ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, WED-04032020-1145 ο μεγάλος αδελφός βλέπει απ’ την κίνα…

Παρακολουθώ τον …Γιώργο Παπαδάκη να απορεί και να εξίσταται για την “ανεξέλεγκτη” διάδοση του κορωνοϊού στην Ιταλία. Και να αποδίδει το φαινόμενο στην κοσμοσυρροή στα σαλόνια μόδας…
Πέφτει κανείς σε αναρώτηση, για το επίπεδο ελέγχου που ασκείται στο τι λέγεται από τα mainstream media. Εκτός αν πρόκειται για αυθεντική άγνοια, η οποία δεν ξέρω αν είναι προτιμότερη. Γιατί ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που δεν θα πει κουβέντα για την κινεζική μειονότητα του Μιλάνου, τον ρόλο που παίζει στην πληθυσμιακή σύνθεση και την οικονομική ζωή της Βόρειας Ιταλίας. Ούτε και για τη σχέση της τελευταίας με την Κίνα – προμηθεύτριά της σε πρώτες ύλες και εργατικό δυναμικό – οι αναφορές στην οποία, ως πηγή προέλευσης του ιού, …στηλιτεύονται σαν …ρατσιστικές.
Χαρακτηριστικά είναι ρεπορτάζ όπως το παρακάτω: το fake της υποθέσεως βοά εκ του ότι ο “δαρμένος από ρατσιστές” φοιτητής δεν απορεί για τίποτα, ούτε και αναρωτιέται. Αντίθετα, δράττεται της ευκαιρίας να “ψυχολογήσει” τους επιτιθέμενους [“ο κορωνοϊός είναι μια δικαιολογία” κλπ.], στο πλαίσιο …αντιρατσιστικής κοινωνιολογικής ανάλυσης στο Facebook.

Για περισσότερα, δες post: Η ΚΙΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

1
(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Reply