ΤΣΙΠΑΚΙΑ & PRAVDA MEDIA

“…Η γενιά μας είχε το ελάττωμα ‘πολλή αμφισβήτηση’. Ήμασταν διχασμένοι ψυχολογικά, ήμασταν ανατρεπτικής συμπεριφοράς και συντηρητικής ψυχοσύνθεσης”
Διονύσης – “εμβόλιο, η μόνη λύση” – Σαββόπουλος


Οι “δημοσιογράφοι” σήμερα ακολουθούν ευλαβικά το σλόγκαν του Διονύση. Αυτό, αφού τον …ξαναγάπησαν, συντεταγμένα και σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως τον είχαν διαπομπεύσει.
Ρόλος των “δημοσιογράφων” σήμερα δεν είναι η κριτική στην
εξουσία, αλλά η απαξίωση του κόσμου που αντιστέκεται σ’ αυτήν.
Ας καμαρώσουμε τον εξ αυτών κύριο …Τσαγκόζη της
Lifo.

Όλος ο δυτικός κόσμος έχει σύγχρονες ταυτότητες.. εε όχι όλος, ένα μικρό, ορθόδοξο, ελληνικό “χωριό” φαίνεται να αντιστέκεται! Μετά το 2000, τότε που ο πρωθυπουργός, Σημίτης, κατατρόπωσε τις στρατιές των αρνητών, των τότε, νέων ταυτοτήτων, που δε θα έγραφαν πάνω το θρήσκευμα των ιδιοκτητών τους, έρχεται το 2023, η ταυτοτητομαχία 2.0.
Ώρες ώρες, βλέπεις με τι ποταπά θέματα ασχολείται ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας και σε κάνει να απορείς.. δηλαδή, τα έχουμε λύσει όλα και το πρόβλημα τώρα είναι η “Νέα τάξη πραγμάτων” που θα τα βάλει με την κυριαρχούσα θρησκεία της χώρας μέσω ενός σατανικού τσιπακίου που θα φέρει (και με εισαγωγικά και χωρίς το φέρει) τον αντίχριστο;  Αυτά τα συμβάντα καταδεικνύουν ότι ακόμα η χώρα παραμένει σε μια κατάσταση που μεγάλος της πληθυσμός τρέφεται με σενάρια φαντασίας δυστοπικού B Movie και αυτό αποτελεί τεράστια τροχοπέδη για την πρόοδο της. 
Μία από τις σημαντικότερες μορφές αντίστασης σε αυτή τη μεσαιωνική επιστροφή που σπονσοράρετε από κάποιους ορθόδοξους ζηλωτές, είναι το χιούμορ, που δεν ξέρω αν θα μας σώσει, όπως έλεγε παλιά ένα σύνθημα, αλλά το προσπαθεί. Το twitter μπαίνει μπροστά στον αγώνα ενάντια στον σκοταδισμό και μας χαρίζει άφθονο γέλιο σε αυτή τη δεύτερη μάχη της πολιτείας με τον σκοταδισμό, με αφορμή τις ταυτότητες.

Ακολουθεί παράθεση χιουμοριστικών tweets, ανάλογα διασκεδαστικών με το κείμενο του κυρίου Τσαγκόζη.
Είναι μια από τις φορές που συνειδητοποιείς ότι η φράση “ντρέπομαι για λογαριασμό σου”
δεν είναι ένα απλό κλισέ.
Δεν αναφέρομαι φυσικά στον δράστη, αλλά στον
Τσαγκαρουσιάνο.

5
(Visited 62 times, 1 visits today)

9 Comments

 1. stcigar August 29, 2023 at 9:19 am

  Πριν από καμιά δεκαπενταετία πάντως που χρειάστηκε να βγάλω καινούρια ταυτότητα, κι εγώ από τις 2 τα ξημερώματα έπρεπε να πάω στο τμήμα για να πάρω σειρά..

  Reply
 2. stcigar August 29, 2023 at 9:34 am

  ..άλλο ένα ζήτημα που δημιούργησε η κυβέρνηση από το μηδέν κι έπεσαν όλοι με τα μούτρα να πάρουν τη θέση τους.

