ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, THU-20022020-0930 drones και προλετάριοι…

Τις προάλλες, η “Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης” ανέλαβε την …πρωτοβουλία επίθεσης στο Κέντρο Διεπιστημονκής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ το οποίο υλοποιεί “προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ομίλους με σκοπό το κέρδος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας”. Αφορμή της επίθεσης ήταν ο θόρυβος στα media για το “πρώτο οπλισμένο UAV ελληνικής κατασκευής με jet κινητήρα”. Για όσους ενδιαφέρονται για το σκεπτικό των δραστών, υπάρχει η σχετική “εμβριθέστατη” και μακροσκελέστατη [χωρίς εισαγωγικά] ανακοίνωση. Το link είναι παρακάτω και …καλή δύναμη.

https://infognomonpolitics.gr/2020/02/epithesi-anarchikon-sto-kentro-diepistimonikis-erevnas-ke-kenotomias-tou-apth/

Προσωπικά άντεξα να το διαβάσω, όχι όμως και να σχολιάσω λεπτομέρειες. Πρόκειται για το αναμενόμενο ρεσιτάλ αντιφάσεων, φλυαρίας και ανιστόρητης αφέλειας, από ανθρώπους που εννοούν να μάχονται το “πολυεθνικό”, πολεμοκάπηλο αστικό μπλοκ, με συλλογιστική και τρόπους δράσης που θα προϋπέθεταν, πριν απ’ όλα, συντονισμό με δίκτυα δράσης υπερεθνικής εμβέλειας και, μαγικώ τω τρόπω, ανάλογη από χώρα σε χώρα επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Εν τη απουσία της παραμικρής δυνατότητας για κάτι τέτοιο, δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς πέρα απ’ το ότι: κάποιοι, πολεμώντας την “ελληνική πολεμοκάπηλη αστική τάξη” [=προκρίνοντας τον εμφύλιο πόλεμο από τον διακρατικό], παρέχουν άριστες υπηρεσίες στους εχθρούς της χώρας. Εν γνώσει τους ή όχι.

Δυο μικρά [σταγόνα στον ωκεανό του original κειμένου] αποσπάσματα:

Διακαής στόχος, όπως προαναφέραμε, των αντιμαχόμενων αστικών τάξεων είναι να εκμεταλλευτούν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Οι συγκεκριμένες ζώνες εκτείνονται σε βάθος 200 μιλίων και καμία σχέση δεν έχουν με τη ζώνη θαλάσσιας κρατικής κυριαρχίας. Σκοπός, φυσικά, είναι η εκμετάλλευση τους από πολυεθνικές για εξορύξεις. Οι τελευταίες εξελίξεις υπογραμμίζουν πως ο ανταγωνισμός στο Αιγαίο και κυρίως στη ΝΑ Μεσόγειο είναι άδικος, εκμεταλλευτικός και επιθετικός και από την πλευρά της Ελλάδας και από την πλευρά της Τουρκίας. Στο επικίνδυνο «σκάκι» γεωπολιτικών κινήσεων που παίζουν οι αστικές τάξεις της περιοχής, οι ιμπεριαλιστές και οι πολυεθνικές θα την “πληρώσουν” εν τέλει τα πιόνια, οι μόνοι χαμένοι δηλαδή θα είναι οι λαοί, η ειρήνη και το περιβάλλον. Απάντηση θα πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός μετωπικού-ταξικού-διεθνιστικού-αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος σε Ελλάδα και Τουρκία, που θα βάλει τέλος στα επονείδιστα για τους λαούς σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Εμείς οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Θα πρέπει, λοιπόν, να ενωθούμε με γνώμονα την υπεράσπιση των κοινών μας ταξικών συμφερόντων και να περάσουμε συντονισμένα στην αντεπίθεση. Από την μεριά μας παλεύουμε, ώστε η έρευνα να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, πάντα μακριά από στρατό, αστυνομία και οποιοδήποτε κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους και των αφεντικών. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως για την μηχανή του πολέμου θα οι προλετάριοι και οι προλετάριες είμαστε πάντα αναλώσιμοι/ες. Απαραίτητο συστατικό για να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς θανάτου είναι η σύνδεση και η ταξική συμπόρευση φοιτητικού-εργατικού κινήματος. Με βάση τα αντιπολεμικά προτάγματα να βροντοφωνάξουμε και να κάνουμε πράξη τα εξής: “Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά τους, αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας”, “Έξω ο Στρατός, το ΝΑΤΟ και οι Πολεμικές Βιομηχανίες από τα Πανεπιστήμια”!

3
(Visited 55 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar February 20, 2020 at 10:02 am

    “Οι συγκεκριμένες ζώνες εκτείνονται σε βάθος 200 μιλίων..”
    Να και κάτι που μου έμαθαν τα καλόπαιδα..

    Reply
    1. Oannes February 20, 2020 at 10:29 am

      Αμ πώς. Άλλωστε “ο ανταγωνισμός στο Αιγαίο και κυρίως στη ΝΑ Μεσόγειο είναι άδικος, εκμεταλλευτικός και επιθετικός και από την πλευρά της Ελλάδας και από την πλευρά της Τουρκίας”. Τουτέστν, αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Μεσόγειο έχουν τα ψάρια τους.
      Thanks!

      Reply
  2. stcigar February 20, 2020 at 10:35 am

    ..έχει πολύ πλάκα πάντως όταν οι αναρχικοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν “τεχνική” γλώσσα για να προσδώσουν και κάτι από mainstream κύρος στις αερολογίες τους.

    Reply
    1. Oannes February 20, 2020 at 10:44 am

      Όντως αυτό είναι το κερασάκι της υποθέσεως. Ότι και καλά το ξέρουμε το κόλπο, που σημαίνει, θα μπορούσαμε να είμαστε ωφελημένοι απ’ αυτό αλλά …επιλέγουμε να το πολεμάμε, επομένως εκτός από το “μετά λόγου γνώσεως” είμασε και διπλά αξιέπαινοι…
      Thnx!

      Reply

Leave a Reply