Oannes April 4, 2023 at 12:34 pm

          Συμφωνώ, τίποτα μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να στηρίζει τα [συνωμοσιολογικά με την κακή έννοια] σενάρια περί AI που παίρνοντας τα ηνία και κατόπιν συλλογισμών αδιανόητων για μας …αποφασίζει να μας καταστρέψει. Το θέμα φαίνεται να διακινείται προς δημιουργία / συντήρηση ενός νοσηρού ενδιαφέροντος, χρήσιμου και ως προς τα δυο σκέλη του όρου : “ενδιαφέρον” απ’ τη μία, και “νοσηρό” απ’ την άλλη, για ευνόητους, εξυπηρετικούς ποικίλων κόνσεπτ λόγους.

          Reply
          1. stcigar April 4, 2023 at 12:52 pm

            Βασικά είναι και άχρηστη. Αντιθέτως οι “στρέιτ” μηχανές έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους, με την προϋπόθεση ότι δεν σπαταλούν τις δυνατότητές τους για να γίνουν κάτι που δεν μπορούν και δεν χρειάζεται να γίνουν. Η εμμονικά και ad hoc ανθρωποειδής νοημοσύνη από την άλλη αποτελεί το μηχανικό αντίστοιχο των τραβεστί.

            Reply
            1. Oannes April 4, 2023 at 1:11 pm

              That’s a brilliant metaphor!!!

              Reply
              1. stcigar April 4, 2023 at 1:21 pm

                🤖👾😄😁

                Reply

Leave a Reply