  Reply
  1. Oannes August 29, 2023 at 10:11 am

   Υπάρχουν δυο σκέλη κατά την άποψή μου : από τη μια δραστηριότητα μιας κυβέρνησης που δημιουργεί όντως θέματα εκ του μηδενός, “λύσεις” δηλ. σε ανύπαρκτα προβλήματα [πχ. κορωνοϊός – λοκντάουν, εμβόλια].
   Και απ’ την άλλη, οι ίδιες οι “λύσεις”, οι οποίες, αθροιζόμενες οδηγούν στην επιθυμητή γι’ αυτήν, δυστοπική για μας κατάσταση.
   Δεν ξέρω αν έχει καν νόημα μια λεπτομερής εξέταση του τί αντιπροσωπεύουν οι νέες ταυτότητες [προφανώς την κλασική αρχή του “όλα σε ένα” – συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων που ήταν ήδη διαθέσιμα].
   Μου αρκεί το ότι διατάσσονται από την κυβέρνηση προς διευκόλυνση του έργου της, που σημαίνει ότι η όποια ανυπακοή & δυσπιστία αφορά στη δική μας διευκόλυνση. Σε χλωρό κλαρί που λένε.
   Οι τύποι ετοιμάζουν για Σεπτέμβριο πράματα και θάματα.

   Reply
   1. stcigar August 29, 2023 at 10:17 am

    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα. Προσωπικά εξάλλου έχω καταλήξει έστω και αργά στο συμπέρασμα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω για να προστατέψω την περαιτέρω διαρροή προσωπικών μου δεδομένων, είναι να σταματήσω κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα που δεν είναι απολύτως απαραίτητη. Ελπίζω να μη χρειαστεί να κόψω και τις τσόντες!

    Reply
    1. Oannes August 29, 2023 at 10:30 am

     Συμφωνώ απολύτως. Αλλά έχω λόγους να πιστεύω ότι οι πουσταράδες δεν θα επιτρέψουν καν μια επιλογή παραμονής στο περιθώριο.
     Θα πρέπει να δίνει κανείς κάποιο “παρών” ανά τακτά διαστήματα, αλλιώς θα θεωρείται ύποπτος – τουλάχιστον. Literally αστυνομικό κράτος.

     Reply
     1. stcigar August 29, 2023 at 10:49 am

      Καλά ένα παρών θα δίνω σίγουρα στα επιδόματα. Που σα να τα έχει ψιλοκόψει μου φαίνεται ο Κούλης μετά τις εκλογές..

      Reply
      1. Oannes August 29, 2023 at 10:58 am

       Πραγματικά αισθάνομαι τελείως μαλάκας για την προεκλογική μου ανάλυση, βάσει της οποίας είχα προκρίνει τον Κούλη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ [- ερασιτεχνική παρωδία του Κούλη].
       Είχες δίκιο ότι έπρεπε πάση θυσία να σταλεί ένα “μήνυμα”, ψηφίζοντας οποινδήποτε άλλον. Τώρα ποιος τους πιάνει.
       Και από πάνω δέχονται ένα είδος “κριτικής” από μέρος του διεθνούς συστήματος ως …δεξιά, εθνικιστική κυβέρνηση.

       Reply
       1. stcigar August 29, 2023 at 11:56 am

        Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι από λογική άποψη εγώ είχα περισσότερο δίκιο από σένα. Πιο πολύ σε σημάδια στηρίχτηκα, τα οποία όμως θεώρησα ότι αποκαλύπτουν τα πάντα. Το βασικότερο κριτήριο για μένα ήταν ένα φοβερά κακό προαίσθημα που είχα λίγο πριν τις πρώτες εκλογές. Ένιωθα ότι μια επανεκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ήταν ένα μοιραίο και ανεπανόρθωτο λάθος. Ελπίζω φυσικά να ήμουν εγώ που έκανα λάθος, γιατί δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω τα λάθη αλλονών.

        Reply
        1. Oannes August 29, 2023 at 1:04 pm

         Εγώ σίγουρος, και θα μπορούσα να …αναλύσω ποια ήταν τα λάθη μου [2 τον αριθμό], αν είχε κάποιο νόημα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

         Reply

Leave a Reply