ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ

Ένα καινούργιο trend – φετίχ διαδίδεται στην Αμερική. Λέγοντας “διαδίδεται”, εννοώ, με τη μέθοδο που διαδίδονται όλα, σε μια κοινωνία μιντιοκρατούμενη όπως η εν λόγω, ή η δική μας: από πάνω προς τα κάτω. Πρόκειται για το trend της έκτρωσης. Κι όχι απλώς της έκτρωσης, αλλά της συνειδητής επιδίωξής της, που σημαίνει να μένεις έγκυος με απώτερο σκοπό …την απόλαυση της έκτρωσης. “Κάνε ένα παιδί για να έχεις την ευχαρίστηση να το σκοτώσεις” θα μπορούσε να είναι το σύνθημα του trend. Και σημειώνω την ημερομηνία που γράφω αυτό το μικρό κείμενο, για να μετρήσω πόσος καιρός πρόκειται να περάσει, μέχρι τη στιγμή που το ανώμαλο φαινόμενο κάνει και εδώ την εμφάνισή του.
Το πράγμα ξεκινάει από την ολομέτωπη επίθεση για την υπεράσπιση του δικαιώματος της γυναίκας στην έκτρωση, όχι σε σπάνιες περιπτώσεις και όποτε κρίνεται απαραίτητο, αλλά “…whenever the fuck she wants”, όπως το θέτει ο τηλεπαρουσιαστής, προκαλώντας θυελλώδη μέθεξη στο γυναικείο ακροατήριο. Πιο ταμπεραμεντόζα, αλλά και διφορούμενη η Whoopi Goldberg, τα λέει με το δικό της τρόπο: “get out of my vagina” [προς τους anti-abortionists, αλλά ίσως …και στο ίδιο το έμβρυο]. Καθώς το πλήθος των “απελευθερωμένων από την καταπιεστική μητρότητα” γυναικών πυκνώνει, η άποψη ότι το έμβρυο πρέπει να αποβάλλεται από το γυναικείο σώμα όπως η “ταινία” [το σκουλήκι] ακούγεται όλο και συχνότερα. Μιλώντας για ταινίες και σκουλήκια, μπορεί κανείς να απολαύσει τον Michael Moore https://coub.com/view/1agjs6
να σαρκάζει όσους πιστεύουμε “χάρη σε κάποιο μαγικό τρικ του μυαλού” ότι …το γονιμοποιημένο αυγό είναι ένα ανθρώπινο ον! μιλάμε για τέτοιο θράσος και παραλογισμό εκ μέρους μας…
Στα ελληνικά μίντια ακούστηκαν, όσο κρίθηκε ότι ήταν αρκετό να ακουστoύν, σχόλια για τις “συντηρητικές” πολιτείες των ΗΠΑ, που ψήφισαν νόμους κατά της άμβλωσης.
Αυτό το οποίο δεν άκουσε κανείς, ήταν οι νόμοι που ψηφίστηκαν από κάποιες άλλες πολιτείες, οι οποίοι επιτρέπουν την άμβλωση ακόμα και στο τελευταίο τρίμηνο της κύησης, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μέχρι τη στιγμή της γέννησης…Οι πολιτείες είναι: Alaska, Colorado, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Vermont. Μαζί και η Washington DC.
Σκοπός και αποκλειστική μέριμνα του νόμου, η προστασία της εγκύου.
Πολιτικοί όπως ο [γραφικός] διεκδικών το δημοκρατικό χρίσμα Beto O’Rourke [γνωστός και ως …Beto male O’Rourke] διακηρύσσουν ότι το δικαίωμα επιλογής του πότε θα γίνει η έκτρωση, ακόμα κι αν αυτή θα γίνει την τελευταία στιγμή …ανήκει αποκλειστικά στις γυναίκες…
Ο ανατέλλων ήλιος της αμερικανικής αριστεράς, η πιο φωτογενής μετά τον Trump πολιτική προσωπικότητα το 2019, Alexandria Ocasio-Cortez, μιλά στην κάμερα: υπάρχει ένα επιστημονικό consensus [νάτο πάλι αυτό… όπως και με το climate change] ότι οι ζωές των παιδιών θα γίνουν πολύ δύσκολες στο μέλλον. Είναι ΟΚ να κάνει κανείς ακόμα παιδιά; “

https://youtu.be/x5nndbw9Uq8

Κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι το πράγμα διαθέτει ακόμα πο σκοτεινές πτυχές από “αφηγήματα” του τύπου “η παρηκμασμένη Δύση περιμένει τους μουσουλμάνους για να την αναζωογονήσουν”, ή “ο λευκός άνδρας είναι η μάστιγα της αθρωπότητας”.
Ότι πρόκειται πιθανώς για ένα είδος ιδεολογικά ενισχυμένου / αναβαθμισμένου μαλθουσιανισμού*, με το κεντρικό αφήγημα να αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο ως εγγενώς αποτυχημένο, βλαπτικό του περιβάλλοντος του, ον. Το οποίο ον, …τελείως συμπτωματικά, την ίδια στιγμή που δυσφημείται από την προπαγάνδα, βαίνει προς αντικατάσταση από την πρωτοπορία της artificial intelligence…

