ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, WED-11122019-0732 Γρηγοριάδης, άνεργοι μετανάστες…

Η σύντομη, επιπέδου τουρκικού σίριαλ θεατρική παράσταση με τίτλο “ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ” του Κλέωνα Γρηγοριάδη στη Βουλή ξεπερνά τα όρια ενός ασήμαντου περισταστικού, δείχνοντας την ουσία του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα: κλινικά ηλίθιοι σε θέσεις “αρίστων Ελλήνων”. Σε θέσεις δηλ. τόσο απαξιωμένες, που ουδείς σοβαρός άνθρωπος θα ενδιαφερόταν να τις καταλάβει. Στο κάτω-κάτω, πόσο πιο αξιοθρήνητο είναι το σενάριο “Κλέων Γρηγοριάδης βουλευτής” από το: “Γιάνης μ’ ένα νι αρχηγός κόμματος” ή το “Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός της χώρας”;
https://twitter.com/SocPapahatzis/status/1204488834328735745

Η εκπληκτική είδηση της χτεσινής μέρας, όπως θα αποδειχτεί μακροπρόθεσμα, ήταν η εξής: η πρόταση πολιτικής για την ένταξη νέων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και αγορά εργασίας (I.REF.SOS), υπέβαλλε ο ΟΑΕΔ, προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας!
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σε ημερίδα του ΟΑΕΔ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ήδη έχει ολοκληρωθεί πιλοτικό πρόγραμμα για 40 πρόσφυγες ηλικίας από 16 έως 24 ετών, με την συμμετοχή του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και του Γερμανικού Οργανισμού Κατάρτισης. Ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ, προβλέπει: Την καταγραφή των δεξιοτήτων των νέων προσφύγων. Την αναγνώριση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων τους. Ταχύρυθμη γλωσσική εκμάθηση. Επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, μέσω εργασιακών προγραμμάτων.
Αυτά δια να μη λησμονώμεθα, στη χώρα του brain drain και των 1.000.000 ανέργων. Βγαίνουν επιστήμονες, μπαίνουν λαθρομετανάστες με δεξιότητες.

2
(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Reply