ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, THU-26122019-0735 χριστούγεννα πέρα απ’ το ρουβίκωνα…

Οι “πολιτικές” δηλώσεις, οι κόντρες, η άνευ πρακτικού αντικρύσματος εχθρότητα που δίνουν το στίγμα του δημόσιου χώρου, δεν έπαψαν στιγμή να μαίνονται, παραμονή και μέρα Χριστουγένων. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί  ένας ακόμα “θρίαμβος” των social media.
Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανάρτηση στο Twitter [φωτό] του γραφίστα και επιφανούς στελέχους του Ρουβίκωνα, Σπύρου Δαπέργολα.
Προκύπτει από εδώ μια ανησυχητική δοξασία: ότι το ιδιωτικό έχει πάψει να είναι ιδιωτικό. Κι ότι αν δεν είναι το κράτος που σε θέτει υπό στενή παρακολούθηση, θα είναι η …”κοινότητα” που εννοεί να “ελέγχει” τις πράξεις σου με όρους λαϊκού δικαστηρίου. Με άλλα λόγια, ότι κάποιος ξένος με την οικογένεια, μπορεί, βασιζόμενος σ’ εκείνα που βλέπει και ακούει, να κρίνει …αυτόματα, αν συνιστούν περίπτωση άσκησης βίας, έκρηξης δίκαιης οργής, ή μέτρου απαραίτητου για το “σωφρονισμό” ενός παιδιού 10 χρόνων.
Ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η χρονική στιγμή που διαλέγει για να αναφερθεί στην “ενδοοικογενειακή βία” ο spokesman της αναρχικής συλλογικότητας: εκείνη που αποτελεί το peak της, όποιας μπορεί να υπάρξει στην εποχή που ζούμε, σπιτικής θαλπωρής και ευωχίας: η στιγμή που η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

1
(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Reply