ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ …ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα κάποιων αμερικανικών γκάλοπ, αντιλαμβάνεσαι πού θα σημειωθεί η εκλογική “έκπληξη” [για κάποιους θα είναι όντως] : στους πληθυσμούς των μαύρων και των ισπανόφωνων. Ειδικότερα, στους άνδρες των δυο πληθυσμιακών ομάδων, με τους λευκούς να ακολουθούν κατά πόδας.
Οι Αμερικανοί άνδρες, αντίθετα απ’ την πλειονότητα των “εκλεπτυσμένων” Ευρωπαίων, διατηρούν αρκετά απ’ τα
stamina του φύλου τους. Και δεν ανέχονται πλέον να αποτελούν στόχο της Νεοεποχίτικης προπαγάνδας, να είναι μόνιμα υπαίτιοι για όλα τα δεινά που μαστίζουν την κοινωνία και τον Πλανήτη.
Χαρακτηριστικό των gay πληθυσμών υπήρξε πάντα το φετίχ με τα μυώδη ανδρικά σώματα, και την
αρρενωπότητα εν γένει [δεν χρειάζονται “σούπερ γραμμωμένοι κοιλιακοί” για να είναι κανείς αρρενωπός]. Η εντύπωσή μου είναι ότι αυτό, αργά αλλά σταθερά, εκλείπει. Και ότι ο ρόλος των ψυχίατρων και των λοιπών “τεχνικών της εξουσίας” δεν αφορά σε κάποια …απελευθέρωση των gay πληθυσμών, η οποία είναι προ πολλού συντελεσμένη, αλλά στην καταστροφή του ανδρικού στοιχείου και των επικινδύνων παραμέτρων του – guts, διάθεση και δύναμη για αντίσταση. Μπορεί να μας μιλούν ώρες ολόκληρες για στερεότυπα, όμως αυτοί είναι τελικά που συρρικνώνουν το φαινόμενο “γυναίκα” στα στερεότυπα του κουτσομπολιού και της ωραιοπαθούς ανασφάλειας, αναγορεύοντάς την σε ενσάρκωση της σοσιαλμιντιακής κουλτούρας – της μεγαλύτερης μάστιγας από Αναγέννηση και δώθε. Οι ίδιοι επίσης συρρικνώνουν το φαινόμενο “άνδρας” σε μια γελοιογραφία, αυταρχική, ακόρεστα φιλόδοξη, επιρρεπή στο bullying, τον βιασμό και το domestic violence.
Οι γλοιώδεις κολακείες που αναπέμπονται προς την γυναίκα, “ασύγκριτα ανώτερή του”, είναι ο μαγικός καθρέπτης μέσα απ’ τον οποίο αυτοθαυμάζεται. Η
θυματοποίησή της, σχολαστικά καλλιεργούμενη επίσης, αποτελεί το απόλυτο εύσημο γι’ αυτή την ηρωΐδα που είναι ”το μέλλον του κόσμου”.
Μέλλον που αφορά βεβαίως …και τον άνδρα : η γενική επίθεση εναντίον του στοχεύει στην απομάκρυνση των γυναικών, ακόμα και των …gay από την έλξη για τους αρρενωπούς εκπρόσωπους του είδους, και την
εθελούσια έξοδο των τελευταίων από την κεντρική σκηνή. Αν χαρακτηριστικό των πάλαι ποτέ gay ζευγαριών ήταν η θηλυπρέπεια ενός εκ των δύο κυρίων, η ανδροπρέπεια μιας εκ των δυο κυριών, σύγχρονη τάση φαίνεται να είναι η [έτι περαιτέρω] εκθήλυνση – συνολική μετατόπιση προς την θηλυκότερη πλευρά του φάσματος. Η δυστοπική νόρμα που αναδύεται θα περιλαμβάνει ίσως δυο βασικά είδη : λεσβίες θηλυκού και λεσβίες αρσενικού γένους.

5
(Visited 56 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply