“ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ”, MY ASS

Τα “Αδέσποτα Κορμιά” είναι μια ταινία που λανσάρεται ως ντοκιμαντέρ [= documentary : παράθεση στοιχείων, οπτικού υλικού, μαρτυριών κλπ. προς στήριξη της θέσης του δημιουργού της]. Ανεξαρτήτως περιεχομένου, η αφίσα της ταινίας αποσκοπεί στην προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων ανθρώπων, με τον αναμενόμενο σάλο εχέγγυο κάποιας “επιτυχίας” στις αίθουσες. Το να εκφράζουν ενόχληση διάφοροι τριτοδευτέρας διαλογής συνήγοροι της ελευθερίας του λόγου, για κινητοποιήσεις ανθρώπων που οι ίδιοι, βάσει σχεδίου, προκαλούν, αποτελεί κλασικό δείγμα της αθλιότητάς τους.
Η άποψη μου, που επαναλαμβάνω, είναι ότι θα έπρεπε να επακολουθεί σωρεία μηνύσεων κάθε φορά που κάποιος σαν τον …Kostis Karpozilos [κάτω] αποκαλεί συλλήβδην “φασίστες” όσους τολμούν να διαφωνούν μαζί του. Το αυτό και με χαρακτηρισμούς του τύπου “ρατσιστής”, “ομοφοβικός”, “μισογύνης” και όλο το ρεπερτόριο του
newspeak που μετέρχονται οι αμόρφωτοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων – αυτοπροσδιοριζόμενοι ως κυνηγημένοι, ενώ είναι τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος.

ΥΓ. Στο άνοιγμα, η πρώτη [;] εικόνα του είδους : η Raquel Welch, φωτογραφημένη από τον Terry O’Neil, το 1966. Η φωτογραφία επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για το promotion της ταινίας του Don Chaffey ‘One Million Years BC’, την ίδια χρονιά. Απαγορεύτηκε ως controversial, ακόμα και για τα φιλελεύθερα ’60s. Δεν θα δημοσιευόταν παρά τη δεκαετία του ’90 [τα …δεύτερα ’60s] στο εξώφυλλο του Sunday Times Magazine. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την Ελίνα Ψύκου [σκηνοθέτιδα των ‘Αδέσποτων Κορμιών’] είναι η υπερβολική πρωτοτυπία.

5
(Visited 62 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Timothy Price March 13, 2024 at 3:18 pm

    Amazing how unoriginal so many film makers are. If the people they intend to offend didn’t react, that would take a lot of steam out of their irksome ideology. Just don’t give the guy the satisfaction of reacting.

    Reply
    1. Oannes March 13, 2024 at 5:13 pm

      You’re right about that. The problem is they know exactly what they’re doing, and that includes invoking the crowds’ Pavlovian responses. On the other hand, if no-one reacts, they’ll take over the entire field. A strategy of ignorance is best choice of course, but mainly in the first stage – we’ ve past that one right now.

      Reply
      1. Timothy Price March 13, 2024 at 5:35 pm

        People need take action. I see the UK is blocking the use of puberty blockers. That some surprising action.

        Reply

Leave a Reply