ΤΟ …ΘΑΥΜΑ

Άντε να δούμε, θα το βιώσουμε το θαύμα;

5
(Visited 95 times, 1 visits today)

11 Comments

 1. stcigar June 25, 2023 at 10:39 pm

  Και καλά τα υπόλοιπα κόμματα ψιλοκαταλαβαίνω γιατί τα ψηφίζουν. Αλλά το ΠΑΣΟΚ.. με ποιο σκεπτικό??

  Reply
  1. Oannes June 26, 2023 at 7:19 am

   Μα …με το ίδιο υποθέτω σκεπτικό που το ψήφιζαν πάντα, με το διάλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ενθυλακώσει τις ΠΑΣΟΚικές ψήφους. H άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ταυτόχρονη με την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο “αμαυρωμένο” από την πολιτική των μνημονίων αναγκάστηκε να αλλάξει έως και όνομα για να επιβιώσει. Τώρα επανέρχεται μετά δόξης, με τον “παγκίτη” [παρωδία – πολιτική και …φωνητική – του Ανδρέα Παπανδρέου] Τσίπρα να μπαίνει στο χρονοντούλαπο. Πέρα από τις βασικές νεοεληνικές αρετές του τζάμπα μάγκα [“σοσιαλιστή”] – κηφήνα του δημοσίου που εξέφραζε πάντα το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και η της μνήμης χρυσόψαρου που με ακρίβεια εκφράζει επίσης.
   Τώρα το τι παρηγοριά μπορεί να αντληθεί από την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων [δίκην τυφλής έστω αντίδρασης στο χάος] όταν έχεις μια Βουλή με την αισχρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών “δυναμωμένη από την ψήφο του λαού” και το …ΠΑΣΟΚ ανερχόμενη δύναμη, αποτελεί άλλου παπά ευαγγέλιο.

   Reply
   1. Oannes June 26, 2023 at 7:57 am

    Προσωπικά, με την έννοια πάντα του …positive thinking, από αυτές τις εκλογές κρατάω το απολαυστικής γελοιότητας σύνθημα που διάβασα τις προάλλες : ΚΟΥΛΗ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ!

    Reply
    1. stcigar June 26, 2023 at 8:34 am

     Αυτό με τη ΝΔ κάπου έχει και την πλάκα του, με την έννοια ότι μετά το πρώτο σοκ δεν μπορείς παρά να γελάσεις με το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι θα ξορκίσουν την πραγματικότητα με τα ψέματα. Anyway ευημερία τέλος και μαζί με αυτήν και η δημοκρατία. Οπότε τα ψέματα καλύτερα είναι από το τίποτα. Σε περίπτωση πάντως που ο Κούλης δείξει αυτοσυγκράτηση και δεν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δουλοπρέπεια των ψηφοφόρων του, προσωπικά θα του βγάλω το καπέλο. Γιατί στη θέση του εγώ αυτό ακριβώς θα έκανα.

     Reply
     1. Oannes June 26, 2023 at 9:08 am

      Δεν νομίζω ότι το μεταλλαγμένο αυτό πλάσμα [γιατί περί μεταλλαγμένου πρόκειται, άσχετου με τον πάλαι ποτέ εαυτό του, όπως έχεις επισημάνει] θα διστάσει να κάνει ο,τιδήποτε. Δεν είναι στην εξουσία για να σκέφτεται αλλά για να εκτελεί.
      Αναρωτιέμαι αν στην παρούσα περίσταση μπορεί να χωρέσει σενάριο τύπου “κρίσιμης μάζας”. Αν δηλ. υπάρχει ένα ποσοστό πληθυσμού που αντιλαμβανόμενο αίφνης ότι …η “Παγκόσμια Διακυβέρνηση” ισχύει ήδη, και ότι οι κατά τόπους πολιτικοί είναι οι τοποτηρητές της, μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα. Μάλλον βέβαια όχι, γιατί οι αλλαγές είναι κοσμοϊστορικές και δρομολογούνται με αποφασιστικότητα.
      Φαντάσου ότι κάποια στιγμή, πρόσφατα, μια εταιρία ανήκουσα στους Black Lives Matter, έβγαλε μια αλυσίδα αθλητικών ειδών με ένα logo που ήταν σκανδαλώδης αντιγραφή εκείνου της Adidas. Η εταιρία ανέλαβε νομική δράση εναντίον τους, με εύλογες απαιτήσεις. Δυο μέρες μετά, και χωρίς να ξακαθαρίσει τους λόγους γι’ αυτό …απέσυρε τη μήνυηση.
      Έχει επιβληθεί ένα είδος high tech γκανγκστερικής τρομοκρατίας η οποία αφορά σε απαιτήσεις συμμόρφωσης εταιριών και …κρατών [=εταιριών] με συγκεκριμένες “ιδεολογικού – περιβαλλοντοευαίσθητου” τύπου επιταγές …or else.