Θα επανέλθουμε σύντομα…

 

* αξίζει να διαβάσει κανείς την πρώτη πραγματεία για την απομείωση του ανθρώπινου πληθυσμού, γραμμένη από τον Thomas Robert Malthus: “Essay On The Principle Of Population”, και δημοσιευμένη το …1798. Και να αναλογιστεί πόσο έχει “προχωρήσει” η σκέψη κάποιων επ’ αυτού, έκτοτε μέχρι σημερα…

0
(Visited 99 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Sue Dreamwalker September 14, 2019 at 2:44 pm

    Αγαπητοί Oannes, το θέμα που ξέρω πολύ αμφιλεγόμενο, Η ζωή είναι ιερή στο βιβλίο μου. Η κοινωνία περνάει μια λεπτή γραμμή, ειδικά στον σημερινό κόσμο, όπου υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να μην μείνει έγκυος στην πρώτη θέση. Αλλά κάποιος καταλαβαίνει επίσης τις εξαιρέσεις από αυτούς τους κανόνες.
    Διάβασα ένα επιχείρημα σχετικά με ένα θύμα βιασμού που ταξινομεί μια έκτρωση, μπορεί κανείς να καταλάβει τη συλλογιστική, αλλά το έμβρυο, το αγέννητο παιδί εξακολουθεί να είναι ένα θύμα αθώος.
     
    Ήμουν τυχερός που επέλεξα να έχω τα παιδιά μου, χωρίς επιπλοκές, όπως μερικές μητέρες που κάνουν επιλογές για λόγους υγείας τόσο των ίδιων όσο και του αγέννητου παιδιού τους που μπορεί να υποφέρουν από γενετική ασθένεια.
    Η κόρη μου έκανε μια συνειδητή επιλογή να μην έχει παιδιά και σε κάποιο σημείο σκέφτηκα να μην έχω κανένα εγγόνιο. Μέχρι τη σύζυγο του Υιού μου, μετά από πολλές αποβολές, τελικά γέννησε σε ηλικία 38 ετών σε ένα υγιές κορίτσι. Ποιος είναι τώρα ηλικίας οκτώ ετών ..

    Ανησυχώ για το μέλλον της και γενικότερα για τη νεότερη γενιά, καθώς βλέπω τον κόσμο να αλλάζει, όχι μόνο στο κλίμα, αλλά και στις αξίες και στην κατήχηση των νεαρών μυαλών με τέτοια πίεση που τώρα κλιμακώνεται στην εκπαίδευση για να επιτύχει, ενώ εξαρτάται από τα κοινωνικά μέσα τα δίκτυα, τα τυχερά παιχνίδια και το χειρισμό του νου, προσθέτοντας επιπλέον βάρος που τους πιέζει περισσότερο. Στην οποία η νεότερη γενιά στοχεύει τώρα με φάρμακα κατά της κατάθλιψης που προκαλούν περισσότερα προβλήματα υγείας και ποσοστά αυτοκτονίας.
    Δεν μπορώ παρά να ελπίζω ότι όλοι μας θα ξυπνήσουμε σε αυτό που υποτάσσουμε εμείς και στη νεότερη γενιά πολύ σύντομα.
    Πολλές ευχαριστίες για αυτό το μερίδιο Oannes.
    Μηνύω 🙂

    Dear Oannes, the subject matter I know very controversial, Life is sacred in my book. Society treads a thin line especially in todays world where by there are plenty of methods NOT to get pregnant in the first place, But one also understands the exceptions to these rules too.
    I read an argument about a victim of rape who sort an abortion, one can understand the reasoning, but the fetus, that unborn child is still an Innocent victim.

    I was lucky I chose to have my children, with no complications as some mothers who make choices for health reasons of both themselves and their unborn child who may suffer genetic disease..
    My daughter made a conscious choice not to have children, and at one point I thought not to have any grandchildren.. Until my Son’s wife after many miscarriages finally gave birth aged 38 to a healthy girl. Who now is aged eight years old..

    I worry about her future, and the younger generation in general, as I see the world change, not only in climate, but in values, and indoctrination of the young minds with such pressures now escalating in education to achieve, while addicted to social media networks, gaming, and mind manipulation, adding extra weight to which depresses them further. To which the younger generation are now being targeted with anti-depressant drugs which are causing more health issues and suicide rates..
    I can only hope we all of us wake up to what we are subjecting ourselves to, and our younger generation very soon.
    Many thanks for this share Oannes.
    Sue 🙂

    Reply
    1. Oannes September 16, 2019 at 8:01 am

      Thank you for the thoughtful comment Sue. What makes things even more complicated is that, most of these changes come from “above” – not from the people.

      Reply

Leave a Reply