      Reply
      1. stcigar June 26, 2023 at 9:27 am

       Μια κάποια μάζα υπάρχει – αυτή που ψηφίζει ακροδεξιά – κρίσιμη όμως όχι ακόμα. Λογικά θα γίνει κι αυτό, στην Ευρώπη σε δέκα-δεκαπέντε χρόνια ίσως, για την Αμερική δεν είμαι σίγουρος. Εκτός κι αν συμβεί στο ενδιάμεσο κάτι κοσμοϊστορικό, κανένας τρίτος παγκόσμιος, καμιά εισβολή εξωγήινων, η περίφημη κλιματική αλλαγή, κατοχικός πληθωρισμός ή ανεπανόρθωτη καταστροφή της φαιάς ουσίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Προσωπικά κλίνω προς τα δύο τελευταία ενδεχόμενα. Το πρώτο θα επιταχύνει την πορεία προς τα δεξιά, το δεύτερο θα οριστικοποιήσει την κυριαρχία των ερπετών.

       Reply
       1. Oannes June 26, 2023 at 9:44 am

        Αν η εκτίμησή σου περί 10-15 χρόνων είναι ακριβής, το πράγμα έχει τελείως τελειώσει.
        Κατά την άποψή μου είναι ζήτημα ακόμα και τώρα αν μπορεί να γίνει κάτι.
        Αυτή τη στιγμή έχουμε στην “ελληνική βουλή” πλήρη κυριαρχία του “δημοκρατικού τόξου”, τουτέστιν του μπλοκ big food-big pharma-industrial-military complex, διαπνεόμενου από …οικολογικές και αντιρατσιστικές ανησυχίες.
        Και από δίπλα κάτι “γραφικούς”, sitting targets των μηχανισμών δυσφήμισης.

        Reply
        1. stcigar June 26, 2023 at 10:10 am

         Να γίνει κάτι σύντομα σε μαζική έκταση, το αποκλείω, εκτός κι αν δούμε καμιά έκπληξη από Αμερική μεριά. Ειδικά η Ελλάδα δεν είχε ποτέ πραγματική ακροδεξιά παράδοση, μόνο κάποιες άνωθεν/έξωθεν επιβεβλημένες δικτατορίες, οπότε τα ποσοστά του χώρου θα χτυπήσουν πιθανότατα οροφή, ακόμα κι αν ο κόσμος πεθαίνει της πείνας.

         Reply
         1. Oannes June 26, 2023 at 10:18 am

          Στην Αμερική το πράγμα πάει για εμφύλιο. Και πριν απ’ τις προηγούμενες εκλογές τους το ίδιο έλεγα [όχι μόνο εγώ] αλλά τώρα φαίνεται να αποκτά official αποχρώσεις.
          Ένα από τα θέματα που έχω εντοπίσει και θα ανεβάσω εντός της ημέρας [τις τελευταίες μέρες εντοπίζω διάφορα και μετά τα …ξεχνάω από βαρεμάρα] αφορά σ’ αυτό ακριβώς.

          Reply
          1. stcigar June 26, 2023 at 11:13 am

           Πάντως το υπάρχον καθεστώς παραείναι γελοίο για να κρατήσει. Σε κάτι άλλο θα δώσει τη θέση του. Καλύτερο, χειρότερο, τι να πω.

          2. Oannes June 26, 2023 at 11:24 am

           …χειρότερο σίγουρα!💩💩💩

Leave a Reply